נחמה קטנה

danbaratz

New member
נחמה קטנה

לסוף של שבוע גרוע שני סוגי נקניקיות: מימין: נקניקיות מחזיר, בשר מעושן ושיכר תפוחים משמאל: נקניקיות בודן בלאן- נקניקיות חזיר עם חלב מתובל הוגשו עם תבשיל כרוב חמוץ מתוק וחרדל דיז'ון. טיפה של אושר בים של תסכול שיהיה לכולנו שבוע טוב

נראה טעים

מאיפה הנקניקיות? תוצרת בית? :) אכן שבוע מתסכל. שיהיה שבוע מוצלח יותר לכולם

danbaratz

New member
הכול תוצרת בית

חוץ מהמעושן, שמטעמי שכנים אין לי איפה לעשן כרגע וגם אין כל כך מה

danbaratz

New member
כול נקניקיה והמרקם שלה

בבודן שמתי בשר קצוץ במעבד מזון, מרקם מאוד אחיד ורך ממש נמס בפה באלה עם המעושן וסיידר שמתי בשר טחון רגיל. המרקם מעט יותר גס והנקניקיה "מתפצחת" בפה, מה קראו אצלנו בדיסנה "קנאקער". עדיין אין לי מטחנה ככה שאני מסתמך על הקצב, או קוצץ יותר דק במעבד מזון.

מגניב

אני מאוד אוהבת נקניקיות עם בשר שטחון יותר גס, למרות שבגרמניה אהבתי מאוד גם את הוורסטס הפשוטות שמוכרים בדוכנים ברחוב. היו הורסות, ואמנם טחונות דק אבל הפצפוץ מגיע מהמעטפת :) אוח, הגעגועים!

yair_bar

New member
מנהל
אפשר כמה שאלות על נקניקיות

מכיוון שרכשתי מטחנת בשר של קנווד ויש לה שרוול לנקניקיות, אני מניח שאני אנסה להכין. אני מבין שכבר לא משתמשים במעיין אלא בתחליף - אתה מוכן לשפוך אור על הנושא וכן המלצה היכן לקנות תודה

danbaratz

New member
מעיים לנקניקיות

אני משתשמש במעיים טבעיים של חזיר ולפני זה היו לי של כבש. לגבי שרוולים סינטטיים אין לי מושג איפה מוכרים. את מעי הכבש קניתי אצל אליאס ברמלה, המחיר היה זול מאוד אבל המעיים לא היו הכי נקיים ועמלתי די הרבה על לנקות אותם. את מעי החזיר קניתי "בביח"ר לכל" בדרום ת"א. מעיים נקיים מאוד מגיעים יבשים במלח. הבעייה שהוא מוכר רק חבילות של 94 מטר, שזה מספיק לשמונים תשעים קילו נקניקיות. יש לו גם של כבש ופרה. המחיר לחבילה של מעי חזיר הוא 200ש"ח. אם אתה מעוניין ונמצא באיזור רחובות אני יכול למכור לך כמה מטרים במחיר עלות.

yair_bar

New member
מנהל
תודה

אני אוכל כשר כך שהחזיר לא בא בחשבון לגבי מעיים, הבנתי שכמעט ולא מוכרים כי סיפור לנקות ומשרד הבריאות עשה עניינים. אני חושב שאני מעדיף להשתמש בתחליף - אמשיך לחפש. תודה על התשובה המפורטת ועל ההצעה

milch

New member
מעיים סינטטיים

במפעל "אחים מרסל" בתל-חנן שליד חיפה, מוכרים גם לפי מטר וגם חבילה. המעיים מיובאים (כנראה גם לא כשר) אך הוא הסביר לי שמעיים סינטטים לא מתאימים למכונה הביתית רק לציוד תעשיתי. אינני יודע עד כמה הדברים נכונים. אישית, אין לי בעית אי-כשרות, כך שלא המשכתי לחקור את הנושא.

milch

New member
לא הסברתי את עצמי מספיק

מהרתי מדי כנראה, כוונתי לבלתי כשרים, לטריים. לגבי הסינטטי אינני יודע אם הם כן או לא כשרים, בכל אופן, המפעל עצמו הוא לא כשר.

נצל"ש - מתכונים לנקניקיות ביתיות

אני מפנטזת כבר המון זמן על נקניקיות תוצרת בית יש לי מטחנה במיקסר קנווד שף, חסר אביזר הנקניקיות אך מאמינה שנאלתר משהו . (האם במקרה למישהו יש כזה מיותר?) אשמח להכוונה, היכן אפשר למצוא מתכונים טובים ומעניינים לנקניקות ביתיות , אולי אף לנקניקים, יש לי אפשרות עישון ביתית.

milch

New member
נקניקיות ונקניקים

אנא הגדירי קצת יותר איזה סוג של נקניקיות את מעונינת, יש לי הרבה מתכונים והאם הכתובים באנגלית לא יהוו בעיה. עישון נקניקים צריך להיות עישון קר ולזמן ממושך, דבר שכמעט בלתי אפשרי בתנאים ביתיים. בנוסף, להכנת נקניקים יש צורך במחמצות יעודיות וחומרים משמרים. גם לזה יש לי מתכונים, ככל שידוע לי, את המרכיבים המיוחדים לא ניתן לקנות בארץ באופן פרטי.

אוקי

תודה על התשובה והפרוט שמבהיר שבהחלט אפשר להסתפק בתור התחלה בנקניקיות ולא נקניקים, איזה סוג...? רצוי לא מאוד שמן, והכי חשוב טעים ומעניין! אנגלית לא מהווה בעיה . אני מעשנת בקוב, אכן עישון חם..מכינה פסטרמה נהדרת ועוד.

milch

New member
כמה דברים להתחיל

דברים פשוטים וטעימים להתחיל והרבה-הרבה חומר למחשבה ולהכנה

מיה, ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

לא ידעתי שאת כזו מקצועית, עם נסיון בעישון וכו' :) שיהיה בהצלחה עם הנקנוקים!

תודה ../images/Emo140.gif

למרות שאיני חדשה כאן.. כתבתי כנראה בפעם האחרונה בימי סתיו.. לא כזאת מקצועית, פעם בתקופה כשנחה עלי המוזה אני מעשנת בקוב זה כל כך פשוט עם הצעצוע הזה שכל אחד יכול :) ותודה MILCH על ההפניות, אבדוק לעומק!

למעלה