נחשף קבר אחים יהודי בגרמניה

Juramento

New member
נחשף קבר אחים יהודי בגרמניה

חדש הבוקר מהעיתון(אני לא אומר את שמו המפורש של העיתון, אני רק אגיד שזהו העיתון עם השם הארוך יותר) - בחפירות למטרת הקמת מבנה ליד העיר שטוטגארט שבגרמניה מצאו בור ובו 30 שלדים - כנראה של עובדי כפיה יהודים. המקום עצמו ידוע במיקומו של מחנה העבודה אכטרדינגן שהוא שלוחה של מחנה הריכוז נאצווילר(או יותר מוכר בשמו שטרוטהוף). על הגופות סימני אלימות, ככל הנראה בידי חיילי ה SS שפעלו במחנה. תקראו את הכתבה, מנהל הפורום - אם זה בסדר לסרוק לכאן את הכתבה אז אמור לי וכך אעשה.

Juramento

New member
על זה משום מה לא חשבתי..הנה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3145398,00.html

תודה אלון../images/Emo51.gif

מידע חשוב מאד. אני חושבת שהציטוט הוא מהסרט "שואה" של קלוד לנצמן: "אם לוקחים אדמה מפולין וסוחטים אותה - יוצא ממנה דם שם יהודים". לעיתים יש תחושה שמדובר על כל אירופה ולא רק על השואה, אלא גם על הרדיפות שקדמו לה.

השבוע פגשתי מדריך טיולים מיקצועי

שלוקח טיולים למזרח אירופה. לפולין הוא נמנע בגלל שהוא כהן.

deebeebee

New member
לדעתי גם אדמות אחרות---

יכולות להחשב כבית קברות ולכן, אם ככהן הוא נמנע מלדרוך על אדמת פולין, מדוע אין זה תקף גם במקומות אחרים?

Ivan Ivanov

New member
תגובה.

רוב מחנות ההשמדה הוקמו על אדמת פולין. רוב יהודי אירופה הושמדו במחנות אלו באדמת פולין. דברים ידועים ואין שום עוררין על כך. למרות כל זאת, אין לשכוח שהשמדמה פיזית של יהודים הייתה בכל מזרח אירופה . כמעט בכל עירה ועיר באוקראינה,בלרוס,ליטא בלרוס,לטביה,מולדובה וגם במקומות מסוימים ברומניה ,היה הרג מסיבי של יהודים. כמה יהודים נהרגו במקומות אלה? לא פחות ממליון וחצי. עדין לא שמעתי אף אחד אומר שהוא מסרב לדרוך באדמת מולדובה או בלרוס בגלל היותו כהן... לגבי פולין טענה זאת נשמעת פעמים רבות. אם כך, מהי הסיבה לדבר? אי אפשר לא להסכים שהסיבה לכך היא חזרה תמידית על ביטויים מסוג "פולין היא בית קברות אחד גדול" או "פולין ספוגה בדם של יהודים" הדברים האלה חודרים, ואנשים מושפעים מזה.

deebeebee

New member
אני טענתי שאדמות נוספות

במזרח אירופה ספוגות בדם יהודי ולכן חשבתי שאין להבדיל בין אדמת פולין לאדמות האחרות (אם אתה כהן המקפיד לא להכנס לבית קברות, כמובן.) בטרזינשטאט, למשל,זרקו את אפרם של הנרצחים שם לנהר שליד, והאפר התפזר ברוח. כאשר הייתי בטרזינשטאט. הרגשתי נורא ואחר-כך גם היה לי סיוט משום שחלמתי שאני דורכת על קברם של הקדושים. אולי בארצות האחרות ניתן להבחין בין "בתי קברות" לאדמה רגילה?

Ivan Ivanov

New member
קשה לומר.

במקומות רבים גופותיהם של יהודים נזרקו לנהרות... אפשר לומר שהמים חילחלו לאדמה וכל האדמה הינה קבר... מדובר בקשיים פסיכולוגים של האדם ולא במציאות כמו שהיא. אם ננסה שניה לשים את הרגשות בצד (דבר שמאוד קשה לעשות) נגיע למסקנה שטענות מסוג אלה חסרות כל בסיס...

למעלה