נחש קטן או תולעת? שאלה למומחים

נחש קטן או תולעת? שאלה למומחים

אנחנו גרים בבית קרקע. אתמול ראינו זוחל (נחש ?) קטן (15-20 ס"מ) ודקיק בכניסה לבית. היה לו ראש קטנטן כמו של נחש, ובסוף הגוף הוא הלך ונהיה דק עוד יותר. השאלות: 1. איך מבחינים בין נחש למשהו אחר? 2.האם נחשים בגודל כזה יכולים כבר להכיש? 3.האם תתכן הכשת נחש בלי שהאדם ירגיש דבר? תודה רבה!

naja

New member
יתכן שזה נחש.

ישנם הרבה נחשים בגודל הזה. תיאור צבע וצורה במידה והיו לו צבעים נוספים יכולים לעזור. יש הרבה דרכים להבדיל בין נחש לזוחלים אחרים, אבל רובן מצריכות סקירה מקרוב של הזוחל. נחשים ארסיים בגודל הזה יכולים להכיש. תתכן הכשה בלי שירגישו בכך. אם מדובר בנחש ארסי יופיעו תסמיני הכשה בהמשך. אם מדובר בנחש לא ארסי(זו בעצם נשיכה ולא הכשה), קרוב לודאי שלא יהיו אפילו סימנים.

הוא זז ממש ממש ממש מהר

במין התפתלות כזו בצורת גלים. כשירד מדרגות הוא זרק את הגוף שלו ממדרגה למדרגה. אם הייתי עם נעליים, גרביים ומכנסיים ארוכים יכולה הייתה להיות הכשה כשעמדתי איתו על אותה מדרגה? האם צריך להיות סימן על הרגל? מה הכוונה בתסמיני הכשה? העובי שלו היה פחות מחצי ס"מ.

Beni Aroh

New member
לפי התיאור שלך

זה לא נחש.. נחשים זזים ביותר אססנות בואי נקרא לזה ככה.. זה נשמע כמו סוג של חומט או משהו בסגנון.. וגם אם זה נחש.. והיית "ממוגנת" כמו שכתבת.. והוא כ"כ קטן.. לא נראה לי שהכשה שלו הייתה חודרת.. ובקשר לסימנים שעל הרגל.. תסתכלי המשך היום תראי אם יש שינוי צבע באיזור מסויים.. נפיחות או משהו שלא כשורה.. המשך יום טוב

Beni Aroh

New member
חומט זה לטאה..

יש סוגי חומטים שאין רגליים ולכן הם דומים מאוד לנחש.. יש גם קמטנים וכול מיני מינים שונים זה הזוחלים האלו.. ולא.. חומט לא מכיש..

תודה על התשובות

אני פשוט בלחץ כי אני בהריון, ופוחדת שהוכשתי בלי לשים לב... אין לי סימנים על הרגליים. אם לא הוכשתי - אז לא יהיו סימנים? או תסמינים גופניים כלשהם? המון תודה.

Nailicq

New member
אז זהו שלא

מיני נחשים שונים, זעמנים צעירים, שלוונים, נחשילים וכו, יכולים להתאים לתאור. בניגוד לאמור ע"י קודמי, אופי התנוע אכן יכול לאפיין רבים ממינים אלו. תאור יותר מדויק יכול לצמצם את מספר האפשרויות דוד

gaichuk

New member
לא נשמע כמו חומט

באורך כזה לחומטים כבר יש עובי לא מבוטל שעולה על חצי ס"מ. הגוון שולל נחש צפע אבל לא ציינת איזור מגורים. בני,נחש אולי מפגין הססנות במקרים מסוימים אבל כשהוא בורח הוא לא מהסס לשניה. במיוחד כשהוא "גולש" במורד מדרגות חלקות...

Beni Aroh

New member
ראית פעם נחש שזורק את עצמו?

אני לא, אבל ראיתי אין ספור חומטים ושממיות שפשוט "מתאבדים"

תודה לכולם! המשך

אני מאזור רחובות. המדרגות לא חלקות, הן מגרנוליט (אבנים קטנות צמודות). אני מתה מפחד שיש עוד כאלה בחוץ. האם זו העונה עכשיו?

gaichuk

New member
ראיתי יותר ממה שאני יכול ליזכור...

זעמני מטבעות,זעמנים זיתניים,זעמנים שחורים,תלומים וגם צפעים...

למעלה