נחש צפע תינוק

נורי1

New member
נחש צפע תינוק

שלום, זו פעם ראשונה שלי פה בפורום. נכנסתי לפורום לא בגלל אהבתי הגדולה לנחשים, להפך - אני בפניקה גמורה. אתמול מצאו לי בחצר (חצר פראית למדי)נחש צפע תינוק. מאז אני ממש לא מסוגלת ללכת בגינה ומדמיינת את האחים שלו ואמא שלו מחפשים אותו (לא הרגנו אותו, בעל הבית לקח אותו). הקיצר, מה אני עושה? צריכה אניפורמציה מרגיעה (בתקווה שיש כזו...)

naja

New member
דבר ראשון-לא צריך להיות בפאניקה.

נחשים לא חיים במשפחות ולא בקבוצות ועכשיו זו לא העונה שהם מתרבים. הנחש שמצאו אצלך נולד בסוף הקיץ האחרון וגם אם הוא בקע בסביבה של הבית שלך ובקעו איתו נחשים נוספים, אני משער שהם כבר התפזרו. לגבי החצר-זה הזמן לנקות ולסדר אותה, לפני שיגיעו נחשים נוספים וישתכנו בה. דרך אגב-מי מצא את הנחש והגדיר אותו כתינוק של צפע?

נורי1

New member
צפע תינוק - המשך

בעל הבית שלי בא לנקות את החצר ומצא את "התינוק". הוא לקח אותו לשכן שלו שמבין בנחשים והוא קבע שזהו צפע תינוק. מאתמול אנחנו מנקים ומסדרים את הגינה. אפשר לדעת אם יש עוד נחשים?

naja

New member
בקשר לשכן....

יכול להיות שהוא צודק, אבל מניסיון קחי את זה בערבון מוגבל מאוד.... יש מצב לצלם את הגופה? איך יודעים אם יש עוד נחשים? עושים סריקה טובה מאוד בכל החצר והמחסנים אם יש. אפשר להזמין בעל מקצוע ואז זה בתשלום (בד"כ) או לעשות את זה לבד ובזהירות.

naja

New member
אופס...../images/Emo163.gif

העירו לי על כך שהנחש עדיין חי. עימו הסליחה......

echis

New member
מסכים עם naja

כמעט כל "אזעקת נחש" שאני מקבל - המזעיק טוען שזה צפע. אגב, פרט שולי, באזור שלי אין בכלל צפעים...

נורי1

New member
זה צפע וודאי

מי שאמר ש"התינוק" הוא צפע, הוא איש שמלמד על נחשים- אין לי ספק בקשר לסוג היילוד. אגב אני גרה בהוד השרון ולא היה לי מושג אם יש או אין צפעים באזור (ומסתבר שיש)

naja

New member
הנחש כבר שוחרר?

אם לא ויהיה אפשר לצלם אותו זה יהיה נחמד. בקשר להוד השרון-יש שם כמה אזורים שבהם הצפעים נפוצים מאוד, כך שזה יתכן.

למעלה