נחש ירוק בשרון

meytar

New member
נחש ירוק בשרון../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שלום לכם. היום בבוקר יצאתי לחצר כדי לתת לכלבי אוכל. ליד ה"טריטוריה" שלו מונחות "רפסודות" (פלטות, איך שתקראו לזה) בשביל היופי. עליתי על הרפסודה ופתאום ראיתי נחש ירוק מזדחל על הפלטה וממנה הוא ירד לאדמה. ישר נחרדתי וברחתי. הנחש היה ממש קטן, עוביו לא עולה על חצי סנטימטר-סנטימטר, ואורכו משהו כמו 10-15 סנטימטרים. גוונו היה בצבע ירוק בהיר, אוכל לומר שאת ראשו לא ראיתי בברור. ישר רצתי לספר להורי, אך הם התווכחו איתי "לא יכול להיות, אין נחשים ירוקים, זאת בטח הייתה לטאה או משהו" אז עניתי להם:"לטאה ללא רגליים, בעובי חצי סנטימטר, קצרה, שמתפתלת?" ואז הם כבר פחות פיקפקו במה שסיפרתי. אך עדיין בגלל שצבעו היה ירוק הם לא בטוחים לגמרי. אני מציינת שאני גרה בצורן, ישוב בלב השרון, בדירת קרקע. יש נחשים כאלה? בחרדה מועטה-מיתר

Golan Oz

New member
נחש ירוק

באופן כללי אין נחשים ירוקים בארץ, אך צריך להיזהר בפרטים הצעירים. כאשר הנחש בתנועה הכל נראה שונה לעין האדם. ישנם נחשים שהשילוב בין כתמים בצבעים שונים יכול להיראות כצבע ירקרק. חבל שלא הצלחת לראות את הראש (האם היה כהה, בעל קולר וכו'). באם התצפית נכונה, הנחש היחיד שיכול להשתוות למראה ירוק הוא שלוון הכתמים השכיח במרכז השרון (בעבר מצאנו מתחת לפח קטן 6 שלווני כתמים בפרק השרון). לרוב, הנחש בעל כתמים כהים על רקע בהיר, אך המיגוון של הדגמים והגוונים בנחש זה הוא עצום. בתנועה מהירה לעיתים הוא נראה כירקרק. גם חנק בתנועה מהירה נראה לעיתים כירקרק (אף הוא מופיע במיגוון עצום של גוונים), אך חנק אינו נע מהר ולכן אפשרות זו נפסלת. צפעים אף הם מופיעים בגוונים שונים: צהוב, ירוק ואפילו שחור. אך למיטב ידיעותיי צפעים בגוון ירקרק מופיעים רק בגלילי העליון (הרי מירון והר אביתר). לפיכך, שלוון כתמים הוא האפשרות הסבירה ביותר... עוז גולן

שלום לך

כמו שאמרו לזהות נחש תוך כדי זחילה זו משימה קשה ובאמת הכתמים נראים לפעמים כצבע אחיד. למרות זאת הנחש שהכי מתאים לטעמי לתיאור שלך זה זעמן זיתני בהנחה שהרוחב לא היה הכי מדויק כי הנחש זחל וגם להעריך אורך בלי לראות את הראש זה קשה. ככל הנראה לא מדובר על נחש צפע ארסי אך אם את חוששת אולי כדאי לך להתייעץ עם לוכד נחשים. תודה יונתן.

Golan Oz

New member
זעמן זייתני אינו ירוק

להיפך, בתנועה הוא נראה יחסית כהה. שלוון כתמים מתאים מאוד גם לעובי הנחש. זהוא נחש קצר ועבה יחסית לאורכו. ישנם פרטים רבים בגוון ירקרק בתנועה עוז

אני חייב לחלוק על דעתך

זעמן זיתני הוא הנחש הכי קרוב לירוק שיש לנו בארץ ויש לו צבע ירוק זייתי. ובתנועה הוא לא נראה כהה עד כמה שאני זוכר ויצא לי לראות לא מעט מהם בתנועה.

Golan Oz

New member
שלוון כתמים

זעמן זייתני בגודל של 10 ס"מ ובעובי של כ חצי ס"מ יתכן שבקע רק הרגע מהביצה. הפרטים שבוקעים מהביצה הינם כהים מאוד ולבוח אינם ירוקים. שלוון כתמים מתאים לכל- לצבע, לגודל, ולעובי. אך בצורן כפי שתיארו לפניי- הכל יכול להיות... אולי מוטציה בגלל הקרינה הגבוהה של האנטנות או חייזר ירקרק שהתביית על האנטנות...

naja

New member
אולי זה לא נחש...

יש לטאה(חומט) שנקראת נחושית נחשונית והיא די מתאימה לתיאור הזה.

naja

New member
מר גולן הנכבד.

אל תתפוס מעצמך יותר מדיי. עם כל הכבוד שחלק מאנשי הפורום הזה רוחשים לך ע"ס היכרות מוקדמת זה עדיין לא מקנה לך את הזכות להשתחצן ולהתנשא. עד עכשיו לא הצלחת לעמוד מאחורי שום מידע שנתת כאן בפורום והעדפת להתעלם משאלות שהופנו אליך בנושא. עם כל הכבוד להיותך איש שטח ותיק ותצפיתן בכיר, אני ממש לא חושב שזה נותן לך לגיטימציה לפסול את מה שרשמתי, בטח לא כשניסיוני בכל הקשור ללכידת נחשים הוא ככל הנראה "מעט" יותר גדול משלך. תקן אותי אם אני טועה.

למעלה