"נחלת חפציבה"?

טלכספי

New member
"נחלת חפציבה"?../images/Emo35.gif

מושי, אולי תוכל להבהיר בדיוק מהי "נחלת חפציבה" ההולכת ונבנית כמעט בצמוד לגבול הישוב הצפוני? ע"פ מאמר שנכתב ב"מודיעין ניוז" מדובר בחלק מעיר חרדית חדשה (מתתיהו מזרח) הקורמת עור וגידים ביננו לבין קרית ספר (ממש על תוואי נחל מודיעין). אם אכן כך הם פני הדברים, איפה בדיוק מתוכנן לעבור גבול הישוב? אודה לך אם תוכל לענות או לחילופין להפנות אותי לגורמים המתאימים. תודה, טל

נחלת חפציבה=קרית ספר מזרח

כפי שניתן לראות קרית ספר הולכת ומתרחבת והכל שמות של אותו ישוב. ישובנו הקט מגיע עד הואדי ובינינו לבין קרית ספר מפריד כביש מתוכנן (תת קרקעי או עילי - ימים יגידו (ואולי גם מודיעין ניוז...). במשרד שלי תלויה תכנית בנין ערים (תב"ע) של הישוב ותוכלי לראות אותה כשתבואי לראות את הוילונות המתנוססים שם בזכותך... אנחנו פועלים על מנת שגם הישוב שלנו יוכל להתרחב, נקוה שלא ירחק היום.

טל זיו

New member
נקווה שירחק

מאוד מועד ההיתרחבות, טוב לנו קטנים ואיכותיים.

הרחבת הישוב

מפתחות התקצוב של משרדי הממשלה השונים נקבעים על פי מס' תושבים לדוגמא: מגרשי ספורט. לכן על מנת להמשיך להתפתח ולשפר את איכות החיים אין ברירה אלה לגדול מה גם שזה לא כלכך תלוי בנו (הקרקע פרטית והיזמים מפתחים) האתגר הגדול הוא לשמור על צביון הישוב כפי שהוא כיום ולוודא שההתרחבות נעשית בצורה מסודרת לטובת כולם עם תשתיות מתאימות

טלכספי

New member
שטח ירוק../images/Emo142.gif

מושי, ראשית תודה על תשובתך. ועד שאצליח להגיע למשרד, שאלה נוספת - מה בנוגע לשטח היער שלמרגלות רח' היער ורח' נחל מודיעין? האם ע"פ התכניות הקיימות היער משומר למרות הכביש הראשי המתוכנן ואם לא האם יש דרך לנו - התושבים ללחוץ לשימורו? אני בטוחה שרוב תושבי הישוב רואים ביער חלק אינטגרלי מסביבת הישוב בו בחרנו לחיות ולגדל את ילדינו.

היער

היער עליו מדברת טל הינו חלק מהישוב.בזמנו היתה בקשה של מועצת מודיעין עילית לשנות את מיקום כביש 45 (שאני מקווה שלא יסלל כלל)ולהעלותו מהואדי למידרון שלנו על חשבון היער.התנגדות הגופים הירוקים האזוריים והתנגדות הישוב גנזו את התכנית.הקמת גדר הביטחון בואדי בלחץ של הועדים הקודמים ובלחצי,מול צה"ל יצרה עובדה בה נכלל היער בתחום הישוב.

למעלה