נטישה
"לי זה לא יקרה" - האמנם

נטישה../images/Emo5.gif"לי זה לא יקרה" - האמנם../images/Emo35.gif

בשבועיים האחרונים יוצא לי לחשוב הרבה עם התינוקת הנטושה. ולא פחות ממנה-על האמא שנטשה. מה הביא אותה לנטישה? מה היא חשבה בשעה שהשאירה את התינוקת אצל אישה זרה? מה היא חשבה בשעה שלפני הנטישה? וביום שלפני? וביומיים שלפני? האם, כשהיתה בהריון, ידעה שיגיע הרגע הזה? ואולי גם לי זה יקרה? איך אני מונעת את המצב הזה? האם עלי לקחת כמובן מאליו את העובדה שאנחנו יכולים להעניק לשגיא מכל הטוב הנפשי, החומרי, והפיזי? לא
אני לא לוקחת זאת כמובן מאליו. "לי זה לא יקרה"-נמחק מהלקסיקון שלי אחרי תאונת הדרכים זה היינו מעורבים לפני מס´ שנים ושאת הצלקות הפיזיות והנפשיות ממנה אני נושאת בתוכי עד היום. "לי זה לא יקרה"-לא קיים אצלי, וזה מה שמאפשר לי, אני מקווה, להיות עם היד על הדופק, ולהבטיח את המירב שבמירב בכל האופנים לשגיא. בכל יום, כשאני עולה על יצועי, אני עושה לי חשבון נפש: האם, גם היום, גרמתי לבני ולאביו להיות מאושרים? האם, גם היום, פינקתי, הגדשתי, חינכתי, לימדתי, טיפחתי את בני? האם,גם היום, הצלחתי להבהיר לשגיא ולאביו שאני אוהבת אותם הכי בעולם? האם, גם היום, גרמתי לשגיא להרגיש בטוח? להרגיש שהוא נאהב ולא משנה מה הוא יעשה? והאם, גם היום, שוכבת לה במיטה "במקום אחר בארץ, או אפילו ברחוב סמוך אלי...) אמא כמוני, והתשובות שלה לכל השאלות הללו, שאני משתדלת עד אין קץ לענות על מרביתן בכן, היא עונה על כולן לא. ועל כך אני אומרת
בכל יום.
שנישקתי, אהבתי ואמרתי שאני אוהבת, טיפחתי, לימדתי, טיילתי, רחצתי, אספתי, והייתי שם בשביל אהוביי. "לי זה לא יקרה" - אצלי זה לא מובן מאליו.

מקסים

אותן מחשבות עולות לי בראש , אבל אני חושבת שהאמא הזאת עשתה משהו אמיץ במקום להגיע למצב כמו האם שכלאה את בנה בתוך המיטה ויצאה לבלות , זה אותי יותר מזעזע , מזה אני לא מצליחה להשתחרר.

אלו שני מקרים שונים (לפחות מבחינה

משפטית): האחד מקרה של נטישה, והשני מקרה של התעללות. גם בנטישה יש אלמנט של התעללות, כי ההורה גורם לילדו נזק נפשי. אני מנסה לתאר מה עובר לאמא הזו בראש. על מה חושב אדם שאינו יכול לטפל יותר בילדיו? כיצד יכול בית-המפשט לקבוע האם אותו הורה היה במשבר רגעי ולא מתמשך? כיצד אני שומרת על התא המשפחתי שלי שלא יגיע לכזה מצב? המון שאלות צצות עקב הנטישות והפרסומים האחרונים על התעללות בילדים.

סיגל, אני מבינה מאיפה זה בא.

גם אני פיתחתי רגישות יתר לסיפורים על תינוקות וילדים שננטשו. יש היום כתבה, במוסף של ידיעות אחרונות , על תינוקות וילדים נטושים ועזובים והיה לי קשה לקרוא את זה, זה כואב! שום דבר בחיים אינו מובן מאליו, אבל יש דברים שאלחם בכל כוחי שלא יקרו, כמו לזנוח את זיו או לא לספק לו את צרכיו. חשבון הנפש היומי שלך מאוד מרגש, אהבתי. כדאי לאמץ את הרעיון, בעיקר עם בן הזוג! לפעמים נדמה לנו שהם יודעים ומבינים ולהיפך ומסתבר שלא כך הוא.

ligo

New member
סיגלי

ההודעה שלך מאוד ריגשה אותי גם לי היתה תאונת דרכים רצינית למרות שחשבתי ש"לי זה לא יקרה" וביום חמישי, כשנסעתי עם מאי מחיפה ליבנה, נורא השתדלתי להיות "ילדה טובה" ולא לעבור ת´120 קמ"ש (בד"כ אני על 140...). נורא פחדתי מהנסיעה הזו- כאילו שדווקא עכשיו שהכול נהיה לנו טוב יקרה משהו טרגי כזה שינפץ לנו ת´חלומות ונהיה עוד סיפור עצוב בעיתון (מצטערת, יש לי מחשבות אובדניות נורא לפעמים) נורא קשה להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולהיות אמא טובה ורעיה טובה, ואם כל יום את עושה עם עצמך חשבון נפש אז שגיא ובעלך צריכים לדעת שיש להם אמא /אשת חייל! יובל בדיוק סיפר לי על זוג שנסע לרקוד במסיבה בים המלח והשאיר את הילדה לישון ברכב. זה כל כך עצבן אותי הטיפשות וחוסר האחריות של האנשים האלה. ואחותי עוד התווכחה איתי היום שאפשר להבין הורים ששוכחים את הילדים שלהם ברכב כי לפעמים מבולבלים. אז הסברתי לה שהילד הוא הדבר הכי חשוב והוא הדבר הראשון שצריך לצאת מהרכב. אני לא מבינה את זה ואין שום תירוץ לכך בעניי. יצא לי קצת מבולבל (וזה בגלל שיובל כל הזמן שואל אותי שאלות) ובאמת כל יום שאני עם המשפחה שלי, שהיא הדבר החשוב לי ביותר בעולם, אני מאושרת. ולא משנה כמה היום קשה ורציתי שיגמר כבר. זה שיש לי את יובל ומאי (וגם לילו) זה באמת לא מובן מאליו.

נו נו נו ../images/Emo150.gif ../images/Emo46.gif

עוד סיפור כזה ליגו והוא משתרשר ישר למאמרי הבטיחות של הפורום לא לנסות לבד בבית !!!! ליאור

וואו סיגל, כל לילה לפני השינה את

חושבת על כל זה
נראה לי קצת כבד ומעיק. שתהיי בריאה
אז לי מידי פעם עולות מחשבות כאלו ואני חושבת שאנשים כמונו שעברו מה שעברנו כבר מזמן למדו לא לקבל דברים כמובן מאליו ולדעת שבד"כ מאחורי כל סיפור מסתתר עוד סיפור ויש דברים בגו. מה שכן, כל פעם כשקצת קשה לי, או עצוב לי, או הדאגות הכלכליות לוחצות אז אני ואילן מדברים על כמה בעצם אנחנו עשירים באהבה ובילדים וכמה שהתברכנו ואלו הרי הדברים החשובים באמת!!! אז אני לא שואלת את עצמי כל-כך הרבה שאלות לפני השינה, אני מסתכלת על הילד שלי רואה אותו מאושר ומתפתח בצורה מדהימה מחייכת ויודעת שכנראה עשיתי משהו נכון לשם שינוי

סיגל, זה מאד מרגש ../images/Emo23.gif

דווקא בגלל שאת חושבת על זה כל יום, ויש לך כזו מודעות מפותחת, לך זה לא יקרה. רחל

חשבון נפש כזה אני עושה לעיתים

רחוקות. כבד מדי בשבילי. אבל גם אני לא לוקחת את הילדים שלי כמובן מאליו. אני לא חושבת שאף אחד מאיתנו עושה זאת, אחרי מה שעברנו כדי להביא אותם לעולם. כל הסיפורים האלה על אנשים שמשאירים תינוק במכונית "בטעות" מרתיחים לי את הדם.
אנשים שחושבים קודם כל על עצמם לא צריכים לעשות ילדים! ילדים לא באים לעולם כדי לשרת את הצרכים שלנו. ההיפך הוא הנכון. ואני תמיד חושבת על התינוקות האלה, שבמקרה הטוב נאספו על ידי המשטרה ובמקרה הרע מתו מוות נורא מחום ומחנק. איך הם הרגישו באותם רגעים. איזו הרגשת בדידות איומה היא להיות בכזאת מצוקה ושאף אחד לא ייגש אליך ויעזור...
ואיזה מוות נורא... ואני כ"כ היסטרית בדברים האלה. ועוד אחרי ששמעתי מה קרה לחן עם אורצ´וק,
אני כל הזמן פוחדת לנעול את הילדים שלי במכונית (למכונית שלי יש נטייה מעצבנת להינעל על דעת עצמה) וכ"כ מקפידה כל הזמן להשאיר דלת פתוחה אם אני מפעילה מזגן, ולפעמים גם לוקחת עלי את המפתחות הנוספים, רק כדי להיות בטוחה... והאנשים האלה פשוט עוזבים את התינוקות שלהם באוטו והולכים. אפשר להתפוצץ!

כן, תתפלאו, אני מקדישה כל יום לפחות

5 דקות לחשבון נפש. אולי זה בגלל לימודי ההוראה בסמינר (שבה היתה לנו מרצה מדהימה שלימדה אותנו את זה, ומאז אימצתי את "חשבון הנפש" היומי גם לחיי ה"אזרחיים"). ולא, זה לא כבד. זה המינימום שאני יכולה לעשות עבור שגיא, אביו (שהוא בן-זוגי, ליגו, ולא "בעליחס"{בעל-איכס} - ואני מאוד מקפידה על זה), עבורי ועבור הקן המשפחתי הקטן הזה. ריצ´י, אני לא חושבת שבגלל שאני עושה את חשבון הנפש, "לי זה לא יקרה". ממש לא בבית ספרנו. גם אני חשבתי שאעבוד בחברה בה עבדנו יחדיו לפחות 10 שנים, ולא אהיה בין המפוטרים, כי "לי זה לא יקרה" - וזה קרה...

טוב, נו, גם לי זה קרה ... ../images/Emo8.gif

אבל שתינו יודעות שזה דווקא היה לטובה (לפחות במקרה שלי). בינינו, מי היה מחזיק 10 שנים במקום הזה? התכוונתי לומר שלך זה לא יקרה בדברים שנתונים בשליטתך (כמו למשל שאת לא תנטשי את בנך) מכיוון שיש לך מודעות גדולה עד כמה בקלות דברים יכולים להשתבש. רחל

בוודאי שאנחנו יודעות, ולי, אישית,

מאוד קשה העזיבה שלו, כי היא הרי לא מסתכמת העזיבת החברה. הוא לא יודע, אבל הוא מאוד יחסר לי (ואני בטוחה שאני לא היחידה שמרגישה כך
). את מכירה את ההרגשה הזו לגבי אנשים - שהם לא צריכים להיות צמודים אליך, אבל עצם הידיעה שאת יכולה להרים טלפון ולשמוע את הקול שלהם, או לבקש להפגש איתם, גורמת לך להרגיש נינוחה? אחיך הוא אדם שכזה...

../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif עכשיו אני בוכה.....

אני כל-כך מנסה להדחיק את העובדה הזאת ומנסה לא לחשוב על זה אבל זה הולך ומתקרב... את יודעת עד כמה אני קשורה אליו ולא יכולה לדמיין אותו שלא במרחק קצר ממני... נורא עצוב לי עכשיו... אבל אל תרגישי אשמה חס וחלילה, הרי כמה זמן אני אצליח להדחיק את זה...

אז בואי נבכה לו ביחד ונאמר לו שלא

יסע? הוא לא יכול נטוש הריונית שכמוך, ולא יכול לנטוש הריונית לעתיד שכמוני, נכון? מה אני אעשה בלעדיו בהריון? למי אני אקטר ואעשה את הפרצופים האומללים שלי כשיהיו לי בחילות? לחדר של מי אני ארוץ עם קבלת הבטא החיובית? וחוץ מזה הוא צריך להבין שהאבטיחים בהריון הבא שלי לא יהיו טעימים כמו אלו שהוא היה מביא לי לקינוח אחרי א"צ. לא מנינו מספיק סיבות? אני חושבת שכן.

אני מצטרפת!

אני לא מאמינה שיכול להיות עוד מישהו עם כזו סבלנות להריוניות כמוהו! וגם כל השיחה בא"צ סובבה סביב אותו נושא. מתי הוא נוסע? שירלי, תמסרי לו המון המון בהצלחה ממני. רחל

למעלה