נחשפו המדליות שיחולקו באתונה

JonJon9

New member
נחשפו המדליות שיחולקו באתונה

בתקווה שגם ישראל תקבל כאלו, ובייחוד מזהב...

כתבה

מארגני אולימפיאדת אתונה חשפו את המדליות 15 מומחים עמלו על הכנת 3,000 המדליות: 986 זהב, 986 כסף ו-1,150 ארד; כל מדלייה שוקלת 150 גרם וקוטרה 6 ס"מ; הועד האולימפי הישראלי מעריך שכמה מהמדליות יגיעו לישראל עודכן: 18:30 23/07/2004 | עומר כרמון | [email protected] מארגני אולימפיאדת אתונה שתיפתח בחודש הבא חשפו (יום ו', 23.7.04) את המדליות האולימפיות. 15 מומחים עמלו על הכנת 3,000 המדליות: 986 זהב, 986 כסף ו-1,150 ארד. כל מדלייה שוקלת 150 גרם וקוטרה 6 ס"מ. להכנת המדליות נעשה שימוש ב-13 ק"ג זהב, טון כסף וטון ארד. הזהב והכסף הגיע משוויץ. הכסף נחצב ביוון המארחת. המשלחת האולימפית הישראלית מעריכה כי כמה מאותן מדליות יגיעו בסופו של דבר לישראל...

nitsansh

New member
משהו פה לא הגיוני...

אם מדליה שוקלת 150 גרם, ויש בערך 1000 מדליות, המשקל שלהן צריך להיות 150 קילו... אז אתם רוצים להגיד לי שבתהליך הייצור יש פחת של 85%???

lionoftherock

New member
ועוד משהו

מעבר לזה שגם יש להם עודף של כסף לפי החישוב - מעניין מי קיבל את זה כטיפ על הכנת המדליות... אבל משהו אחר שמוזר - איך זה שהכינו 200 מדליות ארד יותר מאשר כסף וזהב? מה,מתכוונים לחלק מדליות ארד גם למקום הרביעי, אם מקום רביעי היה מקבל מדליה היינו חוזרים עם 5 מדליות מסידני...

nitsansh

New member
יש ענפים שמחלקים 2 מדליות ארד

בג'ודו, איגרוף וטקוונדו יש 2 זוכים במדליות ארד... אבל זה יוצא 34 מדליות יותר ולא 200... חוץ מזה, יכול להיות מצב ש-2 או יותר מתחרים עושים תוצאה שווה וכולם מקבלים אותן מדליות, אז צריך להכין מדליות רזרביות...

apy ape

New member
לא נראה לי שגם בטקוונדו...

מחלקים 2 מדליות ארד. אלא אם כן שינו את הכללים מסידני.

lionoftherock

New member
אם ככה

אם צריך מדליות ספייר למתחרים שעושים תוצאה שווה , אז צריך גם עוד בסף וזהב,לא רק ארד... אבל מה באמת עושים, אם 2 שחיינים לדוגמא מגיעים באותו זמן בדיוק בגמר? ומה אם 4 קופצים במוט עוברים אותו גובה באותו מספר נסיונות ונכשלים באותו גובה , מי מנצח אז? הטלת מטבע? עוד ענף בעייתי - קליעה: יש סיכוי לא רע ש-2 אנשים יצליחו לפגוע אותו דבר , גם ככה התוצאות שם תמיד נורא צמודות ומוכרע על שברירי נקודות

yoss5

New member
מה קורה אם יש שוויון

בקפיצה במוט/קפיצה לגובה: עושים את כל הקפיצות מההתחלה עד שכל בעלי השיוויון נפסלים נותר אחד שהוא הטוב מבין כל השאר. בשחייה:עושים בדיקה בפוטו פיניש?

ממש לא

אני יודע בטוח שבקפיצה לגובה (ונראה לי שגם במוט זה קורה - אבל לא נתקלתי במקרה כזה במוט) , עושים דבר כזה שניקרה שובר שוויון אם יש להם אותו תוצאה וכן גם לגבי פסילות . אז בדרך כלל מורידים בגובה אחד או שנים (תלוי לאיזה גובה הם הגיעו) ואז צריכים לקפוץ את הגבהים האלו שוב , וכך אלה עד שיש מישהוא שהשיג יותר מהמתחרה . אגב לפני זה היו קובעים לפי התוצאות בשנה האחרונה וממש לפני זה באולימפיאדות הראשונות היה הטלת מטבע .

apy ape

New member
זה ממש לא נכון

בסידני זכו שתי קופצות לגובהה במדליית הארד. באליפות העולם 2001 זכו שתי גברים במדליית הכסף. בברצלונה זכו שלושה גברים במשותף במדליית הארד. לא זכורים לי מקרים של שיוויון במדליית הזהב, אבל אני בטוח שהיו כאלה.

nitsansh

New member
עושים קפיצות הכרעה רק בשביל מקום 1

לפני יומיים בגולדן ליג של פריז היה מקרה כזה... 3 קופצות השיגו אותו גובה. השלישית נקבעה לפי מס' פסילות. ל-2 האחרות היה מאזן זהה והן עשו קפיצות הכרעה עד שנקבעה המנצחת. אם יש שויון בכל מקום חוץ מראשון נרשם אותו מקום לכולם. בריצות יש הכרעה לפי פוטו פיניש אם לכמה מתחרים נרשם זמן זהה (הזמן הרשמי נמדד במאיות שניה, אבל יש גם מדידה של אלפיות). בקפיצות אופקיות וזריקות כשיש שויון בתוצאה הטובה ההכרעה היא לפי הקפיצה/זריקה השניה, וכן הלאה עד שנשבר השויון. בקרב רב אם יש שויון בנקודות יש עדיפות למי שהיה טוב ביותר מקצועות. בשחיה הזמן נמדד במאיות שניה, ואם יש מתחרים עם זמן זהה הם מקבלים אותו דירוג. במקרה שיש צורך לקבוע מי עולה לשלב הבא עושים משחה הכרעה בין המתחרים השוים. בהתעמלות, למיטב ידיעתי, אין שבירת שויון בין מתחרים עם ניקוד שווה, והיו הרבה מקרים של מדליות זהות. בהרמת משקולות, שובר שויון הוא משקל הגוף של המתחרים (הקל יותר מדורג קודם). באופנים הזמן נמדד באלפיות, ולא זכור לי מצב של שויון. כנ"ל בקיאקים וחתירה. בקליעה יש ניקוד של עשיריות בגמר, ולא סביר שיהיה שויון. אם אני לא טועה, במצב שיש שויון קובעים לפי היריה האחרונה והולכים אחורה עד שיש הכרעה.

alonshin

New member
סחתיין

סחתיין על הפירוט המדויק,מישהו כאן שולט בחומר...

JonJon9

New member
וחוץ מזה,

שיש גם ענפים קבוצתיים, שלהם צריך להכין ארבע מדליות מכל סוג

nitsansh

New member
תרשה לי לתקן...

בריצות שליחים באתלטיקה יכולים להיות 6 רצים בנבחרת, וכל מי שהשתתף בתחרות (כולל מוקדמות) מקבל מדליה. בשחיה נדמה לי שמותר לרשום אפילו 8 שחיינים בנבחרת, וכל מי ששחה זוכה במדליה. במשחקי הכדור כל שחקן שנכלל בסגל זכאי לקבל מדליה, אפילו אם הוא ישב על הספסל ולא שיחק בפועל. תחרויות קבוצתיות יש בעוד הרבה ענפים... אם סופרים גם זוגות אז ברוב הענפים...

למעלה