נחשים וחולדים במזרח הגולן

נחשים וחולדים במזרח הגולן

אתמול במישורי מזרח הגולן נתקלתי בטיול הליכה בכל כמה ק"מ בנחש דק, צבע חום ובאורך 50 ס"מ.סה"כ ב 3 נחשים במקומות שונים. אני מטייל הרבה ועד כה לא נתקלתי ב 3 נחשים בטיול בודד. הבטריות במצלמה נגמרו ולכן אין תמונות. האם בנתונים הכלליים הנ"ל מישהו יכול להשיב ל 3 שאלות: 1. הסיבה לתדירות ולרציפות הופעת הנחשים שם בתחילת החורף. 2. איזה סוג נחש ראיתי? 3. האם זו תופעה חריגה? ו 2 תופעות נוספות- בכבישי בזלת משובשים ובתוואי שבביצוע כעת של כביש 98 בין הג'וחדר לבין תל א-סאקי ראיתי תלוליות עפר כנראה של חולד לא בטוח. מה ההסבר לתופעה אלו? תודה על הניסיון להשיב למומחים שבפורום זה.

naja

New member
תיאור יותר מדוייק של הנחשים יש?

ראית עליהם סימנים כלשהם? כמה דקים הה היו(ביחס אצבע)? היו פעילים או השתזפו על סלע, ובאיזה שעות? ראית אותם במצב סטטי או רק בתנועה? הם נראו לך אותו הדבר? בגדול, בימים הראשונים שאחרי הגשם, כשהשמש יוצאת והטמפרטורות עדיין גבוהות, הרבה נחשים מנצלים את זה כדי לשפר מיקום לקראת החורף לאחר שהם נוכחים לדעת שהמיקום שהם בחרו מתמלא מים, ולכן כנראה ראית אותם. לגבי החולד-עד כמה שזכור לי, הוא פעיל כל השנה ובתקופה הזו כשהאדמה נרטבת וקל יותר לחפור בה, הפעילות שלו עולה.

נחשים בגולן

לא ראיתי סימנים, היו פעילים, הם היו בתנועה כי ברחו מאיתנו, נראו אותו דבר, דקים מעובי אצבע.

naja

New member
קשה לומר.

הייתי מהמר על זעמן זיתני, אבל בלי תמונה זה ישאר בגדר הימור....

למעלה