נחש בירית

einatsher

New member
נחש בירית

איזה סוגי דגים ותולעים נחש הבירית אוכל? האם נחש זה ידידותי (במיוחד לילדים)? מה עדיף למגדל נחשים מתחיל לקנות זכר או נקבה? איפה אוכל לקנות נחש כזה? ושאלה אחרונה, כמה בערך הוא עולה? תודה על הסבלנות עינת

naja

New member
תשובות.

מזון-כל הדגים הקטנים שנימכרים בחנויות חיות יתאימו(גופי, מולי, זהב...). תולעים-שילשולים(הם מתים על זה). בנוסף חתיכות דג חי יתקבלו אף הן בברכה. ידידותי-לא ממש. אמנם בד"כ לא נושכים אבל גם לא אוהבים שנוגעים בהם ולכן קופצנים וברחנים. זכר או נקבה- לא ממש משנה. היכן קונים וכמה עולה-בד"כ בחנויות חיות או אצל אחד משני היבואנים(בית החיות בכפר הנגיד וילד הג'ונגל במושב רינתיה) או בכל מיני לוחות באינטרנט. מחיר-אני משער שבין 60 ל200 ש"ח. והמלצה אישית שלי-לא לקנות. הנחשים האלה לא מחזיקים יותר מידי מעמד בשבי, כתוצאה מתנאי גידול לא נכונים וגם קרוב לוודאי בגלל העובדה שכנראה רובם מגיעים מהטבע(כבר סיבה טובה לא לקנות) ולכן הם עמוסים בטפילים כאלה ואחרים שגורמים בסופו של דבר למותם.

einatsher

New member
ל- naja

טוב, אני כנראה ירד מזה, חשבתי שנחש כזה יתאים לי אבל לאור מה שכתבת כנראה שלא. תודה בכל אופן על כל התשובות עינת

echis

New member
עינת...

ביריות הם נחשים פעילים ומעניינים. מאד נחמד לצפות בהם בפעילותם. אלו הם נחשי מים לפיכך ניתן לעצב להם אקווטרריום יפה המשלב מים יבשה וצמחים. כלוב כזה עם נחש או שניים ואולי גם דגים הוא אטרקציה בסלון או בחדר הילדים. אבל, כפי שאמר naja זה לא נחש שנוח להחזיק בידיים. הוא זריז וברחן. לעומתו כרכנים או נחשי מלך למיניהם פעילים הרבה פחות אך נוחים למגע. כפי שהבנתי מפריע לך שצריך להאכילם במכרסמים, לעיתים קרובות חיים. אינני מכיר את מצבך המשפחתי אך מנסיוני סצינת הטריפה אינה מומלצת לילדים מתחת לגיל עשר לערך, עת שהילד מבין את ענין שרשרת המזון. על כל פנים, כיום ישנן חיות מחמד רבות ומגוונות (כשהינו ילדים בחנויות החיות היו כלבים חתולים ואולי אוגרים...) אם תרצי מידע אני בטוח שחברי הפורום ישמחו לעזור לך.

einatsher

New member
ל-echis

הבנת נכון! יש לי בעיה להאכיל אותם במכרסמים חיים, לא בגלל שיש לי ילדים (דווקא אין לי), הסיבה היא שאני מגדלת כל מיני סוגי מכרסמים ולכן לא אוכל לתת לנחשים לאכול חיות מהסוג שאני מגדלת. מאוד הייתי רוצה להוסיף למשפחת החיות שלי גם זוחלים, אבל: נחשים - כמובן בעיית האכלה לטאות/איגואנות - הבנתי שהן צריכות תנאים ממש מיוחדים ואוכל ומינרלים וכיו"ב ושלאיגואנות צריך כל שנה לקנות אקווריום חדש כי הן גודלות. ראיתי לא מזמן בפינת חי בישוב מסויים איגואנות שהגיעו לגודל כל-כך גדול שהבעלים שלהם כבר לא היו מסוגלים להחזיקם ומסרו אותם לפינת החי. בקיצור, יש לך איזה רעיון בשבילי?

echis

New member
עינת

יש הרבה רעיונות. השממית המנומרת היא בעל חיים מקסים, גם במגע וגם מבעד לזכוכית הטרריום. בנוסף היא די קלה לגידול. הכי חשוב לגביה זה אספקת חרקים סדירה. כדי לגדל צבים יש צורך באישורים מיוחדים אך מאחר ואת עוסקת בחינוך זה אפשרי. מומלץ הצב הדרבני. אגב, אם בפעילויות עסקינן, יש פינות חי רציניות המשכירות למדריכים בעלי חיים. אני לא אוהב את השיטה הזאת (לא להשכיר ולא לשכור) אבל יש כאלה שזה מתאים להם. אולי זה פיתרון טוב לגבי הנחשים.

naja

New member
לי יש רעיון.

אם פסלנו נחשים(בגלל תזונה), איגואנות(גודל) וצבים ותנינים(לא חוקי) מה שנשאר לנו , מבין החיות הנפוצות והחוקיות בארץ כחיות מחמד אלו השממיות. יש בארץ כמה סוגים של שממיות שנמכרות, כאשר הסוג הנפוץ ביותר והקל מכולם לגידול לדעתי אלו השממיות המנומרות. אמנם, כמו כל לטאה, הן דורשות מעט תוספים למזון, אבל כיום ניתן למצא את התוספים האלו בהרבה מאוד חנויות חיות(והמחירים לא נוראיים) ובנוסף יש המון אתרים ברשת שמספקים מידע על השממיות המנומרות.

למעלה