נזקי המלחמה ונזקי הביביזם. ואני על AI הסיני DEEPSEEK והשלכות עלינו

boriska1

Well-known member
בסוף אצרף מאמר, למי שיש עניין יקרא, מסביר טוב ממני. אציג הנושא בקצרה:
ה DEEPSEEK עורר מהפכה ב AI. מניות הקשורות ב AI ירדו באחוזים רבים, ככל הנראה יותר מטריליון דולר. חבורת סינים חכמים, עיסוקם במטבעות קריפטו, מיליארדרים, החליטו להשתעשע ולהשקיע 5-6 מיליון דולר בפיתוח AI.יש האומרים שהם משקרים, והשקיעו פי 10. נגיד שזה נכון.
זו פעם ראשונה, שאני זוכר ואני זוכר היטב, בעשורים האחרונים שיד ההיטק הישראלי לא נוגעת בפיתוח טכנולוגי מתקדם. זה החל מפיתוח האלקטרוניקה לכריות אוויר לרכב, עד גוגל ועד ל CHAT GPT. זו סכנה אסטרטגית למדינת ישראל, הרבה יותר מכל ארגוני המחבלים ומדינות אוייב גם יחד.
ולמה כל זה קרה? מאותה סיבה שקרתה מלחמה.
ביביזם, ביביזם ושוב ביביזם.
היידה שרה
והנה הקישור למאמר:
אם הקישור לא עובד, חפשו שאול אמסטרדמסקי כלכליסט

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ה DEEPSEEK עורר מהפכה ב AI. מניות הקשורות ב AI ירדו באחוזים רבים, ככל הנראה יותר מטריליון דולר. חבורת סינים חכמים, עיסוקם במטבעות קריפטו, מיליארדרים, החליטו להשתעשע ולהשקיע 5-6 מיליון דולר בפיתוח AI.יש האומרים שהם משקרים, והשקיעו פי 10. נגיד שזה נכון.
זו פעם ראשונה, שאני זוכר ואני זוכר היטב, בעשורים האחרונים שיד ההיטק הישראלי לא נוגעת בפיתוח טכנולוגי מתקדם. זה החל מפיתוח האלקטרוניקה לכריות אוויר לרכב, עד גוגל ועד ל CHAT GPT. זו סכנה אסטרטגית למדינת ישראל, הרבה יותר מכל ארגוני המחבלים ומדינות אוייב גם יחד.
היידה שרה
והנה הקישור למאמר:

טוב שיש את מי להאשים

Harrington

Well-known member
מנהל
היידה שרה
והנה הקישור למאמר:

ביבי פויה. ומי שלא ידע זאת קודם, יקרא את העיתון הזה ויגלה זאת כל יום מחדש :).

boriska1

Well-known member
ביבי פויה. ומי שלא ידע זאת קודם, יקרא את העיתון הזה ויגלה זאת כל יום מחדש :).
זה מה יש לך להגיד על הנאמר? תזכיר לי ולו מיזם הייטק גדול שלא הייתה יד ישראלית בה. לא תוכל. אגב גם ווינדואוס שלנו ב50 אחוז. הכל ביבי פויה או לא פויה? טרחת לקרוא? לו היית קצת יותר קורא , היו נמנעים ממך תגובות מביכות כגון: טורקיה צווחת, הכלכלה שלה על הקרשים, או יש חרדים שמתגייסים ויש חילוניים שלא מתגייסים, או אולי לא היית תוהה מי אמר שגם הבטלנים לא יתגייסו ובאיזה הקשר.
היידה ביבי, היידה שרה.
עוד מעט גם היידה הבטלנים, עוד טיף טיפה זמן.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה מה יש לך להגיד על הנאמר?
שום דבר במיוחד מעבר למה שאמרתי. מר אמסטרדמסקי לא עושה לי את זה ולאחר ששמעתיו פעם או פעמיים מנתח משהו, הבנתי שזה בזבוז זמן מבחינתי. גם כך כשהדברים נשמעים סמי-הגיוניים והוא משתמש בעובדות נכונות פה ושם. על כן גם הדובר וגם ערוץ תקשורת רל"בי? שניהם ביחד פוטרים אותי מבחינתי מהצורך להתייחס לדברים לגופם מעבר למה שעשיתי. תודה על הצעתך בכל מקרה.

תזכיר לי ולו מיזם הייטק גדול שלא הייתה יד ישראלית בה. לא תוכל. אגב גם ווינדואוס שלנו ב50 אחוז. הכל ביבי פויה או לא פויה? טרחת לקרוא? לו היית קצת יותר קורא , היו נמנעים ממך תגובות מביכות כגון: טורקיה צווחת, הכלכלה שלה על הקרשים, או יש חרדים שמתגייסים ויש חילוניים שלא מתגייסים, או אולי לא היית תוהה מי אמר שגם הבטלנים לא יתגייסו ובאיזה הקשר.
היידה ביבי, היידה שרה.
עוד מעט גם היידה הבטלנים, עוד טיף טיפה זמן.
לא הבנתי איזו תגובות "מביכות" כהגדרתך היו נמנעות ממני, כאשר אתה בעצמך ממציא את התגובות הללו ואני לא השמעתי אותן בשום מקום. אבל אם אתה הבנת מה רצית לומר בדיוק, דיינו.

boriska1

Well-known member
שום דבר במיוחד מעבר למה שאמרתי. מר אמסטרדמסקי לא עושה לי את זה ולאחר ששמעתיו פעם או פעמיים מנתח משהו, הבנתי שזה בזבוז זמן מבחינתי. גם כך כשהדברים נשמעים סמי-הגיוניים והוא משתמש בעובדות נכונות פה ושם. על כן גם הדובר וגם ערוץ תקשורת רל"בי? שניהם ביחד פוטרים אותי מבחינתי מהצורך להתייחס לדברים לגופם מעבר למה שעשיתי. תודה על הצעתך בכל מקרה.

לא הבנתי איזו תגובות "מביכות" כהגדרתך היו נמנעות ממני, כאשר אתה בעצמך ממציא את התגובות הללו ואני לא השמעתי אותן בשום מקום. אבל אם אתה הבנת מה רצית לומר בדיוק, דיינו.
כל שכתבתי אמת. אל תאתגר אותי לחפש מתגובותך ולהביך אותך יותר. אמסטרדמסקי הוא כתב כלכלי רציני ביותר. משכיל מאוד בתחום העיסוק שלו. לא הכל דרך הפריזמה של רל"ב.
תאתגר אותי, תביא דוגמא אחת להתפתחות טכנולוגית בתחום ההיטק, שישראל לא מעורבת. אגב, גם ב CHAT GPT, רוב, רוב מוחלט מה"מוח", זה ישראלים, עם פיתוחים שנעשו גם בישראל.
ובברכת
היידה ביבי היידה יאיר היידה שרה

Harrington

Well-known member
מנהל
כל שכתבתי אמת.
בשום מקום לא הצעתי אחרת.
אל תאתגר אותי לחפש מתגובותך ולהביך אותך יותר.
מאיים? מנסה להפחיד? אין לי מושג מה הרעיון/כוונה מאחורי המשפט התמוה (שלא לומר מפגר) הזה, אבל הוא השיג 3 דברים:
א. תרגיש חופשי לחפש בכל תגובותי כאוות נפשך.
ב. ככל שבאיזו מהן תמצא משהו שלדעתך "יביך אותי יותר" (איך יותר אם אני לא מובך בינתיים כלל?), תרגיש חופשי לעשות עם זה ככל העולה על רוחך. מה שיעשה לך טוב, אני זורם.
ג. תצטרך לסלוח לי, אבל על אף שאני בהחלט נהנה מאתנחתאות קומיות מעת לעת במהלך היום, אינני מגיב טוב לאיומים בדרך כלל. אז אמנם כאמור לא ברור לי מה בדיוק ניסית לומר או איזה איום סרק ניסית להשמיע, אבל די לי בדברים כדי להחליט לא לקרוא את המשך הגיגיך בתת-השרשור הזה לפי שעה.

מאחל לך הרבה בריאות וכאמור, הצלחה רבה במחקר על תגובותי (יש עוד כמה חברה בתפוז שעורכים מחקרים שלמים בנוגע לתגובותי, תרגיש חופשי לחבור אל אחד מהם או לפתוח באחד חדש משל עצמך :)). אמתין בכליון עיניים ל"הבכתי" הצפויה.

לדידי מיצינו אם כן את תת-השרשור הזה. ככל שתחליט להתגבר ולהתבגר על מה שזה לא יהיה שנכנס בך ולנסות לפתח דיון ענייני (וכמובן לחזור בך מאיומים כלשהם, מרומזים או מפורשים), תרגיש חופשי לעדכן.

עד אז אין לי אלא לאחל לך הרבה בריאות והמשך כתיבה פוריה.

boriska1

Well-known member
למה לי להתבגר? אמות בגיל 120 כילד :) טוב שאתה לא מתכחש למה שכתבת. לא מאיים ולא מאויים. ובכל זאת מחפש פרוייקט אחד גדול ומשמעותי, שישראל לא הייתה מעורבת בו. לך לא נראה איום אסטרטגי שהסינים כבשו לנו את הבכורה? זה היה קורה אצל בנט? אצל שמעון פרס? ואפילו אצל רבין?

דורון-55

Active member
זה שאנחנו לא מעורבים זה רק בגלל ביבי
לא בעצם ..שרה
ואולי יאיר מנע את זה .
דיי מספיק בכל דבר שרה אשמה וביבי אשם
;);)

boriska1

Well-known member
לא בעצם ..שרה
ואולי יאיר מנע את זה .
;);)
בהחלט כן. זו האידאולוגיה הביביסטית. גם המלחמה לא בגלל ביביזם? וזה רק הולך ומשתפר/מחמיר, תלוי בהשקפה.
היידה יאיר

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא בעצם ..שרה
ואולי יאיר מנע את זה .
מוזר לי שהשמאל מעדיף לאשים את שרה ויאיר, ונתניהו קוטף את הפירות.
היידי מלך ביבי עלה והצלח |כתר|

למעלה