נחתם הסכם סחר בין ישראל לקנדה

לא יביאו ! לא עומד בתקן התברואתי הקנדי.

זמן מדף קצר מידי. - יש תחליפים מקומים לא פחות טובים - גילינו.

זה לא בגלל שלא עומד בתקן תברואתי קנדי,

זה בגלל חיי מדף קצרים

דווקא זה, שחיי המדף שלו קצרים, מראה שהוא איכותי
זה מגוחך שלחלק מהגבינות (כגון פילדלפיה) יש חיי מדף של 3 חודשים !!
אני מכירה מישהו שעבד בתנובה, הוא אמר שהם עדין מייצרים את הקוטג' בשיטה הישנה וללא תוספים למיניה. זה בדיוק מה שעושה את ההבדל.
וכן, אנחנו מכירים את הקוטג' של "מהדרים" זה רחוק מלהיות תחליף.
בכל אופן, טוב שנחתם הסכם סחר בין ישראל לקנדה.

הקוטג של מהדרין הוא מגעיל

תחפשו את זה של J&J WHIPPED COTTAGE CHEESE במחלקות הכשרות . גביע של 453 ג'. -
הכי דומה שמצאנו כאן 4% שומן (בטעם של 9% -תוספת שלי!)

וחיי המדף הקצרים , גורמים לקוטג תנובה או שטראוס להתקלקל מהר יותר מכאן חיידקים רעים. מכאן מצב תברואתי ירוד. - לא חשוב מה הסיבה. אין כאן קוטג ולא יביאו. אז לומדים לאהוב את הקיים.
הסכם סחר הוא תמיד טוב. גם אם לא נרגיש את תוצאותיו במרכולים.

SupermanZW

Well-known member
דווקא מרגישים את הסכם הסחר במרכולים

למי שלא יודע, Lays שמוכרים בקנדה זה בעצם תפוצ'יפס תוצרת ישראל, כמו כן מוכרים בקנדה ארגזי כלים תוצרת ישראל, אני התפלאתי לגלות שארגז כלים שקניתי בWal Mart הוא תוצרת ישראל וגם רמקולים לרכב תוצרת ישראל - Morel, המפתיע הוא שרוב הישראלים לא שמעו מעולם על הBrand הזה ובצפון אמריקה הוא נחשב יוקרתי.

הפוך . תפוציפס של שטראוס הוא השם בו

קוראים בישראל ל ציפס מתוצרת LAYS. הציפס מיוצר במדינות שונות תחת שמות שונים הוא בעצם בדיוק אותו ציפס . המקור נוצר בארהב במדינת אוהיו בשנת 1932 לפני 86 ושש שנים.

ולא רק ארגזי כלים

גם כסאות פלסטיק, וגם אדניות ועציצי פלסטיק של כתר גם תחתונים וגופיות של כיתן (כן כן!!) ומגבות ובגדי ים אופנתיים, ככה סתם בחנויות.. אבל כל אלו לא חדשים המוצרים האלו קיימים בקנדה כבר שנים.

michaelbl

New member
קניתי את הקוטג של JJ לאור ההמלצה

לא הרגשתי הרבה הבדל מהקוטג של מהדרין, אבל לחלופין כשהסתכלתי על רשימת המרכיבים כן ראיתי הבדל, שבשבילי לפחות הוא משמעותי. חיי המדף הארוכים של הקוטג הם לא יתרון אלא חיסרון, כי הוא מכיל פוטסיום סורבט שהוא חומר משמר, ואני אישית משתדל לא לגעת באוכל שמכיל חומרים משמרים, ולא הייתי ממליץ לאף אחד לצרוך אותם.
הרבה מאד מוצרים בסופר מכילים את החרא הזה, גבינת פילדלפיה, כל הלחמים התעשייתיים, חלק מהגבינות הצהובות (בטח אלה המעובדות שמצאו להם שם מכובס, גבינה אמריקאית), רבים מהיוגורטים שהם בעלי תדמית בריאה.
מוכרים לאנשים זבל כימי במסווה של מזון בריא.

SupermanZW

Well-known member
לא נחתם הסכם חדש אלא חודש הסכם קיים

עבורנו זה אומר שדבר לא השתנה.

למה להפוך את זה לעניין של למי יש יותר גדול?

תשאיר את זה לדונלד טראמפ... הסכם סחר אמור להיות win-win, משהו ששני הצדדים מרוויחים ממנו

ברור ששני הצדדים מרוויחים ממנו, מאזן הסחר נתון אוביקטיבי

כשמשווים את ישראל לקנדה כל אחד כותב על התחושות שהוא מרגיש כלפיהן,
וכאן יש מדד אובייקטיבי שהתוצרת הישראלית יותר מבוקשת בקנדה מההפך.
לדעתי, זה אומר על יתרון כלכלי של ישראל על קנדה. אשמח לראות מדדים אוביקטיבים נוספים.

SupermanZW

Well-known member
יתרון כלכלי של מדינה זה לא מה שמעניין את הצרכן

לשיטתך הסינים צריכים לחוש גאווה גדולה ולהיות מאושרים מכיוון שהתוצרת הסינית מציפה את כל העולם ומבוקשת יותר מהתוצרת של כל מדינה אחרת, הצרכנים מכל העולם מצביעים בכיסם, עדיין, הסינים החיים בסין ברובם הגדול לא נהנים מכך אלא רק האמידים בסין. מעמד הביניים הסיני עדיין עני בהשוואה למעמדות הביניים במדינות המפותחות.

אני בטוח לאור תגובותיך שלו היית סיני היית מתפוצץ מגאווה אפילו אם אתה עצמך היית חי בעוני. סלח לי אבל הטיעונים שאתה מביא פשוט מגוחכים וגם לא רלוונטים מלכתחילה.

CANADA101010

New member
יהללך זר ולא פיך

הנה ניצן שנן ולמד:
לאומנות היא לאומיות קיצונית בדרכי מימושה לפיה טובת הלאום קודמת לכל ערך אחר ומצדיקה ומרוממת כל פעולה המקדמת מטרה זו. האידאולוגיה בצורותיה היותר קיצוניות לעיתים גם רואה את הלאום של הדוגל בה כנעלה על לאומם של עמים אחרים ואת צרכיו כחשובים מצרכיהם של עמים אחרים, ולכן מצדיק את ניצולם. לעיתים הרחבה של הגישה מצדיקה לטעמה תוקפנות קיצונית כלפי מדינות שכנות מתוך שאיפות התפשטות אימפריאליות.
ואל תשכח להזכיר ש 10 אחוז מהיצוא ב1917 (10 מליארד) היה יצוא בטחוני באהבה מ"אור לגויים" כמו למשל למיאנמר
https://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.4532558
להבנתי עם נבחר נכתב על ידי אחד מאלו שהם עם נבחר
לא מוסיף אמינות
יהללך זר ולא פיך

SupermanZW

Well-known member
דונלד טראמפ יגרום לlose-lose

קנדה מיבאת מארה"ב הרבה יותר משהיא מיצאת אליה, המכסים שטראמפ יטיל יגרמו לקיטון משמעותי בסחר ולעליית מחירים הן עבור הצרכן האמריקאי והן עבור הצרכן הקנדי. הטיעון של טראמפ בנוגע לדרישותיו מול קנדה הוא שקנדה "עושקת" את ארה"ב ועושה dumping של מוצריה בארה"ב ושארה"ב בגירעון מסחרי מול קנדה כאשר ההיפך הוא הנכון. את המחיר נשלם אנחנו.

בין אם יחתם הסכם NAFTA חדש בין אם לא הצרכנים האמריקאים והקנדים יפסידו.

SupermanZW

Well-known member
מה שמשנה הן לישראלי והן לקנדי זה ההשפעה על הכיס הפרטי שלו

ולא מהו מאזן הסחר, כרגיל אתה מתמקד בתפל.

CANADA101010

New member
כדאי שתשים עין על הדמוקרטיה ולא על היצוא

הדמוגרפיה תנצח את הדמוקרטיה
<p>המחקרים הרשמיים ואחרים מראים שאחוז היהודים החילונים בישראל הולך ויורד עם השנים, על חשבון עליה באחוז החרדים והדתיים בכלל. כתוצאה מכך, בכל דרך מדינת ישראל בתהליך של הפיכתה למדינת הלכה: כמדינה דמוקרטית, הרוב הדתי/חרדי יקבע ויכתיב את אופיה הדתי, הלכתי של המדינה; כאשר יהיה שם רוב דתי/חרדי, הוא יוביל בדרך דמוקרטית לחלוטין שינויי חקיקה כך שההגדרה "דמוקרטיה" תוסר. התהליך מתואר היטב בספרו המרתק של גדעון אביטל-אפשטיין, "פלא פה נס" - ראש הממשלה חרדי, הסנהדרין מוקם מחדש, ועם ישראל חי. לכן, אין מה לבוא בטענות לחרדים, חרדלים ושאר מטבלים - הדמוגרפיה תקבע את גורל החברה הישראלית.</p>

למעלה