נחש בחצר...

נחש בחצר...

זה מה שראינו. הוא בצבע חום-אפור בהיר, דק מאוד, אורכו כחצי מטר. נראה לאחרונה לפני שלושה ימים בחצרנו, כשהוא זוחל לו אל בין הצמחים. מכיוון שאנחנו גרים בשרון, לא נראה לי שזה זעמן הנגב למשל... (נחש שנראה דומה לו בחיפושי אחר השושלת שלו באינטרנט..) אז מה אתם אומרים? נשמע לכם שצריך לפחד? להזמין מהר לוכד נחשים? (כשלא ברור איך ימצא אותו בכל החצר, אם הוא עוד מבלה כאן בכלל) אודה לתגובותיכם.

naja

New member
קשה לדעת מה ראיתם.

מניסיוני, תיאור כמו שלכם יכול להתאים באיזור השרון למספר סוגי נחשים. אמנם הצפע(היחיד המסוכן באיזור בגודל חצי מטר) הוא לא דק ולכן הסיכוי קטן אבל עובי זה דבר יחסי. להזמין כרגע לוכד נחשים לא נראה לי הכרחי. אמנם קיים סיכוי שהנחש עדיין בחצר אבל זהו סיכוי נמוך מאוד ולדעתי אתם תוציאו כסף סתם. המלצה שלי- תנקו ותסדרו את החצר כדי שתהייה לו נוחה למחיה מבחינת הנחש ותשימו טלפון של לוכד נחשים במקום בולט ואם וכאשר תתקלו בנחש תרימו טלפון ותקבלו החלטה במקום האם יש צורך להזמין לוכד.

gaichuk

New member
שני ה"ברנשים" שקופצים לי בראש

הם זעמן זיתני וארבע קו עם מופע חלק (ללא הקוים). שניהם אינם מזיקים וניזונים בעיקר מלטאות. עוד תכונה משותפת היא זריזותם.מהירים מאד ומטפסים מעולים. למיטב ידיעתי הם אינם נחשים טריטוריאליים וסביר להניח שהמשיכו הלאה. על כל פנים ,לשים לב ולא להכנס לשאננות,אפילו שהתחיל להתקרר לאחרונה. מצורפת תמונה של זעמן זיתני . ישנם פרטים עם כתמים יותר בהירים , ולפעמים ישנם פרטים שרק על ראשם ישנו כתם. כמו שאמר NAJA ,קשה לזהות בלי לראות! מקווה שלא נצטרך לזהות אותו POST MORTUM...

טעות שלי גיא מבקש את סליחתך כנס...

התמונה ששמת היא באמת של זעמן זיתני Coluber najadum הסיבה שחשבתי שמדובר על מין אחר זה בגלל הדוגמא המוזרה של הנחש והסיבה לכך היא שמדובר בזעמן זיתני מיוון ולא מה שיש בארץ הוספתי תמונה של הזעמן הזיתני הישראלי. תודה יונתן.

תודה לכל המגיבים

אם הוא יווני, או זיתני, פחות מטריד אותנו, כל זמן שהוא לא איימתני... הצלחתם להרגיע אותנו, תודה.

naja

New member
ר תשימי לב...

בסה"כ העלנו כמה השערות אך לא הגענו לידי קביעה ולכן פעם הבאה שתיתקלי בנחש אל תגיעי להחלטה שהו לא מסוכן.

liorplot

New member
ארבע קו נחש פשוט מדהים...

יצא לי להחזיק אחד כזה שהסתובב לי בחצר... פשוט נחש מהמם.. לאו דווקא הדוגמא או הצבע שלו... העניין זה המוצקות של הנחש... לא מתפרפר בידיים כמו זייתני, גם לא תוקפני, והראש שלו עם העיינים הענקיות מהמם... רק חבל שאחרי יומיים מצאתי אותו שוכב גוסס בתוך שקית של דשן צמחים... בלית ברירה נאלצתי להפשיט אותו....

liorplot

New member
קשר? אין קשר...

בעצם יש קצת, שניהם זעמנים תת ארסיים. תסתכל לאן ההודעה שלי משורשרת. מישהו הזכיר שם ארבע קו..., ואני פשוט מאוהב בנחש הזה... אז זהו... ובקשר לפשיטה, אבא שלי לימד אותי לעשות את זה. ההבדל הוא שאבא היה תופס צפעים, הורג אותם, ואז מקשט איתם את הבית... אני בחיים לא אהרוג נחש בשביל העור שלו, אבל עדיין, עור נחש הוא דבר מדהים, אז אם אחד מהשכנים הרגצפע במתקפת פאניקה, או שמצאתי (כן זה מגעיל) נחש יפה, דרוס "טרי", אני לוקח ומקשט את הבית... הצלחתי לאסוף ככה כבר שלושה צפעים, שניים בוגרים ואחד קטן, זעמן שחור, זעמן שחור צעיר, וארבע קו אחד.

liorplot

New member
זוועתי...

אבל התוצאה הסופית מדהימה.... כמובן שאני מעדיף נחשים חיים, ובגלל זה לא אהרוג נחש לעולם, אבל ם כבר מת, אז לפיחות שיצא משהו יפה... :) ואני לא אחד שנגעל מכל מיני דם ואיכסה ושמיכסה למיניהם...

ליאור שלום

אני חושש שהתבלבלת קצת זעמן זיתני אינו נחש תת ארסי בשום צורה שהיא. אם יש לך השגות על זה אתה מוזמן להביא לי מאמר או כל דבר אחר שיתן לזה גיבוי. תודה יונתן

liorplot

New member
זעמן זיתני לא תת ארסי?

עד כמה שזכור לי, הוא כן... כנראה שלא זכור לי נכון... אתה סגור על זה?

gaichuk

New member
אתה בטוח?!

ואם כן,על מה מבוססת התשובה שלך? "תת ארסי" מפורש בשתי דרכים. 1. חרוצי השן למיניהם כגון התלום ,ארבע קו עין חתול וכו'. 2. נחשים בעלי ארס חלש שאינו מסוכן לאדם. ומיטב ידיעתי לכל הזעמנים ה"אמיתיים" (Coluber) יש ארס...

naja

New member
אתה קצת מתבלבל.

תת ארסי זה אומר שיניי ארס אחוריות, מרזביות וארס חלש ולא מסוכן לאדם(אצל כולם מלבד שני מינים שלא חיים בארץ) אבל כל הפרמטרים האלה נמצאים בנחש אחד ולא בשתי קבוצות. הזעמן הזיתני לגמרי לא ארסי. בקשר לכל הזעמנים ה"אמיתיים"-אתה טועה.

yanov

New member
נחש בחצר

גם בגינתי שהיא דווקא נקייה ומסודרת מצאתי לא מכבר נחש צפע, בינוני, מייד הזעקתי לוכד נחשים שלקח לו דקה ללכוד אותו, הוא גם אמר לי ש"היתרון" של צפע שהוא לא זז מהמקום יותר מדי. הוא גבה עבור זה 400 ש"ח! הייתי מאוד מופתע, ולכן לא חושב שאמהר להזמינו בעתיד. חיפשתי פתרון והבנתי מאנשים שחתול בחצר יכול לעזור, כי נחש לא ירצה לגור בסביבה של חתול, או סתם לתת לו להמשיך בדרכו.

naja

New member
חתול יכול לעזור ויכול גם לא.

מהניסיון שלי אני יכול לומר לך שגם בחצרות שיש חתולים כבר לכדתי נחשים. מרבית החתולים לא יכולים להתמודד עם צפע בינוני ומעלה. הם רק יכולים לעקב אותו ברגע שהם ניתקלים בו וכבר היה לי מקרה שחתןל הבריח נחש צפע לתוך בית מול פרצופה הנדהם של בעלת הבית. דרך אגב אני חושב ש400 ש"ח עבור לכידת נחש זה סכום סביר בהחלט.

למעלה