תודה על הברכות. הפסים לרוחב הנחש. הוא היה ממש פצפון. מצטערת לא הספקתי לצלם. תוכל להגיד לי איזה סוגים של נחשים מצויים במרכז-דרום רמת הגולן? ממה להיזהר וממה לא? הבנתי שנחשים שחורים הם בסדר... (מצטערת שאני לא בקיאה בשמותיהם)
הנחש שאת מתארת נשמע כמו מחרוזן דו-גוני. נחש שקט ולא ארסי שאפילו לא יודע לתת ביס כשצריך... האם הוא נראה כמו הנחש בתמונה? לגבי רמת הגולן,ישנם כמה וכמה מינים נפוצים יותר ונפוצים פחות. המסוכנים שבהם אלו הצפעים בלבד. צפע ארץ-ישראלי נמצא לכל אורך הרמה (וגם מסביבה) וצפע החרמון נמצא באיזור הצפוני ביותר של הרמה אבל עד איפה בדיוק הוא מגיע,אין לי מושג. חוץ מהם,השאר לא מסוכנים אבל לחלקם יש אופי "רע" והם נושכים אם נוגעים בהם.
תודה רבה על ההסבר. הוא נראה פחות או יותר זהה למחרוזן רק שהוא היה קטן בהרבה והפסים היו ממש דקים (אני מניחה שהם יתעבו בהמשך...
) תגיד, זה נכון שכדי להרחיק נחשים מהסביבה הביתית אפשר לפזר אפר? - נאמר לי שהריח די מרחיק אותם. אם כן, יש צורך לפזר את זה ממש קרוב לבית או שהשדה החרוך (שנשרף שבוע שעבר) שמול הבית שלי יעשה לבד את העבודה??? הצפע מסוכן בכל גיל שלו? (כלומר מרגע בקיעתו או שמגיל/אורך מסויים) - מצטערת על הבורות ועל השאלות המעט מוזרות...
סיד, סולר, גופרית,מלח, ביצים קשות ולאחרונה חלב. על כל אלה כבר שמעתי אבל אפר-זה פעם ראשונה..... בקיצור, לא משנה מה שתפזרי, זה לא ימנע מהנחש להגיע אלייך לחצר. צפע מסוכן מהרגע שהוא מגיח מהביצה.