נחש.

Emily Cry

New member
נחש.

ידיד טוב שלי מבית הספר מצא בין השיחים נחש אתמול (יש ליידו אזור בנייה). הוא שם אותו בצנצנת ושם לו עלים, והביא אותו היום לביה"ס. הלכנו לחנות החיות איתו וניסינו לקנות לו אוכל או מקום מחייה נורמלי, ובעלי החנות אמרו לנו שצריך לשים אותו באקווריום ולקנות אוכל מחנות זוחלים. יש ילד בכיתה שלנו שדיי מבין בנחשים ואמר שזה נראה לו זעמן. ביררתי באינטרנט ומצאתי שהזעמן השחור יחסית מתאים לתיאור שלו - יהונתן (הנחש) הוא ממש צעיר - בקע לפני זמן מה מהביצה, הוא חום-אפור עם נקודות שחורות ולבנות. הוא לא קצר ולא ארוך (אולי זה בגלל שהוא מקופל) והוא מתחיל בראש עבה יחסית ומסתיים בזנב דק מאוד. האם זה ייתכן שזהו זעמן שחור? האם הם ארסיים (בדקתי באינטרנט וכתבו שלא ממש)? מה אפשר לתת לו לאכול? איפה ניתן למצוא חנויות מזון לנחשים? האם הוא ימות בתוך הצנצנת? תודה, אמילי.

Emily Cry

New member
אה!

לא הזכרתי שאני גרה בפתח תקווה, אולי האזור יעזור בזיהוי.

זה נחש שמקומו בטבע

הוא אינו חיית מחמד כמו הנחשים שנמכרים בחנויות, הוא בעל חיים ארצישראלי והוא מוגן ואסור לקחת ולאסוף אותו ממקומו הטבעי. לא מומלץ בכלל להתעסק עם נחשים שהגיעו מהטבע, ישנם מספר זנים שמאוד דומים, וחלקם ארסי ביותר, בלי זיהוי סופי של מומחה את לא יכולה להיות בטוחה בסוג שלו, גם מנחש לא ארסי, נשיכה כואבת מאוד ויכולה להזדהם. בנוסף לזה, הסיכוי שהוא יאכל באקווריום תחום שואף ל-0. היום מוכרים נחשים שלא מוגנים במחיר נמוך מאוד של 150 שקלים, הם נוחים לגידול ומתאימים למתחילים. שחררי את הנחש הזה בטבע-מקומו המתאים, וקני לך אם נפשך חפצה בזה נחש מתאים וחוקי לגידול.

artafactal

New member
עשי טובה שחררי אותו... רוצה נחש?..

תקני אחד ותלמדי איך מטפלים בהם קודם. תודה.

dreaming h

New member
הלו הלו, בעדינות.

לא כולם מודעים להכל. אפשר גם בנחמדות. לא בלחץ. אני חושבת שבנחמדות משיגים יותר. ואלו שלא נשיג איתם בנחמדות - לא נשיג איתם בכלל. ולענייננו, נחשי ארץ ישראל בפרט וזוחליה כככל, הינם מוגנים ואסורים לגידול. בין הסיבות לעניין נמנית שמירת הטבע וסכנת ההכחדה שלהם. קל לרכוש נחשי תרבות (כאלו שמקורם במדינות אחרות אך הם כבר ילידי שבי, כלומר - הורבו בשבי ולא נלקחו מהטבע). נחשים אלו הם בדרך כלל יותר חביבים (פחות פחדנים ותוקפניים מנחשי בר) ונוחים יותר לגידול. אם את בעניין - אנחנו כאן להסברים והכוונה. בכל מקרה, אשמח אם תחזירי את הבחורצ'יק למקום הטבעי הכי קרוה למקום בו הוא נמצא. בהצלחה!

Emily Cry

New member
תודה!

תודה לכולכם! מסרנו אותו לגן החיות - חשבנו שזה יהיה הפתרון הכי טוב. שם הוא בטוח יחיה... אני נורא רוצה נחש. מקווה שבעתיד אני אצליח להגשים את חלומי.. תודה רבה לכולם!!! אמילי.

naja

New member
לא רוצה לבאס, אבל.....

למסור נחש שנלכד בטבע לגן חיות, זה בד"כ פיתרון גרוע. הפיתרון הנכון במקרה הזה הוא לשחרר את הנחש הכי קרוב שניתן למקום בו הוא נלכד.

למעלה