נחשים...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
נחשים...

אז הכותרת לא הכי ברורה אבל תסלחו לי. יש ברשות אקווריום 120 אורך על 40 עומק ו 60 גובה,אני שוקל אם למכור אותו ולקנות במקום מכלאה יעודית לנחשים אם פתח צידי וכו. הבנתי שזה דיי מסוכן גם שאני מכניס יד מלמעלה שהנחש חושש ממני או חושב שאני ציפור וייתן לי ביס . מה אתם אומרים? אחרי עיניין המכלאה המתאימה איזה נחש לבחור למתחיל? פיתון בורמזי קינג סנייק או בואה? אני יודע שתגידו שעדיף כרכן אבל אני פשוט לא אוהב את הנחש הזה מבחינת הצורה החיצונית. איזה ציוד עזר צריך ואיך אני בוחר נחש בריא? מה מבחינת טמפ' ? בקיץ אני מדליק מזגן איך אני שומר על חום הכלוב? באקווריום אם מים יש לי גוף חימום אם טרמוסטט,קיים מוצר דומה למיכל גידול לנחש? לחות,מה בנוגע ללחות? מה לקחת בחשבון לפני קניית הנחש? תודה מראש ,ואני מקווה שתאכלו לעזור לי .

שלום OBB

בעניין הטרריום, הייתי מציע לך לנסות להתאים את הטרריום הקיים ולא למכור אותו ולקנות טרריום יעודי פשוט בגלל שטרריום שנעשה במחשבה לזוחלים יהיה יקר בהרבה מאקווריום של דגים ומחיר של אקווריום משומש הוא די נמוך. חוץ מזה שאתה יכול לקנות מסילות אצל עסק שעושה עבודות אלומניום להדביק אותן על השוליים העליונים של האווקריום לאורכו להעביר שתי זכוכיות שישמשו כדלתות ואז להשכיב את האקווריום על צידו והנה יש לך טרריום. אני חושב שבתחום של בניה והכנת אקווריום יש כמה חברים בפורום שיש להם ניסיון רב משלי והם יוכלו לעזור לך עם הפרטים בצורה יותר מעמיקה. בנוגע לאיזה נחש כדאי לך? יש מגוון רחב של מינים שיכולים להתאים לטרריום שיש לך כולל בואות קונסטריקטור אבל בשום מצב לא פיתון בורמזי. יש עוד נחשי מלך חוץ מנחשי מלך קליפורנים ועוד מיני כרכנים חוץ מכרכני תירס ולא לכולם אותה הצורה. התנאים משתנים בין מין למין ולכן אין טעם לפרט על כל המינים האפשריים. אני מציע לך להכין טרריום ובאותו הזמן לשותת באינטרנט לקרוא מאמרים על גידול ולחשוב על נחש שיכול להתאים לך. זו דעתי ואשמח לשמוע תגובות והצעות של חברים אחרים. תודה יונתן

gaichuk

New member
דיג ונחשים. שילוב מנצח...../images/Emo8.gif

ברוך הבא לפורום.

naja

New member
ברוך הבא.

אני מסכים עם מה שיונתן כתב, מלבד דבר אחד-אל תהפוך את האקווריום לטרריום. זה אמנם אפשרי ונעשה לא מעט, אבל אם מעולם לא גידלת נחש אני בטוח שאתה לא מודע ליכולות הבריחה המדהימות שיש לחיה הזו ואני משער שיהיה לך ממש קשה לעשות את ההסבה הזו בלי הדרכה צמודה. לגבי כל שאר השאלות שלך-מצויינות אבל כלליות מידיי. אם יש לך זמן אני ממליץ לך לעבור לאט על הפורום ולדלות ממנו אינפורמציה חיונית ואז לבוא עם שאלות ממוקדות יותר. תנסה להסגר על סוג הנחש ואז יהיה יותר קל לכולנו. אם אתה לא אוהב כרכנים אז הבחירה שלך, לדעתי, אמורה להיות נחש מלך קליפורניה ויש עליו המון מידע בפורום. בהצלחה.

obb

New member
תודה רבה לכולכם...

אני העבור על החומר,אבחר סוג של נחש,היום אני הולך לבקר בחנות ואוליי בבית של סטלה (קטי את צדקת,זו סטלה) בקריית מוצקין,אראה מה יש להם למכור.. אדבר אם טל ואראה מה הוא יגיד.לאקווריום שוכב אין לי מקום,רק לעומד. תגידו מתי בוקעים רוב הנחשים,אם זה לא יותר מ חודשיים אני יחכה כי אני רוצה נחש קטן שיגדל אצלי כי זה חלק מהכיף,לשים את הנשל הראשון של 60 ס"מ לצד נשל של שתי מטר. למה פיתון בורמזי לא? מה המחירים של בואות בייבי? ושל קינגים? שווה לקחת מוטציה,או שמע עירבוב בין שני נחשים יכול להביא לנחש אם תכונות לא ידועות ? אני רוצה נחש שיהיה ידידותי,שאני יכול להוציא אותו ולהנות ממנו. אבל גם המראה החיצוני חשוב לי,כי אם אני כבר לוקח נחש לפחות שיראה טוב לדעתי. אז תמשיכו לעזור לי ותודה מראש.

obb

New member
עוד משהו שנזכרתי..

זה לא מסוכן פתח עליון אם אני אחליט להשתמש באק' הקיים?

naja

New member
כמה תשובות.

פתח עליון-לא מסוכן יותר מכל פתח אחר. הבעיה היא שאם יש רק פתח עליון אז לפעמים האיוורור לא מספיק טוב. מרבית הנחשים בוקעים\מושרצים בקיץ: יוני-אוגוסט. פיתון בורמזי-גדל למימדים גדולים ולא תוכל לספק לו תנאי מחיה הולמים בבגרותו וחוץ מזה שנחש במימדים של בורמזי בוגר הוא לא חיית מחמד אלא חיה מסוכנת. מחירים: בואות בייבי-450 עד 1000 תלוי ממי קונים. קינגים בייבי-150-600 תלוי ממי קונים. הכלאות-אל תקנה. חבל על הכסף. נחש יפה שמתאים למתחילים-קינג קליפורניה שחור לבן וכרכן תירס אלבינו. אבל יופי זה טעם אישי..... שכחתי משהו?

obb

New member
חברים,מגיע לי מברוק...

אני סגרתי עיסקה אם החנות עולם החי,של הבנים של סטלה מקריתת מוצקין.היום איזה שעה וחצי דיברנו אני ודרור הוא הסביר לי הכל,בזמן הזה החזקתי את הנחש שצפוי ליהיות שלי בעוד שבוע וחצי שבועיים. במקביל סגרתי עיסקה על האקווריום הגדול . אני בחרתי לחמם בשיטת הפלטה מלאה במים ועליה מונח האק' 60 ס"מ בתוכו הפלסטיק הקטן לנחש קטן ושהוא יגדל,בערך עוד 3.5 חודשים הוא יעבור לאק' 60 ס"מ. הוא אוכל וולדות ובחנות מביאים וולדות כל הזמן,(3 שקל לוולדה) אני שוקל אם לגדל לבד עכברים... הוא הסביר לי שכל עוד הוא בפלסטיק הקטן ואין מקום למים אז אני פעם ב 2-3 ימים ממלא את הכלי במים אחרי שטיפה כמובן ומשאיר את הנחש זמן מה כדי שישתה. אני צריך עוד לדבר איתו על השלה של עור ועוד כמה דברים,אבל מגיע לי מברוק. ד.א המחיר הוא 450 שקל לנחש בין כמעט 7 חודשים,אני יבחר או בשחור ולבן אבל דוגמא יפה או מין אלבינו כזה כמו אדום דהוי. אשמח לקבל הערות והארות בנושא.

מברוק, למרות שלא ממש הבנתי

לגבי השיטת חימום. בנוגע לדרך בה המליצו לך להשקות את הנחש זו דרך שהיא ברירת מחדל אבל אני לא מוצא בה שם צורך תקנה פלסטיקית שיהיה לו בה מספיק מקום ושים לו כלי מים. אני גם לא חושב שיש בעיה לשחרר את הנחש ישר לטרריום הגדול ובמקרה ותראה שהוא לא מסתדר ולא מתאקלם בצורה טובה תחזיר אותו לפלסטיקית אבל אם יש באפשרותך לתת לו טרריום מרווח במקום פלסטיקית צפופה אז אני לא חושב שצריכה להיות התלבטות. מה אתה רוצה לדעת לגבי השלת העור? כל עוד שהטרריום לא יבש מדי הנחש כבר יודע לבד מה לעשות, במקרה ואתה רואה שלנחש יש קשיים להשיל את עורו אתה צריך לרסס אותו במים או לעשות לו אמבטיה קצרה במים פושרים. בנוגע לבחירת הנחש בשוק יש מספר רב של נחשים שהם הכלאות בין מספר מיני נחשים ולא תמיד אפילו המוכר מודע לשושלת של הנחשים. למשל לנחש מלך קליפורניה אלבינו או רגיל אין פיגמנטים אדומים לכן כל מי שינסה למכור לך נחש מלך קליפורניה שיש לו צבע אדום ולא משנה באיזה כמות הוא מנסה למכור לך הכלאה, והכלאות יש הרבה. בכל מקרה אחרי שתקנה את הנחש תקבל מזל טוב. בהצלחה יונתן

obb

New member
תכנס...

קודם כל תודה על התשובות. עכשיו,אני קונה ממגדל שהוא עושה את הזיווגים ואצלו הם בוקעים,לא בטרריום של האם אלא באינקובטור. הוא אמר לי שזה נחשים שהם מוטציות מבחינת הצבע ושאני לא ימצא יותר מידיי נחשים דומים להם. פשוט אני ממש סומך עליו.דיברתי אם מספר אנשים שמבינים לא נעט וכל אחד שלח אותי עליהם,פעם לאמא שהיא המגדלת ופעם לאחד הבנים,שהוא מוכר בחנות.הנחשים זה אותם נחשים. הטריד אותי שהם לא בשנת החורף אבל הוא הסביר לי שמכיוון שהם עוד קטנים,7 חודשים אז לא מכניסים לשנת חורף,רק אחרי גיל שנתיים. תודה מראש.

כמה דברים

הנחשים לא בוקעים בטרריום של האם כי הוא לא מותאם להדגרה וזעמנים לא דוגרים על הביצים לכן נהוג להדגיר אותן בצורה מלאכותית. הנחשים הם הכלאות ולא מוטציות, מוטציות זה משהו שקורא במקרה ולא כתוצאה מזיווג מכוון, בכל מקרה הנחשים שהם מוכרים לפחות חלקם הגדול הם הכלאות. וכמו בכל בעלי החיים הצאצא מקבל תכונות גם מהאבא וגם מהאמא ולכן נחש שלדוגמא אבא שלו הוא כרכן תירס ואמא נחש מלך קליפורניה יקבל גוון אדמדם ודוגמא מוזרה, אבל זה לא עושה אותו למוטציה בשום צורה רק הכלאה (מכוערת לטעמי). לגבי זה שלא תמצא יותר מדי נחשים דומים למה שהם מציעים לך לקנות אני בספק בארץ יש המון נחשים שהם הכלאות. אפשר להכניס נחשים לשנת חורף כבר בשנה הראשונה (ככה זה בטבע) אבל הרבה מגדלים מעוניינים להאכיל את הנחשים בשנתיים הראשונות גם בחורף כדי שהנחשים יגדלו מהר יותר ואז לקראת העונה שבה מתכננים להרבות אותם מכניסים אותם לשנת חורף.

obb

New member
סבבה,בקשר לחימום...

תהיתי לעצמי שאם אני מניח את הטרריום (עכשיו אני יודע איך מבטאים את המילה הארורה
) על פלטת חימום,שבתוכה מים אם גוף חימום וטרמוסטט נניח על 28 מעלות,אז יהיה רק חם ולא יהיה לו משטח קר גם כן,מה עושים?

obb

New member
אני מזמין מבונה אקווריומים...

אבל מה אתה אומר? כדאי,כי דרור בחנות המליץ לי על זהה... הוא אמר שעדיף כבל או מנורת חימום אבל אמרתי לו שזה כאב ראש להדליק לכבות אז הוא הציע לי את זה.

אני חושב שהגוף חימום יחמם נקודה אחת

יותר מדי כי מדובר כנראה על פלטה צרה ואין בה תנועה של מין לכן תהיה נקודה חמה, וניתן לקנות פלטות חימום דקות שנועדו לטרריומים ולחבר אליהן תרמוסטט. אבל הרעיון של פלטה עם מים ומחמם של אקווריום לא נראה לי יעבוד בצורה טובה. ואם אתה משתמש בכבל או פלטה בעוצמה הנכונה אין שום צורך לכבות או להדליק.

obb

New member
פיזור החום הוא לא הבעיה שלי...

אין לי שום בעיה להוסיף ראש כוח שיסרקל את המים,כך אני אשיג חום בצורה מפוזרת,הקטע זה שכל הטרריום יהיה באותה טמפ',זה מהווה בעיה או שלא?

למעלה