נחשיל או תולעת?

ארגמנית

New member
נחשיל או תולעת?

חתולתי היקרה הביאה זה עתה הביתה משהו שנראה כמו תולעת גדולה או נחש קטן (מעיון מהיר באינטרנט נדמה לי שיכול להיות רק נחשיל מצוי). הרגתי אותו, ואני מקווה שאתם לא כועסים. בכל אופן הוא בצבע אפור-חום חלק, ללא איורים (...) והרים את ראשו די גבוה בעת המאבק אתי. איך אדע אם הייתה זו תולעת או היה זה נחש? בכל מקרה זה דוחה, וקשה לי לצלם (זה קטן, אולי 15 ס"מ כשמותחים אותו) , אבל אם תתנו לי סימנים אאסוף את הגוויה ואביט מקרוב. תודה!

למה סתם להרוג?

מה הבעיה לטאטא את זה החוצה? נחש או תולעת. תסתכלי על תמונות ולפי זה תקבעי במה מדובר, לנחשיל יש עיניים קטנטנות ולתולעת אין. בכל מקרה בפעם הבאה תחשבי קצת לפני שאת קופצת להרוג.

ארגמנית

New member
אתה צודק

פשוט לנו, האנשים הפשוטים, אין מספיק ידע לגבי מה הוא מה, ויש מין פחד קמעי מכל מה שמתפתל. האמת שהיו לי ייסורי מצפון וחרטה כבר מאותו רגע. מקווה שחברי הפורום וכל אוכלוסיית הזוחלים יסלחו לי...

HyperViper

New member
רוב הסיכויים שזה נחשיל

תולעת בד"כ לא מתפתלת מהר או מרימה את הראש... הנחשיל לא נושך בגלל אופיו וגם לא מסוגל לנשוך אדם כי הפה שלו קטן מידי. הוא אוכל ביצים של נמלים ודברים דומים והוא אחד הנחשים הקטנים והדקים בארץ. אם את גרה באיזור המרכז אין שום נחש שיכול להזיק לך חוץ מצפע ארצישראלי. כל נחש חוץ מצפע צריך להחשב כמועיל לאדם בכך שהוא מסלק מכרסמים מזיקים. מצפע פשוט צריך להיזהר ולשמור מרחק ואז גם הוא הופך למועיל כמשמיד מזיקים.

למעלה