נחיצות המעגל

Zipadidoda

New member
נחיצות המעגל

כשאנשים אומרים שהמעגל בא לסמל שאזור העבודה שלנו בזמן כישוף הוא קדוש, או מתחבר עם עולמות אחרים או מסמל כל דבר אז זה בסדר. אבל מה שאני לא מבין הוא לדוגמא הטענה שיוצרים מעגל עלמנת לרכז את האנרגיות. נחמד לראות את זה כך אבל סה"כ אנשים בונים מעגל באולי עשר דקות וגם זה נחשב להרבה. ואז אוגרים הרבה אנרגיה שתשמש לכישוף אבל איך המעגל, שנבנה בפחות זמן מהזמן שלקח לאגור אנרגיות לכישוף, יחזיק כמות אנרגיה יותר גדולה ממנו? כלומר יש מצב שבתוך המעגל יש יותר אנרגיה מהכמות שהמעגל נוצר ממנה. איך הוא מחזיק את כל זה?

adam_a

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

תראה, מעגל זה לא משהו קבוע, זו לא נוסחה: בשביל X אנרגיה צריך Y מעגל... למעגל יש הרבה משמעויות, אשר הנפוצות והמוכרות הן להגנה ולשימור האנרגיה. מהו בעצם המעגל? איש אינו יכול להגיד באמת ובתמים משהו המעגל אלא לפי ראות עיניו. בעיניי המעגל מייצג את הנפש שלנו, ועצם "הקמתו" של מעגל שכזה בעצם עוזרת לריכוז הנפש והאנרגיות שבגוף למטרת הטקס. אנשים אחרים יכולים (ויגידו) שלהם המעגל בא במטרה להגן מפני ישויות שיכולות לבוא במהלך הטקס (אם זומנו או לא) או לשימור האנרגיה ש"נפלטת" בטקס מהגוף. אם אתה פועל לפי זרם מסויים או דת מסויימת אז המעגל שלך צריך להיות בהתאם לאותה דת/זרם וזה דבר שיכול להשתנות. אבל מעגל יכול להיות כל דבר... בשבילי מעגל זה לקחת צמח מטפס ולהכין עיגול, פשוט, צנוע אבל זה מה שמתאים לי וזה מה שעוזר לי להתרכז ולמקד את האנרגיות. לעומת זאת יהיו אנשים שישרטטו בצבעי אדמה שלושה מעגלים מדוייקים ויקשטו אותם ברונות, סמלים ועוד דברים רבים וטובים כיד הדמיון, יתחמו אותם בנרות, קטורת ועוד ועוד... למה? כי זה מה שעוזר להם להתרכז... כל מעגל שתכין יהיה "בסדר" כל עוד אתה שלם איתו... מה זאת אומרת? זה אומר שאם אחרי שהכנת אותו אתה מוצא את עצמך שואל בלב "זה יעזור לי?" אז זה אומר שאתה לא מרגיש בנוח עם המעגל וזה יגרור חוסר מיקוד בזמן הטקס לכן הכן איזה מעגל שתרצה כל עוד תהיה שלם איתו... זה אפילו יכול להיות מעגל דמיוני או אפילו ריבוע, משולש או משושה
כל עוד זו צורה שאתה שלם איתה, שנוח לך איתה ושאתה מרגיש בה מרוכז לגמרי. ואני שוב חוזר, יהיו רבים (וטובים) שיחלקו עלי בקשר למהותו של המעגל ויגידו "שמעגל טוב צריך להיות X Y Z". אבל זו דעתם, כמו שמה שכתבתי היא דעתי... מקווה שעזרתי. בוקר טוב, אדם

כרמית.

New member
יש כאן חוסר הבנה בסיסית של מושג

המעגל ושמתי לב גם בדיונים קודמים כאן בפורום שלרבים לא מובן בכלל למה צריך לטרוח כל כך הרבה בשביל מעגל. אני אנסה להבביר בראשי פרקים, כי אני קצרה בזמן. * למעשה לא יוצרים "מעגל" אלא "כדור" מסביב לאדם או לבני האדם שיהיו בתוך המעגל, כלומר צורה תלת מימדית מושלמת ללא זויות וללא הפרעות. המעגל הפיזי שמציירים או שמסמנים במלח, אבנים או חוט הוא רק ההיקף החיצוני המרכזי של אותו כדור. * ישנם מספר סוגי מעגלים. השניים המרכזיים: מעגל שמטרתו לרכז את הכוח בתוך המעגל ומעגל שמטרתו להגן מן הסביבה החיצונית למעגל. * המעגל נוצר לא רק באמצעות מי שיוצר אותו, אלא גם באמצעות כוחות חיצוניים. לצייר עיגולים על הרצפה יכול כל ילד בבית ספר יסודי ומי שסתם משרטט איזה מעגל בעשר דקות בעצם לא יצר מעגל מאגי, אלא סתם שיחק לעצמו משחק נחמד בגיאומטריה. תהליך יצירת המעגל הוא תהליך פסיכי (מלשון פסיכה, רוח, לא מלשון "משוגע") די מסובך ואני עוד לא נתקלתי במישהו שמסוגל ליצור אותו בעשר דקות. חצי שעה מינימום. וזה לא הזמן שקובע, זה התהליך ומה שקורה במעגל. מי שהיה פעם בתוך מעגל מבין שלא יכול להיות מצב שבו המעגל לא מסוגל להכיל כמות מסוימת של כוח, כמו שאתה שואל. אין דבר כזה. טוב, שעה שמונה, חייבת לזוז. אולי אמשיך להסביר מחר. ערב נעים לכולם.

למעלה