נחירות

הי דנה. שבוע טוב.

להומיאופתיה יש תשובות כמעט לכל דבר. במקרה של נחירות זה תלוי. אם יש דינמיקה בנחירות, כלומר שזה קורה מעת לעת, ואין שינוי מיבני ברקמות כמו פוליפים או אדנואידים וכו', יתכן שהגוף יצליח לשנות. עם ילדים די הצלחתי, אצלם הסימפטום הזה די דינמי וקל יחסית לשינוי. בדרך כלל מבוגרים יפנו אלי עם שאלה כזו ותשובתי הכנה היא שמדובר בסימפטום עקשן וסורר, איני יכול להבטיח כלום אבל שווה לנסות, בעיקר כשזה בא עם תופעות אחרות שיכולות לכוון אל הרמדי המתאימה ( שהרי הרמדי נבחרת על סמך הצלבת האינפורמציה הכוללת ולא על סמך סימפטום בודד. אם התלונה היא בת סימפטום אחד, בלתי אפשרי למצוא רמדי. זה כמו לבקש מ 144 את מספר הטלפון של מר כהן מישראל ), ואז הכל כבר תלוי בתגובתו של הגוף, שהרי הוא הרופא. בדרך כלל הסימפטום הזה מפריע לסביבה ופחות לנוחר. אך יש מצבים מתקדמים שכרוכים בהפסקות נשימה תדירות ואז השינה מופרעת והאדם עשוי לחוש ששנתנו לא ריעננה אותו וסימפטומים נילווים נוספים כמו עצבנות וכו'. מיהו בדיוק הנחרן ?

מממ....יש הרבה נחרנים

אחרי שכתבתי את השאלה הבנתי שעסקינן בהומאופטיה....ושזו שאלה פתוחה. זה עלה לי בהקשר מאוד ספציפי ולאדם מסוים...אבל באופן כללי אני שואלת האם הנתון הזה מוסיף לתמונה של אדם מסוים. מהכירותי עם הנחירות האלו הן מלוות בהפסקות נשימה, עודף משקל, ושינה לא ממצה/מספקת. נושא מעניין אבל אין לי ספק שחסרים פרטים להשלמת התמונה תודה בכל אופן

כן. זו בערך התמונה של הנחרן המבוגר.

עכשיו באמת צריך להשלים את התמונה בכל הפרטים שמבדילים אותו מנחרן אחר ולבחור רמדי הרלונטית לאדם הזה. למשל אם רעייתו תאמר שהוא נוחר רק כשישכב על צד שמאל, זה כבר מיוחד ומכוון אל רמדי מסויימת שמתאימה לנחירה בשכיבה על צד שמאל. ואם זה רק על צד ימין, זו כבר רמדי אחרת, ואם הוא נוחר בכל מצב זה בעייתי כי יש עשרות רמדיס רלונטיות, ומי יודע מהי המתאימה מכולן. ההומיאופתיה עוסקת באומנות האינדיוידואליזציה, השוני והמיוחדות שבכל אחד ואחת. זו רפואה עם כבוד לאדם באשר הוא.

אבא שלי זכרונו לברכה

היה נוחר (מה זה נוחר? מרעיד ביניינים!!) כשהיה שוכב על הגב... נזכרת שבמלחמת המפרץ עזרתי אומץ וישנתי לידו לילה.....מאז אני מעריצה את כל הנשים שעדיין ישנות ליד בני זוגם ועדיין מצליחות לתפקד או עדיין לא עברו לסלון
נשים בכלל ראויות להערצה...אבל זה לשרשור אחר

enatti

New member
למה לסלון?

נשים שבעליהם נוחרים מפתחות מרפקים מחודדים...
אגב, לא רק גברים נוחרים, יש גם נשים מוזיקליות במיוחד... לפני כמה שנים הייתי באיזו הרצאה של מיסטיקאית בצפון. אחת הנשים שהגיעה להרצאה נרדמה ונחרה כל כך חזק שאפילו פרץ הצחוק של כל המשתתפים לא העיר אותה... ענת

מי שמרפקיה מחודדים

עדיין לא אמרה נואש....כל הכבוד לה אגב יש הגורסים שזו אחת הסיבות לגירושין

לפעמים אחרי שאני מתעוררת בלילה

להאכיל את אדוארד ורוצה לחזור לישון אני מגיעה למיטה ומקבלת את פני מוזיקת נחירות. למזלי, אני נירדמת למרות הצלילים או כי אני מאוד עייפה או כי הצלילים אינם רמים כדי להסיר שינה מעיני.

מעניין למה נחירה נקראת כך ולא אחרת

נחירה = נחיר =נחר = נע אחורה. אני מניח שלנחיר יש משקל בלקיחת ובתנועת האויר לאחור, כלפי מערכת הנשימה העליונה והאחורית מה שנקרא בלעז POST NASAL, כלומר מעברים אחוריים, מערות האף. אחור = מה שהיה, הגב ( עבר, אחורה ). מעניין שהתופעה מחמירה או מופיעה בשכיבה על הגב ( אחור, עבר ). זה יכול להיות מענין לערוך מחקר על הנחרנים ועל מושג החזור והאל חזור, מוטיב העבר, הקשר אל בעיות גב ( עבר, אחור ), תקיעות ומקובעות הקשורים בעבר. ולמרות שזה נכון לגבי כל אחד. זה רק אומר שאנו לא ממש מבינים הרבה. הכי קל לומר שמדובר ברקמות וריריות ושלום על ישראל. לפעמים דרך סימפטום כזה ניתן להבין הרבה על האדם ובעייתו המרכזית, שכמובן נובעת ממקום הרבה יותר עמוק. נחירה זה אויר שכניסתו מתעכבת לקראת המעבר פנימה. זה כמו לעמוד בתור בביקורת הגבולות. הגוף הרבה יותר מתוחכם ממה שאנו מעלים בדעתנו. ושפתו היא מטפורית. לכל סימפטום יש פרד"ס = פשט, רמז, דרש וסוד.

noati

New member
אז ביקרת בפרד"ס? :))

הראיה שלך את הנחירות ומשמעותן מתחברת לי לא רע לשני אנשים שאני מכירה היטב... ולשניהם ,לעניות דעתי כמובן, יש בעיה עם הפנמה ו"עיכול" דברים. לשניהם ,אפרופו עיכול, יש בעיות עיכול. :) תמיד חשבתי שנחירות זה למבוגרים וגילית אצלי בבית שני נחרנים קטנים. לאחד יש בעיה פיזית. ענין של עצם שבנויה לא נכון באף. ולשני אין לי מושג למה והוא קטן כל כך מוזר לא?

חשוב !!!!!

תשלחי אותו דחוף!! למעבדת שינה בעלי סבל מאותם התסמינים ומת בגיל 24 הוא הלך לישון ולא קם! בעלי היה במעבדת שינה אך לא הספיק להגיע להתאמת מסיכה. הלכנו למעבדת שינה כי אני לא הצלחתי להרדם לידו - לא כי הוא הרגיש משהו חריג. רצינו לשפר איכות חיים - לא ידענו שיכולנו להציל חיים...

למעלה