נחל יתלה ויום עיון מגוון ביולוגי

נחל יתלה ויום עיון מגוון ביולוגי

גם הסקר בנחל יתלה וגם יום העיון פורסמו בפורם. ביום העיון לא היו הרבה אנשים אולי 15 מי שלא מכיר את נושאה המגוון הביולוגי כדאי מאד לכיר ואולי אפילו מחובתינו כחובבי זוחלים. אתמול היה היום הראשון של הסקר בנחל יתלה הינו שם בועז שחם אילן נרינסקי, ליאור דרזנר , גל ואנוכי, היה מגוון יפה של מינים עם כי רק שלושה נחשים, בכל מקרה היה ממש כיף לעבוד עם אנשי רשות הטבע והגנים אפשר להגיד שמבחינתי לעומת אנשי הרשות שפגשתי בדרום זאת היתה חוויה מתקנת. ואין לזה שום קשר ל"על האש" שרץ שם בסוף! והנה כמה תמונות

מה הולך להיות שם!!!!!!!

רכבת ישראל בונה את קו ירושלים ת"א, הרכבת העתידית תעבור בתוך מערות אבל בנחל יתלה היא תתצתרך לעבור על גשר ולכן יש להכין שם עבודת תשתית רצינית שתחריב את החיבור של נחל יתלה ונחל החמישה. חבל... זה בור מים מחורבת חורש היושבת על השלוחה האמורה להיחרב

OREAL1111

New member
אני מאוד מסכים..

לגבי הצורך בהכרת הנושא,אני אישית ממש נידהמתי עד כמה המצב גרוע כשפרופ' תמר דיין (עם אני לא טועה) הרצתה,והנושא ברוב ההרצעות שהיו ביום העיון ממש קשורות לנושאים בהם אנחנו דנים בהם בזמן האחרון בפורום ,מינים פולשים ,האיסורים החדשים ועוד.

רן333

New member
גם אני מסכים שהנושא חשוב,

אבל אני חייב להוסיף את הדבר הבא: אף אחד עדיין לא שיכנע אותי (או אפילו ניסה לשכנע אותי) ש-Liasis fuscus, ומינים אחרים של זוחלים המופיעים ב"רשימות השחורות" אכן מסכנים את המערכת האקולוגית בישראל. הנימוקים שאמורים לעמוד בבסיס האיסורים הנדונים עדיין לא פורסמו.

naja

New member
הוא התכוון שלרובם אין....

מזדהה עם ההערה שלו לגבי הדרום. יש שם לפחות שריף אחד שמרשה לעצמו "קצת" יותר מידי.

Torgos

New member
הרבה מזה תלוי גם בכם והדרך בה

נבנה האמון. אין צדיקים בסדום וגם לא ברשות. אבל גם השריף, ייתכן ושוגה, מקדיש את חייו לש"ט ונחשף ביום-יום שלו להרס וחורבן. הנני, "מורה חיילת" שכמוני, לעיתים מאבד את האשתונות ויותר גרוע-את האמון בבני אדם בראותי את המתרחש בארצנו. אני זוכר מקרה שבו הפתעתי את עצמי במידה האלימות: פעם מטיילים שדהרו על 3 ג'יפים בבקעת מחמל לעבר קב' נשרים (כמובן שלא על דרך) והרסו שבועים של מאמץ לכידה ומישדור - חירבנו במכנסים מפחד כשתפסתי אותם בראש מעלה נח. האמינו לי שמזל גדול שלא הייתי חמוש! כשאתה פקח- עם הזמן כולם עברינים בפועל או בפוטנציה. אני לא השתתפתי בסקר בנחל יתלה בעיקר בגלל השלמת הקמת הקרנטינה לחיות-בר בג"ל אפק שבאחריותי. ראו הודעתי בפורום הצפרים. זה נוגע גם לענייני זוחלים (מניסיוני בעיקר צבים דרוסים). כמובן לא כולל צבי-ים ו...פינגוונים.

מורה חיילת? זכרנו (בצחוק כמובן)

לא רוצה להכנס לעינין הפקחים בדרום רק רוצה להגיד שפגשתי אנשים טובים שאפשר לדבר איתם. והנה משהו בשבילך חובב זוחלים עם נוצות שכמותך, הלכנו גם לבקר את הצפרים ששיחררו ירגזים מהרשתות טיבוע. או כמו שחיזקי (ארץ נהדרת) אומר "יאבלה ירגזי רק שלא ינקור אותי"

בסקר נצפו

מניפנית מצויה חומט מנומר חומט גמד חומט פסים חרדון ולטאה זריזה נחושית נחשונית

ובנוסף

שממית בתים. והתצפית שהייתה הכי מעניינת בעיני - נחושית עינונית פעילה, מחופרת בין מחפורות זחלי ארינמלים.

למעלה