נח``ל לבנות (קרבי)?!

טל עדתו

New member
נח``ל לבנות (קרבי)?!

שלום! שמעתי לאחרונה שנפתח מסלול של בנות בנח``ל כאשר זה קרבי (זאת אומרת לא הבנות שהן משקיות ת``ש, חוייה ופקידות), מה הבנות עושות במסלול הזה? זה נקרא קרבי לבנות אבל מה בתכל`ס הן עושות? וגם עוד שאלה - בקשר לשנת שירות של בנות בנח``ל מה הן עושות שם? זה דוחב\ה גיוס בשנה מן הסתם... האם זה אומר שכאשר אני אתגייס (אם אני אלך לשנת שירות בנח``ל) באיחור של שנה אז שאני לא אתגייס לתפקיד שהתקבלתי עליו השנה - זאת אומרת - אני אצרך לעשות מיונים מחדש? כל מידע על בנות קרביות בנח``ל או על שנת שירות בנח``ל תעזור לי מאוד! תודה, טל.

jedi knight

New member
נח``ל בנות

התפקיד במהותו הוא נסיעות על בטשיות לאורך גבול ישראל מצרים עושים טירונות 03 והם פועלים רחוק ובצורה שונה לגמרי מגדודי החיר של הנח``ל ואגב כדי ללכת לזה את צריכה לעשות שנת שרות במסגרת מסוימת כמו תנועות נוער קיבוצים וכו.... יותר מזה אני ממש לא יודע תודה

avipe

New member
שנת שרות

שנת שרות בנח``ל(גרעיני נח``ל) יכולה להיות בכול מיני דברים אך עיקרם זה להיות בקיבוץ על תקן מתנדבים.... ועקרון הצבא לגבי שמירת תפקידים לשנת שרות הוא כן לשמור ולהבטיח את התפקיד כי הצבא כאילו מעריך ורוצה שאנשים יתרמו לקהילה ולא צריך לעשות את המיונים שוב...

למעלה