תודה! ריאיון מוצלח, כיף לקרוא. וכמה ציטוטים
ביחס לנקודות שהועלו כאן בפורום לאחרונה:
הרגשת שקיפחו אותך מעט בציונים?
"בהחלט חשבנו שאולי הורידו לי קצת יותר מדי ניקוד. הגשנו שם ערעור, אבל הוא נדחה. היה תרגיל שהגעתי בו שלישית - ואם זה היה כמו באליפות העולם, הייתי מקבלת מדליית ארד".
"ארבע שנים אני כבר לא יודעת מה זאת חופשה, מה זה לצאת עם חברים. אפילו מה זה לגור בבית. הארץ שלי היא מכון וינגייט. שני אימונים בכל יום, כל אחד במשך ארבע שעות. ואז תחרויות. אליפות עולם, אליפות אירופה - קריעת תחת. אבל זאת האהבה הגדולה שלי, והכנתי את כל הגוף, והנפש, כדי להגיע ללונדון בשיא."
אבל מה עם שאר המשלחת? האולימפיאדה הזאת היתה כישלון.
"אז לא הבאנו מדליה. חבל, אבל כולם עשו מאמץ גדול. אני לא רואה בזה כישלון. לא נכון לבוא עכשיו ולבקר יותר מדי את הספורטאים שלנו".
"אני חושבת שביחידה לספורט הישגי עושים מאמצים לעזור לספורטאים, אבל ספורטאי צריך להתאמן בשקט, בלי דאגות כלכליות, עם התנאים הכי טובים שיש. אי אפשר להסתדר עם 5,000 שקלים בחודש אם אין משהו מהצד. קח אותי כדוגמה. חברת מוגובי של יעל ארד, שמתעסקת עם עולם וירטואלי לילדים, תומכת בי כספית, הם הספונסרים שלי.
"אני בורכתי. היתה לי תמיכה גדולה, גם מצד איגוד ההתעמלות, כל הצוות שלי - אלה סמופלוב המאמנת, שהכי קרובה אלי כל הזמן, ילנה זליקמן, לודמילה קובקוב וכל אנשי הספורט ההישגי והצוות הרפואי שהכין אותי בצורה הכי טובה. אני חושבת שצריך להתייחס אלינו כאל נכס לאומי. זה צריך לבוא ממשרד הספורט. במקום לבקר, צריך עכשיו להבין מה קרה, להסיק מסקנות. לדאוג ליותר תמיכה כלכלית בספורטאי העל, לבנות יותר מתקנים. אני מאמינה שזה יביא לנו שקט נפשי להתרכז באימונים, להיות מרוכזים רק במשימה אחת - האולימפיאדה הבאה. ולהביא מדליות"
ולגבי התזונה:
"יש משטר אכילה, אבל אני אוכלת הכל, במידה. גם בשר, גם דגים, גם עוף. לפני תחרות אני אוכלת ארוחת בוקר טובה עם הרבה פירות. והכי אני אוהבת מתוקים. זה ברור".