נחש ומים

ELIDON

New member
נחש ומים

האם נחשים יכולים להכנס לתוך מים כמו ביוב ולצאת דרך הכיור או האסלה? משהי סיפרה לי את זה והכניסה אותי להיסטריה. ואם כן איזה מהם?

לעיתים מאוד מאוד רחוקות קורים כאלו

מקרים. אך מדובר במקרים ממש נדירים! יכול להיות גם כיור וגם אסלה שניהם מחוברים לאותו המקום, רק שבדרך כלל כיור יש פתח קטן. קודם כל תרגעי! הסיכוי שמשהו כזה יקרה לך נמוך בהרבה מהסיכוי להחטף על ידי מטורף (אולי אני לא טוב בלהרגיע אנשים?...). נחש זו בסך הכל עוד חיה שחיה על כדור הארץ ואין לה עניין מיוחד לעשות לך משהו, נהפוך הוא יש לה עניין שאת לא תעשי לה כלום וזה הכל. באמת שאת יכולה להרגע, חבל שזה מה שילחיץ אותך.

ELIDON

New member
כלומר נחש יכול לשחות במים? ושאלה ..

האם זה נכון שרוב חייו של הנחש הוא מבלה במנוחה ולא כל כך פעיל משום שאכל או שקריר מעט וכו'? האם שום מבריח נחשים? ומה עושים כשפוגשים נחש מקרוב מצד אחד אומרים לי לעמוד ולא לזוז ומצד שני אמרו לי לעזוב לאט את המקום?(האמת שלדעתי, בזמן אמת אני אתן ריצה מטורפת, אבל סתם בשביל הידע) ועד מתי בדרך כלל הנחשים פעילים (איזה חודש)? אני מצטערת על כל השאלות פשוט קשה לי מאוד עם הנושא ואני מעדיפה לדעת מאשר להיות בחוסר ידיעה.

OREAL1111

New member
כן..

לרוב נחשים פעילים בזמן חיפוש אחר מזון,שתייה,השלה וזיווג.. זה אומנם נישמע הרבה אבל זה ממש לא. לגבי שום,ממש לא שמעתי. הדרך הטובה ביותר היא להיתרחק מעט ולא בתעונות חדות,לרוב הנחש ינסה לאיים בדרכים שונות (נשיפות,חיכוך קשקשים,אפילו שינוי הצורה החיצונית..)ולברוח ליפני שהוא יגן על עצמו בצורת הכשה. הנחשים בארצנו?

ELIDON

New member
OREAL השאלה על פעילות הנחשים

היא לגבי הנחשים בארצנו.

רוב הנחשים שוחים יופי במים

אבל אני די בטוח שביוב לא יגרום להם חשק לשחות. אין לי שום בחדר אז אני לא יכול לבדוק את התאוריה הזאת אבל באופן כללי שום מבריח ערפדים ועוד כל מני דברים אז אולי... כמו שאוראל אמר: להתרחק לאט מהנחש ובלי תנועות חדות, או שאת יכולה לעמוד ולראות למי ימאס קודם ויחליט לעזוב את המקום, זו גם אפשרות שעבדה בשבילי פעם אחת. נחשים לא פעילים כשקר, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל. ובכשמדובר על נחש בתוך בית אז זה לא תקף מכיוון שהטמ"פ יכולה להיות שונה לגמרי מהטמ"פ בחוץ. לדעת זה תמיד חשוב ואני שמח שאת מעדיפה לדעת מאשר להצטרף לכל האנשים שמעדיפים לא לדעת ופשוט להרוג.

OREAL1111

New member
דרך אגב..

קרה מקרה כזה לדוד שלי,נחש (לא יודע במי מדובר,המקרה היה הרבה ליפני שניכנסתי לתחום)יצא דרך השרותים שלו ממש ליפני שהיתפנה.

ELIDON

New member
OREAL תודה על העידוד ממש מרגיע...

האם זה היה נחש גדול? ואיך הוא לכד אותו? או שאתה סתם המצאת בשביל הפאן.

OREAL1111

New member
כמו שאמרתי..

אני ממש לא יודע באיזה נחש מדובר,לצערי עם אני זוכר נכון הוא נהרג \:

ELIDON

New member
OREAL למה לצערך?

ואם הוא היה מכיש את דודך? אז לדעתי טוב שהוא נהרג.

אילון פ

New member
לדעתי לא.

זה לא מצב של או הדוד או הנחש. יש דרכים לצאת ממפגש עם נחש כששני הצדדים חיים.

ואם כמו רוב הנחשים בארץ הוא היה

נחש לא ארסי שבסך הכל חיפש עכברים ובמקרה הכי גרוע הדוד של אוראל היה חוטף נשיכה בתחת (לא הכשה) עדיין טוב שהוא נהרג? (שנינו יוצאים מנקודת הנחה שהנחש נהרג ולא הדוד)?

ELIDON

New member
יונתן לגבי הנחתך כי רוב הנחשים

לא ארסיים למיטב ידיעתי אתה טועה. אולי מיני הנחשים הלא ארסיים גדול בארצנו אבל לדעתי כמות הארסיים גדולה יותר, משום שעד כה נמצאו ביישוב שאני גרה רק צפעים בכל מיני גדלים ובכל מיני מקומות שמסכנים את הילדים הקטנים שלנו. לכן לדעתי חובה להרוג נחשים ארסיים וגם אם יש ספק. כי חיי ילדיי קודמים. ובבקשה תענה לי לשאלה: עד מתי (איזה חודש) הם פעילים בארצנו?

OREAL1111

New member
לאחר הוויכוח הקטן..

בררתי עם אמא שלי מה באמת קרה והיסתבר שהוא קרא ללוכד נחשים :)

naja

New member
לנחש יהיה קשה מאוד להגיח מהאסלה.

מרבית הביובים סגורים כך שלנחש אין אפשרות להיכנס אליהם וגם אם כן, הרבה פעמים הצנרת מפלסטיק וזה מקשה על הנחש לטפס מכיוון הביוב. המקרים היחידים ששמעתי עליהם היו בבתים משותפים כשנחשי מחמד ברחו מהמגדל שלהם דרך האסלה שלו והגיחו בדירה אחרת או מקרים בהם נחשים נפלו לכיור או אמבטיה ומי שראה אותם חשב שהם הגיחו מחור הביוב(ראיתי מספר מקרים כאלה בעיקר עם נחשים מאוד קטנים שלא הצליחו לטפס החוצה(ועם חרדון אחד שנפל לאסלה).

ELIDON

New member
najaתודה על העדכון המרגיע והאם אתה

יכול לענות לי לגבי החודש שבו הנחשים מפסיקים פעילותם בארצנו? לפי מה שקראתי אתה לוכד נחשים אז מן הסתם הידע שלך מדוייק

סתם לידע כלליי מתוך 49 סוגי נחשים

בארץ רק 9מתןכם ארסיים 1צפעון שחור 2פתן שחור 3אפעה (בשומרון) 4עכן חרטומים 5עכן גדול 6עכן קטן 7שפיפון 8צפע חרמון 9צפע מצוי

כללי זהירות מפני נחשים ארסיים

1לא להתקרב לנחשאם אין בקיאם בזהויו 2לנעול נעלים גבוהות ולליבוש מכנסיים ארוכים 3לא לשלוח ידים למכומות מיסתור אפשרי של נחש שאין רואים 4לא לשבת על דברים שנחש יכול לסתתר שם למשל ערימות אבניםוביחוד בלילה 5לשמור על סבביה ניקיה או הלינה נקיה משיירי מזון העלולים למשוך מכרסמים 6 לסלק מהסביבה המיידית ערמות ענפים אבנים או גרוטאות העלולות לשכו נחשים

למעלה