נזק מזכוכיות של קופסת נס קפה

sambolinabell

New member
נזק מזכוכיות של קופסת נס קפה

אני שומעת מאנשים שנפל להם לא פעם, קופסת נס קפה שהם קונים. אני קונה נס קפה שמייבא נסטלה, וגם היא עשויה מזכוכית אבל מאוד יקרה לכמות מועטה. גם לי קורה, שהנס קפה נופל ונשבר לשברי זכוכיות וצריך לטאטא את הבית מזכוכיות. רק לפני 10 דקות גילתי שיש זכוכיות בנס קפה שמזגתי לעצמי וגילתי שהקופסא שבורה. אולי קופסת הנס קפה נשברה אצלי בבית ואולי היא נשברה בהובלה ואולי בחנות.... אבל זה לא משנה איפה הקופסא נשברה כי מראש לדעתי אסור היה לשווק קופסת מזון כזאת מזכוכית שנוטה להישבר. מדובר ביבואן נסטלה. אומנם, קופסת מזון שעשויה מחומר שנוטה להישבר בקלות כמו זכוכית היא עדיין לא נחשבת כמוצר פגום. אבל זכוכית כל כך דקה ???? למה ??? בשביל מה זכוכית כל כך דקה?? כדי שהקופסא תישבר לאנשים בטרם יספיקו להנות מהנס קפה וכך הצרכנים ירוצו לקנות שוב פעם קופסא חדשה?? הזכוכית הדקה הזאת, היא הסיבה לכך שהנס קפה נשבר כל כך בקלות. הואיל, והיבואן נסטלה, אינו מייצר את הקופסאות ואת הנס קפה אלא סך הכל מייבא ומשווק אותם למרכולים ולרשתות המזון, לא חלה עליו אחריות ואי אפשר לבוא אליו בטענות מדוע הקופסאות עשויות מזכוכית ובדרישה שיחליף את הקופסא, משום שנסטלה היא רק יבואנית ולא היצרן. האם לא חלה על היבואן שום אחריות ? האם אין טעם להפנות שום מכתב ליבואן נסטלה מההנחה שבמילא הוא לא אחראי לכך שהקופסאות עשויות מזכוכית ? מה כן ניתן לעשות כדי לגרום להטבה לכלל ציבור צרכני הנס קפה שמייבאת נסטלה ?

חוק האחריות למוצרים פגומים

שלום רב לך, אני מאוד שמחה שהעלת את הסוגייה, שלצערי הרבה אנשים אינם מודעים לה - מוצרים פגומים. אנשים לא מבינים, איזה חוק נהדר יש לנו כאן, וממש לא מנצלים אותו!! מדובר בחוק, אשר טוב לנו האזרחים, כמעט כמו חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, והמבין יבין. אני מציעה לנסות לבד או לשכור עו"ד שמתמחה בנזיקין, ולעשות מעשה. ועכשיו, מספיק הרצאות, ותכל"ס, אני אשתדל לענות לך לפי כל השאלות. חוק האחריות למוצרים פגומים קובע כי יצרן הוא בין היתר: יבואן שייבא בישראל למטרות מסחריות מוצר שיוצר בחוץ לארץ. זאת כתשובה, לשאלתך הראשונה - כן ניתן לפנות אל היבואן. מוצר הוא פגום בגלל שמחמת ליקוי בו הוא עלול לגרום נזק גוף. זאת בתשובה לשאלתך לגבי עובי הזכוכית. בברכה,

sambolinabell

New member
../images/Emo51.gifעורכת הדין ענבר

אני מאוד אוהבת ושואפת שיהיה לנו האזרחים חיים טובים יותר. קראתי טוב מה שכתבת ושמחתי לקבל מעורכת דין טובה כמוך את המידע המשפטי. גם עורכי דין כמוך שמתנדבים ליידע אותנו האזרחים על זכויותינו ולענות לשאלות משפטיות, טובים לנו האזרחים. חיזקי ואימצי. את מנהלת את הפורום בצורה נהדרת - אני יודעת זאת ולא סתם כותבת. ואת גם עורכת דין מאוד משכילה. בהצלחה בהכל והמון תודה לך

כמה מחמאות../images/Emo9.gif

תודה רבה אני נהנת לעזור, בשאיפה שאכן לכולנו יהיה יותר טוב. אל תשכחו שחשוב להיות מודעים לזכויותינו!!! בברכה ושוב תודה רבה

למעלה