נחרצו בפני האהבה שלנו קמטים

ellamagic

New member
נחרצו בפני האהבה שלנו קמטים

נחרצו בפני האהבה שלנו קמטים היא מזדקנת לאיטה. הבנו שצריך להכיר בזה ולהפסיק לפחד. מתהלכת לאיטה, צולעת. שעונה על הנוסטלגיה, על הזכרונות של אותם ימים רחוקים, יפים יותר בעוד שהיא מצהיב, מתכלה, נאכלת. זה היה רק עניין של זמן עד שהיא תתפורר לנו בין האצבעות, תנוס מפנינו. ואנחנו, כמו קשיש במעמד ערש דוואי, היינו חצויים- עצובים על הפרידה מהאהבה - מהחיים, אך בו בעת גם חשנו הקלה אדירה בעת שחרור נשמתנו, שנצררה חזק מד בצרור האהבה, וריאותינו התרחבו ותפקדו, סוף סוף. ועדיין, לעולם לא אמחק את אותם רגעי אושר אתך שהיו בשבילי הרבה יותר ממה שבקשתי לעצמי או ממה שציפיתי לקבל. לא ברור לי מתי וכיצד האהבה שלנו אבדה את הצבע ודהתה, אבדה את הכוח ורפסה, אבדה את האחיזה ונפלה, נשחקה עד שנשמע צליל צורם, מחריש אוזניים והתחבאה. ואנחנו בקשנו לסתום את אותן אוזניים ששמעו טוב מדי את אותה חריקה. לעוור את העיינים שראו טוב מדי את הבורות שנכרו ורק לתת ללב להנחות, להוביל. אך גם הלב לא יכל להתחמק ממה שהחושים כבר תפסו וצנח גם הוא אל אותה תהום שבינינו. וכל כך ניסינו וניסינו, התעקשנו עלינו. אך כל מאמצינו לצייר את העולם אחרת הביאו עמם רק כשלונות ואכזבה מתבקשת, עד שהבנו שלא הכל תלוי בנו ואת מה שאבד לא ניתן להשיב. בפרידתנו, נותרנו עוד אוהבים. יודעים מתי הכל התחיל, ושואלים אם זה יגמר, אי פעם. צועדים,בינתיים, זועקים לפעמים שנינו, בשבילים מקבילים.

נפלא

כתבת פשוט נפלא ואני ממרומי גילי (לא מרום היסטרי, אבל יותר ממך) מרגישה הזדהות אדירה אהבתי את האנלוגיה להזדקנות למרות שמדובר בזוג כ"כ צעיר תחילה עלתה במוחי עובדת נישואיי אכן, בן זוג שבחרתי מתוך אהבה עצומה אבל השנים עושות את שלהן ונסי לחיות עם אהבה מזדקנת למרות שהיא אהבה עצומה אך מזדקנת, לאורך השנים ובידיעה ש"זה מה יש" כששאלת אם "זה יגמר אי פעם" חשבתי על החברים המשמעותיים שלי מתקופת נעוריי והיו שניים כאלה שישבו עמוק עמוק בלב ואת יודעת מה, עד היום אני אהבת אותם זו אהבה מסוג אחר כמובן אבל לפגוש אחד מהם פתאום ברחוב זו הילולה גדולה מבחינתי סנטימנטלית שכמותי... ובכל זאת גם באהבה ה"מזדקנת" יש דברים טובים יש היכרות עמוקה סינכרון מושלם מבינים מה רצינו עוד לפני שדיברנו מבט אחד תמיד מספיק צוחקים מאותן שטויות נרגזים מאותן בעיות זה כמעט כמו להיות אחד אז לפני הנישואין אם קשה עוזבים את הזקנה ומקבלים המון אוויר לריאות ואחרי הנישואין מטפחים את הזקנה לעתים באהבה ובסבלנות ולעתים מתוך חוסר ברירה יש שנוטשים אותה על סף הקבר ויש שחוגגים לה בשמחה וכבוד עוד יום הולדת ועוד יומולדת ועוד יומולדת
אז הנה כוסית לחיי הזקנה והלוואי ואגיע לשם יחד איתו

fabella

New member
נפלא

אהבתי מאוד את השיר ולצערי גם התחברתי אליו מאוד. ההקבלה של האהבה לחיים יפה היא.

למעלה