נטע-יקרה
את אמרת את הדברים בצורה כל כך נפלאה, עד .....הטעות הנוראה בסוף ואסביר. את אמרת "לבחורה בת 26 קל להבין את זה ואם הייתי שומעת ממנה את הדברים האלה היום זה באמת היה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה והייתי ממשיכה הלאה. אבל לילדה בת 5 לא קל להבין שמדובר באשה מעורערת בנפשה" ועם כל ההמשך אני מסכימה-אבל שימי לה מה אמרת היום את בת 26, היום את לא בת 5-ואם מישהו אומר היום לבחורה בת ה-26 דברים שאמא אמרה לילדה בת 5, ופגעו בה-אין סיבה שהיא היום לא תבין שמשהו כאן לא בסדר כי היום היא כבר לא בת 5. היום נטע צריכה בכל סיטואציה שמזכירה לה השפלה מצד אמא אליה כילדה, צריכה להזכיר לעצמה היום נטע את גדולה, את יודעת שזה לא בסדר...את לא באמת מה שאמא אמרה עליך. תראי מלא אוהבים אותך בסהר חושבים שאת לא סמרטוט, ולא אפס, ויש בך המון טוב ואת תומכת, אז אולי את עושה טעויות, אולי את לא בסדר בדברים מסוימים, אולי את לא מנקה את הגז וזה מרגיז אבל עדיין....זה שאת מכעיסה את השותפה, לא עושה אותך סמרטוט או אפס.כי היום נטע כבר בת 26 וידעת שזה לא בסדר בגלל סיטואציה פעוטה כזו, לעשות ממנה סמרטוט. נטע תזכיר לעצמה כל הזמן את זה מחדש, זה לא בסדר בגלל טעות, בגלל משהו שגוי, שאמא קראה לי אז כשהייתי ילדה בת 5, במלא שמות גנאי, אמא אחרת לא היתה קוראת לי ככה, כלומר היתה הבעיה עם אמא , זה לא שאני אפס. ככה כל פעם שהשותפה תעיר לך על משהו אפילו בכעס-זה לא אומר שהיא חושבת שאת אפס..ואם נניח היא חושבת כמו אמא שאת אפס? אז היום נטע בת 26, יודעת שזו התנהגות לא נכון, ויש לשותפה בעיה התנהגותית....ואז כבר נטע לא נעלבת...כמו שהיא לא נעלבת מאמא היום..והיא מחליקה מאוזן לאוזן..כי היא בחרה לא להעלב ממי שיש לו בעיה והוא מעורער.....בנפשו או מתנהג בצורה קיצונית, על דברים פעוטים. אפשר תמיד לעשות טיפול לרפא פצעים וצלקות-לעולם לעולם, גם ברפואה צלקת לא נשארת אותו דבר לאורך זמן. תמיד יש שלב שהצלקת יש לה ריפוי מסוים, בעזרת טיפול, ובעזרת הזמן שחולף, שינוי אורך חיים, וכו´. קרה לך פעם בגוף שהיה לך פצע רציני מאוד שהשאיר לך צלקת, לאורך השנים הגליד מעט.....והשמש והשיזוף, והקרמים, ואחרי שנים רבות בקושי רואים את הצלקת? יש לי המון צלקות בגוף...מכל הצנרת שדחפו לי בידיים ברגליים, בגרון....אבל מה עם השנים..הצלקות....והתפיסה שלי לגבי הצלקות....המחשבות שלי לגבי הצלקות.....הולכות ומשתנות. פעם הסתכלתי על הצלקת בגרון...נבלהתי רציתי לעשות ניתוח פלסטי (אבל אי אפשר היום), בכיתי נורא, עם השנים, היא טיפה טיפה הגלידה, אבל במיוחד מה שקרה, החשיבות שאני נתתי לצלקת בחיי. החלטתי שזהו יש לי צלקת, ואני כבר לא לובשת חולשה עם צווארון שתסתיר אותה, ומי שיראה יראה , ואת יודעת מה ...היום בכלל אני לפעמים לא זוכרת שיש לי צלקת, ולא חושבת מה אנשים מרגישים.....כשהם רואים את הצלקת, וכנ"ל אנשים בפעם הראשונה נבהלו....כשזה היה טרי, לפני שהזמן הגליד את זה קצת לאורך השנים....ולאט לאט זה הפך להיות חלק ממני, והחלטתי שזה לא יעצור בעדי להמשיך הלאה. אם לרפא רפואית את הצלקת אי אפשר-את העיסוק שלי , והמחשבה שלי לגבי הצלקת תמיד אפשר לשנות-וזה תלוי רק בי, בחירה שלי אז את נטע-אולי עדיין מכמה טיפולים מרגישה שלא ניתן לרפא את הצלקת, אבל אני מכירה אותך בפורום הרבה זמן, ואני רואה איזה שינויים את עברת בכתיבה שלך. אני מזמינה אותך לקרוא את הארכיון שלך בשמך הקודם, ראית רק רע, רק שחור, את לא שווה כלום....והנה היום נטע יקרה לנו כאן, אוהבים אותה, היא תומכת המון, לא רק מציפה הודעות בדידות, היא אפילו פגשה חברים מהקבוצה..... רגע מה קרה לצלקת?????איפו היא???? הרי אמרנו שלא ניתן לרפא אותה והכל אבוד? אז איך נטע עברה שינוי מדהים? כי היא בחרה!!!!!!!!!! היא בחרה שהיא לא רוצה רק להציף את הפורום כמה היא בודדה, כמה רע לה, היא רוצה להעיז להכיר את שני, את סטון, לצאת לבלות.....היא גימדה את הצלקת ...לא נתנה לה לשתלט עליה עם מחשבות כמו בטח גם שני תחשוב שאני סמרטוט, כי זה ככה, יש לי צלקת ואני סמרטוט....היא שמה בוקס לפחד.....ואמרה לו..אתה תישאר בבית לשמור על הצלקת.....אני יוצאת לבלות עם שני ועם סטון. רחל-נשמה