נזק רכוש עקב פגיעת גוף

miyodovnik

New member
נזק רכוש עקב פגיעת גוף

אני אומנם ממודיעין, אך היה עלי לעבור בכביש (במדרכה כמובן) החשוך ברגל. הכביש המדובר הוא הדרך הנמצאת בין גת רימון לגני תקוה. זהו קטע כביש שאין בו תאורה. בכביש זה אין תאורת רחוב וזה מסוכן והתרשלות של אותה רשות שכביש זה נמצא בתחום שיפוטה. אני עברתי ברגל במדרכה של הכביש הזה, ובגלל החושך נפלתי ונאבד לי שם כסף עקב הנפילה והחושך. אלמלא אי התקנת התאורה לא היתה נפילה ולא היה נאבד לי הכסף. הרשות שהכביש הזה נמצא בתחום שיפוטה והאחראית עליו היתה יכולה והיתה צריכה לצפות שבשל התרשלותה (שלא דאגה לתאורה בכביש) עלולים לקרות כל מיני נזקים ברחוב הזה, לרבות תאונות, נפילות ואיבוד של חפצים וכסף עקב הנפילות בחושך. נפילות ואיבוד כסף (בעקבות הנפילה) זה בתחום הסיכון של אי התקנת תאורה/אי תכנון תאורה. התב"ע של הרחוב הזה היא החוק, אבל אין תב"ע שקובעת שתהיה תאורה לאורך כל הכביש אלא רק בסמוך לרמזורים (בצומת גני תקוה). אני רואה בעובדה שהתב"ע לא קובעת תאורה לאורך כל הכביש הזה כהתרשלות של אותם מתכננים שתכננו את התב"ע הזאת ושל הרשות שהגישה את התב"ע הזאת לועדה לתכנון ובניה, וכן רשלנות גם של הועדה לתכנון ובניה עצמה שאישרה תב"ע מסוכנת כזו. האם אוכל לתבוע את כולם ? האם חלה אחריות ביחד לחוד ואוכל לתבוע אחת מהם בגין נזקיי שנגרמו לי עקב התרשלותם ? והשאלה הכי חשובה היא מהו הסיכוי להיפרע פיצויים מתביעת נזיקין זו לאור העובדות שפירטתי ? אומנם נזק גוף לא נגרם לי, אך נפלתי, קיבלתי מכה חזקה בראש והתעלפתי שם אך לא נגרם לי נזק גוף ולא היו סימני גוף שהצריכו ממני לפנות למיון. פשוט, בעקבות הנפילה והחבטה בראש וההתעלפות נאבד לי שם את הכסף ובגלל החושך לא הצלחתי למצוא אותו. (הגעתי גם בבוקר לאור יום ולא מצאתי את הכסף שנאבד לי שם). אודה אם תשיבו לי מהם הסיכויים של תביעה זו באם אגיש אותה, והאם מגישים אותה לבית משפט לתביעות קטנות או שבבית משפט לעניינים מקומיים או שמא לבית משפט לענייני תעבורה ?

נזק רכוש עקב פגיעת גוף

שלום רב, את רושמת שהייתה פגיעת גוף לא קלה, האם לא פנית אפילו לבדיקה אצל רופא? אם לא עבר יותר מידי זמן אני בכל מקרה הייתי כן ממליצה להיבדק. לגבי הכסף, זאת בעייה, תצטרכי להוכיח שאיבדת את הכסף, האם יש לך עדים, מישהו שיתמוך בגרסתך. אם רק מדובר בתביעה לגבי הכסף המקום הוא ביהמ"ש לתביעות קטנות, אם סכום הנזק לא עובר את הסמכות שם. אם מדובר בתביעת גוף, הייתי ממליצה לפנות לביהמ"ש רגיל. בברכה,

miyodovnik

New member
../images/Emo51.gifמקרב לב

וחג סוכות שמח

למעלה