נטילת הכדור ומדידה בגלוקומטר

Dave1972

New member
נטילת הכדור ומדידה בגלוקומטר

לפני השאלה - המון תודה על האינפורמציה שאתם נותנים.
אולי אתם מרגישים שבא לשכונה בחור חדש ומעייף אתכם בשאלות. אבל אתם פשוט עושים לי חשק לשאול!
אגב, זה מצב שלא הייתי בו עד לאחרונה. העדפתי לחיות בהכחשה. ולרופאים אני גם ככה לא נוטה להאמין (ככה זה בן של רופא שלא ביקר כמעט מעולם בקופת החולים).
אז בבקשה, bare with me. לא מתכוון לשגע אתכם. רק להיכנס למסלול הנכון.

אז השאלה לשמה התכנסנו פה...
היות ואני עומד להשתמש בעצתכם לבדוק בגלוקומטר לאחר הארוחה, רציתי להבין בדיוק איך משלבים בזה אתה הגלוקומין.
אני אמור לקחת שניים כאלה ביום. אחרי ארוחת הצהריים ואחרי ארוחת הערב.
א. מתי בדיוק צריך לקחת את הכדור? מיד בתום הארוחה? עד שעתיים לאחר סיומה (סתם זרקתי זמן)?
ב. אם אני מודד את המצב שעתיים לאחר הארוחה, כפי שאמרתם, וזה לאחר נטילת הכדור - אין בזה עבודה בעיניים?

בתודה מראש.

תומרונתם

New member
מנהל
משאירה למומחי סוג 2 לענות...

ואל דאגה, אנחנו אוהבים חברים חדשים ששואלים שאלות... זה מצדיק את קיומנו!

Dave1972

New member
תודה. דונט פוש יור לאק!

בנתיים אני יורה בבודדת. שלא נעבור לאוטומט. :)
אבל את רואה מה היתרון של הפורום הזה? פשוט עושה חשק להיות סוכרתי. כלומר, להיות חלק מקבוצה עם מכנה משותף. זה נותן תמריץ להשתפר ולהצליח.

תודה!

אבו זקן

New member
אני לא מומחה

אבל הנחיות מהרופא שלי הן לקחת מיד לאחר הארוחה (במקרה שלי: בוקר וערב). הוא גם אמר לי, בתשובה לשאלה אחרת, שהמועד המדוייק של נטילת גלוקומים לא ממש משנה, ההשפעה אינה יידית ממילא אלא מצטברת לאורך זמן, וההנחיה "לאחר הארוחה" נובעת יותר מרצון למנוע תופעות לואי לא רצויות שיש לחלק מהאנשים לנטילת הגלוקומין (כאבי בטן וצרות דומות. לשמחתי לא מנת חלקי).

מכאן גם התשובה לשאלה השניה ששאלת, אבל חשוב יותר להבין שאתה מודד סוכר כדי לקבל מושג השוואתי לגבי השפעת מזונות שונים עליך, כך שכל עוד אתה עקבי בנטילת הגלוקומין זה לא משנה שהוא "השפיע" על הבדיקה, מאחר והוא ישפיע גם על הבדיקה של המזון האלטרנטיבי באותה צורה.

ובהזדמנות זאת אני רוצה להכין אותך לאכזבה מסוימת שאולי מחכה לך: אתה בטח מצפה לתוצאות עקביות שבעזרתן תגלה חיש קל מה אתה יכול לאכול בחופשיות וממה עליך להמנע. לפחות לפי נסיוני המצב מאד מעורפל גם לאחר הרבה בדיקות, כי רמות הסוכר מתנהגות באופן מסתורי וקשה-ניבוי. אפילו השאלה הבסיסית של מצב הסוכר בצום, זה שנמדד דבר ראשון בבוקר, מקבלת תשובות שונות בימים שונים בלי שאני מצליח לשים אצבע על הגורמים לכך (מלבד גורם אחד שאצלי הוא בעל השפעה מאד מובהקת: תקופות של לחץ נפשי מקפיצות את רמת הסוכר שלי. בהתאם לכך חיפשתי חומר ברשת על השפעה אפשרית של תרופות אנטי-חרדתיות (SSRI , מהמשפחה של פרוזאק וחברותיה) על הסוכר אבל לא מצאתי שום דבר ברור. אשמח לשמוע אם מישהו יודע על זה).

Dave1972

New member
תודה רבה!

כן, גם אני מרגיש כמוך שאני לא יודע לנבות מראש מה יהיו התוצאות שלי. יש ימים שאני מרגיש שהייתי בסדר ואני מצפה לתוצאה נמוכה אבל יוצאת גבוהה. ויש ימים שהפוך.

אני מצטרף לדעתו של אבו זקן

ההשפעה של המטמורפין היא מצטברת לאורך שבוע לפחות (אם לא שבועיים) עד שהיא תגיע למלוא השפעתו עליך,
ולכן לדעתי אין חשיבות לעיתוי נטילת הכדורים מבחינת רמת הסוכר,
אלא להצמדתם לארוחה כדי להפחית ולמנוע תופעות לוואי על מערכת העיכול.
העובדה שרופאים שונים מנחים לקחת בעיתוי שונה מחזקת את טענתי.

פיספסתי את תחילת דרכך בפורום.

אז אשאל שאלה שאולי כבר ענית עליה: האם את הגלוקומין נתן לך אנדוקרינולוג?
לה אחד אחרי ארוחת הצהרים והשני אחרי ארוחת הערב?! מוזר. הגלוקומין פעיל בין 12-8 שעות,.

קרא ולמד על התרופה שאתה אמור ליטול שנים רבות (מחייבת בדיקות B12) כולל קטגורית מידע.

Dave1972

New member
את התרופה נתן רופא המשפחה בקופ"ח

למה צהריים וערב? אין לי מושג. מה אתה היית מציע?
לא ראיתי אנדוקרינולוג ולא עשיתי בדיקת B12. ככל שידוע לי לפחות. היות וכן עשיתי בדיקות דם ושתן, אבל אני ממש לא יודע אם אחת מהן היתה B12.

מה אתה היית מציע?

"לבקש" הפנייה לאנדוקרינולוג שמקבל במרפאת סוכרת.
לכל בדיקות דם שאתה עושה, לדרוש בדיקת B12.
לנסות לקחת את המטפורמין (גלוקומין) בהפרשים של 12 שעות, כלומר בוקר ערב.

DDN

New member
תשובות וחיזוק

נהפוך הוא. אנחנו אוהבים אנשים חדשים.
מכל אחד שמגיע, גם לומדים משהו.
הפורום הזה לא מוגדר כמקצועי כמו שהוא חברתי, תמיכה, עצות וכו'. אין פה אנשים שמוגדרים "מומחי פורום" (למרות שלדעתי מגיע לכמה) - ככה שכל אחד שבא - ברוך הבא! בשביל זה הפורום פה.

אני גם חזרתי עכשיו לגלוקומין, ולשעות של הצהריים ערב.
א. מתי הייתי לוקח את הכדור? בתום הארוחה, לפעמים אפילו לפני הקינוח (אם יש). להשתדל לא יותר מחצי שעה אחרי הארוחה.
ב. לא. אתה רוצה לראות שהכדור עושה את העבודה שלו. אצל אדם נורמלי, הגוף סופג את הסוכר בתאים יותר מהר. אצלנו הוא נשאר בדם. התפקיד של הגלוקומין (אם הבנתי נכון) זה לעצור את הכבד מליצור עוד גלוקוז לדם ולחזק את הרגישות הפגועה שלנו לאינסולין. אז למעשה, אם הגענו למצב של כדור, כשאתה בודק שעתיים אחרי הארוחה, אתה מצפה למדדים נורמליים, אחרת הכדור לא עושה את העבודה שלו. ואם הכדור לא עושה את העבודה שלו - זו בעיה.

אגב, לגבי מה שנשאל פה בהמשך השרשור -
מנסיון אישי, שילוב של צהריים/ערב היה עבורי יותר יעיל מבוקר/צהריים ואני לא היחיד ששמע על זה. מישהי שהתכתבתי איתה פה בפורום בדיוק בנושא זה השבוע, הסבירה משהו על הפעולה של הכדור, ועל זה שמומלץ ליטול אותו עם הארוחות ה"גדולות".

אני השבוע חזרתי מג'נואט בוקר-ערב לגלוקומין צהריים-ערב וג'נוביה בבוקר. ביום ראשון אני אחזור למדוד את עצמי, לקוות שהגוף התרגל חזרה, וחזר למה שהייתי איתו באושר חצי שנה לפני החלפת הכדורים.

Dave1972

New member
בהצלחה ותודה!

אגב, למה מחליפים כדורים? במיוחד אם אתה אומר שהייתי "באושר" עם התמהיל הקודם?

DDN

New member
נסיונות

להפחית מינונים, להגביר יעילות - להגיע לשילוב המנצח של מינימום כימיה עם מקסימום השפעה.

למעלה