בסוף אצרף מאמר, למי שיש עניין יקרא, מסביר טוב ממני. אציג הנושא בקצרה:
ה DEEPSEEK עורר מהפכה ב AI. מניות הקשורות ב AI ירדו באחוזים רבים, ככל הנראה יותר מטריליון דולר. חבורת סינים חכמים, עיסוקם במטבעות קריפטו, מיליארדרים, החליטו להשתעשע ולהשקיע 5-6 מיליון דולר בפיתוח AI.יש האומרים שהם משקרים, והשקיעו פי 10. נגיד שזה נכון.
זו פעם ראשונה, שאני זוכר ואני זוכר היטב, בעשורים האחרונים שיד ההיטק הישראלי לא נוגעת בפיתוח טכנולוגי מתקדם. זה החל מפיתוח האלקטרוניקה לכריות אוויר לרכב, עד גוגל ועד ל CHAT GPT. זו סכנה אסטרטגית למדינת ישראל, הרבה יותר מכל ארגוני המחבלים ומדינות אוייב גם יחד.
ולמה כל זה קרה? מאותה סיבה שקרתה מלחמה.
ביביזם, ביביזם ושוב ביביזם.
היידה שרה
והנה הקישור למאמר:
אם הקישור לא עובד, חפשו שאול אמסטרדמסקי כלכליסט
www.calcalist.co.il
ה DEEPSEEK עורר מהפכה ב AI. מניות הקשורות ב AI ירדו באחוזים רבים, ככל הנראה יותר מטריליון דולר. חבורת סינים חכמים, עיסוקם במטבעות קריפטו, מיליארדרים, החליטו להשתעשע ולהשקיע 5-6 מיליון דולר בפיתוח AI.יש האומרים שהם משקרים, והשקיעו פי 10. נגיד שזה נכון.
זו פעם ראשונה, שאני זוכר ואני זוכר היטב, בעשורים האחרונים שיד ההיטק הישראלי לא נוגעת בפיתוח טכנולוגי מתקדם. זה החל מפיתוח האלקטרוניקה לכריות אוויר לרכב, עד גוגל ועד ל CHAT GPT. זו סכנה אסטרטגית למדינת ישראל, הרבה יותר מכל ארגוני המחבלים ומדינות אוייב גם יחד.
ולמה כל זה קרה? מאותה סיבה שקרתה מלחמה.
ביביזם, ביביזם ושוב ביביזם.
היידה שרה
והנה הקישור למאמר:
אם הקישור לא עובד, חפשו שאול אמסטרדמסקי כלכליסט

הדיפסיק הזה היה צריך להיות שלנו | כלכליסט
ישראל ידעה להפוך את הצורך לאבי ההמצאה במשך עשרות שנים. ככה צמחה כאן כל החדשנות. אבל את מהפכת ה־AI אנחנו מפספסים, כי המדינה הזאת ירדה מהפסים
נערך לאחרונה ב: