נזק ממוצר

pzbuy

New member
נזק ממוצר

נגיד ורכשתי מוצר מEBAY, את המוצר רכשתי ממוכר מסויים והמוצר גרם לנזק אצלי בבית , את מי אני בתור לקוח יכול לתבוע ? רק את המוכר או גם את EBAY? ואם המוכר לא מוכן לקחת אחריות על המוצר?

האם EBAY יכולים לקבל הגנה מתביעות כאלה בגלל סעיף מסויים בחוזה שלהם ואם כן אז איזה סעיף?

ebay אינו אחראי

הסכם המכר הוא בינך כקונה לבין מוכר. איביי הוא אתר שמשמש כמקום מפגש, כמו השווקים של פעם, הוא מעמיד מקום מפגש בין קונים לבין מוכרים. אין שום סיבה שיהיה אחראי לסחורה של המוכרים.
לפני שאתה דן בשאלת ההגנה, נשאלת השאלה איזו עילת תביעה יש לך כלפי איביי? או במילים יותר פשוטות, מה איביי עשה שהיה אסור לו לעשות כלפיך או מה הוא חייב היה לעשות ולא עשה והיכן נמצאת אותה חובה לעשות או לא לעשות?

pzbuy

New member
תודה רבה על התשובה

תשובה משמחת בשבילי, אני שואל כי אני בהתליכי בניית אתר מסחר אלקטרוני שעוסק בדרופ שיפינג , דיברתי עם עו"ד לגבי חוזה (חוזה מול היצרן ,חוזה תנאי שימוש ומדיניות פרטיות ) והוא אמר לי שאני צריך לקחת בחשבון את עניין האחריות - שאם אני מציג מוצרים של חברה אחרת האחריות יכולה ליפול עליי אם נגרם נזק מהמוצר . (צד ג' הוא קרא לזה אם איני טועה )

מה אני צריך לכתוב בחוזה בכדי להסיר ממני את האחריות ?

תשובות

א. מה שאתה שואל לא דומה למה ששאלת קודם, אם אתה מוכר, חלה עליך אחריות מכח חוק המכר.
ב. אתה מבקש משהו שלא מציעים כאן. זה פורום דיון, זה לא תחליף לעו"ד 0לא יודע כמה פעמים אפשר להסביר את זה). לי אין בעיה אבל להערכתי, אף אחד לא ישב כאן בפורום ויכתוב לך חוזים. עו,ד לא יעזה זאת כי זו פרנסתו. מי שאינו עו"ד גם אם יעשה זאת, איך תדע שמה שהוא כתב מתאים ולא יכשיל אותך?
בקיצור, תחזור לעו"ד שלך, תזמין ממנו את כל החוזים והתקנונים הדרושים.

למעלה