נזקי גוף

otherthings

New member
נזקי גוף

לפי מה קובעים את אחוזי הנחות? העו"ד שלי ממליץ על רופא מומחה מטעמי אבל זה מאוד יקר. עד כמה זה יעיל? בעקרון מדובר בצרוף של כמה תאונות דרכים שהראשונה תאונת עבודה, ז.א. הם יכולים לטעון שאני יכולה להשתמש ברופא של ביטוח לאומי. בתיק שלי יש בין היתר בלטי דיסק, חוסר נוירולוגי PTST, לעולם לא התלוננתי על כאבים, ואחרי התאונה הראשונה הפסקתי לעבוד עד היום עקב כאבי גב וצוואר חזקים. תודה
 

צאט ניק

New member
נראה שיש לך טעות

בתאונות דרכים אסורה הגשת חוות דעת מטעם הצדדים. המומחה היחיד שממונה הוא מומחה מטעם בית המשפט כך שקבלת חוות דעת רפואית פרטית תהיה בזבוז של כסף. אם יש מסמכים רפואיים "חזקים" שמראים על אפשרות סבירה לקביעת נכות סביר להניח שהתשלום עבור חוות הדעת יוטל על חברת הביטוח אפילו אם מדובר בתאונת עבודה אבל זה עניין של מדיניות שמשתנה מבית משפט אחד למשנהו ואפילו משופט למשנהו. נראה שבמקרה שלך צריך למנות 3 מומחים אורתופד לעניין בלטי הדיסק, נוירולוג לעניין החוסר הנוירולוגי ופסיכיאטר בהנחה שהתכוונת ל-PTSD ולא למה שרשמת.
 
תשובתך לא נכונה וחבל שהנך מטעה

לשאלתך, עורך הדין שלך צודק. במקרה של מס' תאונות דרכים, אשר למיטב הבנתי הראשונה והמכרעת היא תאונת עבודה, אזי באפשרותך לפעול בשני מסלולים לקביעת נכות: 1. פנייה למוסד לביטוח לאומי על מנת שיקבע את אחוזי הנכות. 2. פנייה למומחה פרטי, שבהסתמך על חוות דעתו, תיגשי לביטוח הלאומי. נכון, שבשלב זה את רואה רק את הנזקים, ההפסדים וההוצאות. אך עצתי לך היא , שתשמעי לעורך הדין שלך, תשקיעי את הכסף עכשיו, היות וזאת הדרך למצות את זכויותייך בצורה הטובה ביותר. בברכה,
 

otherthings

New member
תודה ושאלה נוספת

אני מכירה אורטופד שעוסק בעבודה זו, ז.א. נשלח ע"י חברת ביטוח לעמוד את גובה הנזק שנגרם לנפגע. הוא אמר לי שמדובר בבזבוז כסף, וסביר להניח שלא יקבעו לי אחוזי נכות שיכסו לי את הוצאות האורטופד, בגלל הבדיקה, אלא שמספיק שיסתמכו על הנתונים מקופת החולים. אחרי שנתיים של טיפולים וזריקות בגב פשוט הרמתי ידיים והפסקתי ללכת לרופאים כי מדובר בטיפול נקודתי שעוזר רק לכמה שעות כל פעם, וע"מ לקחת כדור אני לא צריכה ללכת לקופת חולים.
 
תשמעי

שלום לך שוב, האם האורטופד שאת מכירה בדק אותך לפני שהוא אמר לך את חוות דעתו? כי נראה ממה שאת רושמת, שהרופא אשר אותו את מכירה אומר, שבמקרה שלך יש אחוזי נכות באופן וודאי, אם כי בשיעור נמוך, ולכן לא צריך להשקיע על מומחה. אם אכן כך, וזה משהו שלא אמרת בשאלה הראשונית, אז כדאי לך לוותר על עלות המומחה הפרטי, וללכת לביטוח לאומי לצורך קביעת הנכות. אבל- אם זה לא המצב, אני חוזרת על המלצתי, פנייה לחוות דעת של רופא פרטי, שאיתה פונים לביטוח לאומי, ואז סיכוייך לקבל נכות שדומה או אפילו זהה לקביעתו של המומחה הפרטי גבוהים יותר. בברכה,
 

otherthings

New member
לא הרופא לא בדק אותי בכלל

והוא לא יודע בכלל מה המצב שלי. הוא אמר שבאופן כללי זה לא כדאי לשלם על רופא מומחה. הוא נתן לי את הרושם שעורכי דין אוהבים לבקש את זה בהרבה מקרים שלא בצדק.
 
זה ממש לא מקצועי

בואי וננסה לסכם דיון זה. התשובה שקיבלת לא רצינית. אם חשוב לך לדעת בדיוק אם את נוקטת בצעדים נכונים, גשי אליו ובקשי שתבדוק/יבחן אותך על מנת שיתן לך קריאת כיוון. בהתאם לכך, תחליטי, ונא ראי את תשובותיי הקודמות. בברכה,
 

צאט ניק

New member
תשובתך לא נכונה וחבל שאת מטעה

אם היא תפנה לראשונה לביטוח הלאומי קביעתם תחייב גם בתביעה שלה נגד חברת הביטוח (סעיף 6ב' לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים-מומחים). מוטב להגיש קודם את התביעה לפי חוק הפלת"ד לבית משפט ולקבל מומחה מטעם בית המשפט שתמיד עדיף על קביעת מומחי המל"ל. ואל תחלקי ציונים!!!!!!!!!
 

yg28

New member
נסיון לעשות סדר

בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה - הפרוצדורה המקובלת והמתבקשת היא למצות את ההליכים מול המוסד לביטוח לאומי (מל"ל). כלומר, הגשת תביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה (שהיא גם תביעה לדמי פגיעה), אותה יש להגיש 12 חודשים מיום התאונה. אם הוכרה התאונה ע"י המל"ל ונותרה נכות, יש להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה. מתי אירעה התאונה? יתכן שהתביעה מול המל"ל התיישנה. אמנם ניתן להגיש תביעה לביהמ"ש, לפני או במקביל להגשת תביעה למל"ל. ונכון - אם המל"ל קבע דרגת נכות, זו מחייבת את בית המשפט. אבל אין זה אומר שביהמ"ש חייב להמתין לקביעת המל"ל, אם כי חברת הביטוח תטען שיש למצות את ההליכים מול המל"ל, ויש בתי משפט שמקבלים את הטענה. הפרקטיקה הכמעט שולטת היום היא, שאם מדובר בתאונת עבודה והוגשה תביעה לבית המשפט בטרם נקבעה דרגת נכות על ידי המל"ל, בית המשפט משית את שכר טרחת המומחה הרפואי שהוא ממנה (כפי שנאמר - אין אפשרות להביא מומחה של בעל הדין) על התובע. ואולם, גישה זו הולכת ונסדקת, וכבר יש בתי משפט שיוצאים חוצץ נגדה, ואפילו יש פס"ד של העליון בעניין, בטענה שאין להפלות בין נפגעים, וכי יש לאפשר גישה לערכאות גם למי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו, מאחר שממילא אם יימצא כי נותרה נכות חברת הביטוח תישא בעלות חוות הדעת. לכן יש בתי משפט שמטילים את "מימון הביניים" על חברת הביטוח והסנקציה שמפעילים היא, שאם מתברר שלא נותרה נכות ישלם התובע את עלות חווה"ד (בד"כ כ-5,000 ש"ח). לדעתי, אין טעם לפנות למומחה מטעמך, גם לא בתמיכה לתביעה מול המל"ל. אינני מוצא הצדקה בהוצאה של אלפי שקלים, כאשר ממילא ידוע שהמל"ל "קמצן" באחוזי הנכות שהוא מעניק (אם כי כאשר מדובר בפגיעה רב מערכתית, כפי שאת מתארת, יתכן שאחוזי הנכות שייקבעו יהיו גבוהים יחסית. בזה את צריכה ייעוץ קונקרטי כמובן). תמיד פתוחה הדרך לערער על החלטת הועדה הרפואית הראשונה של המל"ל, וגם יש פרוצדורה שנקראת "הבאת ראיות לסתור" - כאשר נדונה התביעה בבית המשפט ניתן לבקש להביא ראיות שמטרתן לסתור את חוות הדעת הרפואית של רופאי המל"ל, בטענה שדרגת הנכות שהם קבעו נמוכה מכפי שהיא באמת. בקיצור - אין נישואין קתוליים עם עו"ד. את תמיד יכולה לפנות לייעוץ אצל עו"ד אחרים ולשמוע דעתם. עצתי לך - במקרה כזה לא להסתמך על המלצותינו מעל דפי הפורום (מלבד המלצה זו כמובן), אלא לקבוע פגישה עם עו"ד בצורה מסודרת עם מלוא החומר והמידע. הפורום איננו מיועד לייעוץ קונקרטי אלא לידע כללי והכוונה ראשונית. על פי שאלתך את מצויה בשלב שבו את צריכה לקבל החלטה בעלת משמעות, הן כלכלית, הן מבחינת זמן ההליכים, ולכן את צריכה ייעוץ פרטני.
 

otherthings

New member
תודה

הבעיה שלי היא שמבחינתי, אין לי יותר מדי דרישות בנוגע לתאונת העבודה, מאחר וקיבלתי דמי מחלה במשך חצי שנה מהמל"ל. יש לי בעיה עם שתי תאונות דרכים מאוחרות יותר, שלגביהן, החברות ביטוח מנסות לטעון שהנזק נגרם בתאונת העבודה. יש לי עו"ד טוב שיעץ לי לקחת רופא מומחה, הבעיה היא שחבל לי להוציא 5000שח במיוחד אחרי שרופא מומחה אמר לי שבד"כ זה לא משתלם.
 

צאט ניק

New member
מרבה תאונות מרבה דאגות

מה שלא ברור לי גם עכשיו הוא האם גם תאונת העבודה הייתה תאונת דרכים. אם כן, כדאי לכלול בתביעה אחת את שלושת התאונות. זו הראשונה המהווה גם תאונת דרכים ושתי המאוחרות. המומחים הרפואיים שבית המשפט ימנה יקבעו לא רק את דרגת נכותך הכוללת אלא גם את חלוקת הנכות בין התאונות השונות קחי בחשבון שאם בכל התאונות היה מנגנון פגיעה דומה (נאמר פגיעה מסוג צליפת שוט) הרבה פעמים המומחים עושים מלאכתם קלה ומחלקים שרירותית את הנכות באופן שווה בין כל התאונות כאשר טענתם היא שלא ניתן לכמת באופן מדוייק את התרומה האמיתית של כל פגיעה לנכות הכוללת. בכל מקרה, כמו שאני ו-yg ענינו לך (אגב,אחלה תשובה yg מנומקת ובהירה) לקחת חוות דעת רפואית פרטית רק לצורך התביעה במוסד לביטוח לאומי זה בזבוז כסף אלא אם מדובר בפגיעה ממש רצינית והקרב הוא לעבור את מחסום ה-20% נכות שמקנה קצבה לכל החיים. לפי אמירתך ש"אין לי יותר מידי דרישות בנוגע לתאונת העבודה" נראה שלא זה המצב. ועוד עניין אחד. במשפטים בניגוד למתמטיקה למשל לא תמיד לשאלה אחת יש רק תשובה נכונה אחת. לעורכי דין שונים טקטיקות שונות, דרכים שונות לניהול משפט וכו'. לכן התייעצות עם מספר עורכי דין לפעמים יותר מבלבלת את הלקוח מאשר מועילה לו. אם יש לך בטחון בעורך דינך (ואת כותבת שיש לך עו"ד טוב) לכי עם הדרך שלו עד הסוף. אם יש לך פקפוקים או הרגשה שהוא לא בדיוק מתמצא במה שהוא עושה רק אז אני ממליץ על קבלת חוות דעת נוספת.
 
למעלה