"נח לו במרכז החדר

Pink Roses

New member
"נח לו במרכז החדר

הוא מחבק אותה, והיא נלחצת. הוא מנשק אותה-היא קמה והולכת. למה?" ערן צור, מופע חשמלי, לבונטין 7, ת"א, 28/07/07 טוב, אז בהתחלה עלו לבמה רק ערן ורמוריון, התחילו בלילות של ירח מלא בגרסא אקוסטית. אח"כ הם ניגנו עוד שיר בגרסא אקוסטית, רק רם וערן. אחרי זה ערן פשוט לא יכל להמשיך יותר בלי לתת הסבר. הרי באנו לראות מופע חשמלי לא? טוב, אז הוא לקח את המיקרופון קרוב לידיים ואמר בקול המדהים הזה שלו שהמתופף שלו מאחר מסיבותיו הוא, אז הוא חרג מהמתכונת הקבועה ועשה שיר (חדש) שהוא תיכנן לסוף, בהתחלה. ככה ניסוי מכורח הנסיבות. השיר היה בעין הסערה, שיר שכבר שמעתי בהופעה האחרונה בתמונע בת"א. שיר מאוד פשוט, מובנה על אקורד אחד בודד, עם מילים שבאמת נכנסות לך ללב ולנשמה. אחרי הסשן האקוסטי הגיע המתופף המהולל, התיישב והתחיל לדפוק עבודה. אני לא אכביר במילים על השירים של ערן, על כמה שאני אוהבת אותם וכמה שהם מרגשים... לא אספר גם על ההופעה שהשתפרה פלאים מאז כניסתו של המתופף המאחר. אבל כן אני אספר על זה שקיבלתי הרגשה, לאורך כל ההופעה, שערן שר לעצמו. אני לא יודעת למה, אבל הוא יצא מהמלודיה ושר את המילים בצורה כל כך מוזרה. ושלא תבינו לא נכון, אני בעד לתת גירסאות שונות במקצת בהופעה, אחרת מה זה שווה. אבל אתמול... זה היה ממש מוזר. הקהל שר איתו את המילים של השירים - כפי שהן אמורות להיות. אבל הוא המשיך בשלו ושר בקצב שרק הוא יכול לעקוב אחריו. נשברתי ב"עלבון" - האהוב עליי - כשלא יכולתי לשיר יותר את המילים בקצב שלו. אבל אני חייבת לציין את המתופף שעשה עבודה מדהימה לארוך כל ההופעה ובמיוחד בשיר הזה. סה"כ הופעה *בסדר* לא מדהימה. נקווה שזה ישתנה. "תראי איך שזה נח לו במרכז החדר... נראה לך?!?! עלבון גדול.... קשה, קשה....." ליאורה.

bleeding guitar

New member
מיסייה שי ברוך מתבקש לעלות לבמה../images/Emo88.gif../images/Emo168.gif

ערן צור בלבונטין 28.07.07 להופעה בלבונטין הגעתי עם ציפיות ברורות לסוף סוף מופע חשמלי ובעמידה, אחרי שרוב ההופעות שאני הולכת אליהם הם בישיבה שמחה שיש מקום ש"מכריח" לעיתים את הקהל גם לעמוד. ההופעה התחילה לקראת השעה 23:00 אבל מי עולה לבמה? ערן צור רם אוריון, רגע חסר לי מישהו...? הם מתחילים לשיר את בלילות של ירח מלא, בלי אף מילה על הצלע החסרה. לאחר כמה שירים שרק כאמור ערן ורם על הבמה מסביר ערן שאין להם מושג האמת למה שי (המתופף) לא מאחוריהם, ולמה הוא עוד לא הגיע, ועד אז הם צריכים לעשות בתחילת ההופעה את השירים שבד"כ עושים לקראת סוף ההופעה (כמו "תותים" ו"ירושלים אהובתי"). האמת התאכזבתי מה זאת אומרת באתי להופעה חשמלית ואני רוצה אחת כזאת! אבל אני חושבת שדי הם דאגו שם על הבמה לא לאכזב, ביצעו שירים שבד"כ לא עושים בהופעות [כשבאתי לקחת אותה מהעננים למשל] והזמן עבר בכיף עד שהמתופף הגיע. שניה לפני שהוא הגיע הם עוד התחילו לנגן את עלבון, לא ברור לי אם הם שמו לב לפני שהוא מגיע או שהחליטו לנגן את זה גם בלעדיו אבל היה שווה כל רגע כשהוא הגיע. פתאום ההופעה שהיתה נוגה ושקטה עד עכשיו משנה פנים לחלוטין, יש סגידה מחודשת לתופים [פחות למתופף שאחר
]. כל ההופעה עצמה היתה די מאולתרת מבחינת השירים (שזה דבר שאני מאוד אוהבת בהופעות של ערן שלא חייבים ללכת לפי הפלייליסט) אבל בתמורה כאמור הלכו על פלייליסט שונה לחלוטין ולא רק שירים להיטיים. בוצע גם השיר "יחפשו לא ימצאו", "המנון לאדישות" וכו'. ההדרן היה כולו חשמלי ונראה שהם לא ממש רוצים לרדת מהבמה, הם ביצוע את "אלינור" של זוהר ארגוב "RUSH TIME” אבל קינחו לקהל עם הוא והיא. לסיכום: משעמם לא היה שם בלבונטין, אין מצב. גם עם ערן נראה קצת בקצב שונה מהקהל זה לא משהו מפריע לי, האווירה, האנשים על הבמה, השירים, הקהל הם מה שעשו את זה מבחינתי להופעה די מוצלחת.

למעלה