ניבים וביטויים

gilsasson

New member
ניבים וביטויים

שלום לכם! אני צריך לעשות עבודה ויש בה המון ניבים וביטויים שאני לא מוצא את פירושם בספר של הפסיכומטרי. אשמח שתעזרו לי (יש הרבה): במשנה תוקף דברים כדורבנות דחה אותו בקש הגדיש את הסאה הפרוץ מרובה על העומד הציץ ונפגע הקרע אוחה התחמם כנגד אורו זקנה קפצה עליו חמור נושא ספרים חסד של אמת טוחן קמח טחון יושב בהיכל שן ישב על המדוכה כמונח בקופסה לא טמן ידו בצלחת מגדלים הפורחים באויר מיתת נשיקה מפה לפה מצא מקום להתגדר בו נסתם הגולל נעשו צהובים זה לזה נקטף באבו נשיאים ורוח וגשם אין ספרא וסייפא עבד כי ימלוך עבד נרצע עולם כמנהגו נוהג עומד על קרעי תרנגולת עונה אמן בכל כורחו עקב בצד אגודל פושט יד צער גידול בנים קופא על שמריו קנאת סופרים תרבה חכמה יש רגליים לדבר שככה חמתו תודה רבה לכם!!

smeroz

New member
ושום דבר מאלה את לא מכירה!!!!???

אולי תסנני את כל אלה שאת מכירה? יהיה לנו קל יותר לעזור לך!

ניבים וביטויים

מילים ניבים וביטויים שחדרו לעיברית מהארמית ומשמעותיהם. ביטויים עבריים שמקורם בגרמנית אחות רחמניה - Barmherzige Schwester. להבדיל מ"אחות" סתם. אין להם מושג ב.. : Sie haben keine ahnung von אם כבר אז כבר - Wenn shon den shon במלוא מובן המילה - des Wortes Im vollen Sinne. זה בסדר - Das ist in ordnung לאט אבל בטוח - aber sicher Langsam Langsam. לעשות רוח - Wind machen לתת תשובה - Geben antwort מוציא לאור - Herausgeber מלחמת תרבות - Kulturkampf מסילת ברזל - Eisenbahn עזוב אותי במנוחה. Lass mich in Ruhe עשה חיים - Macht Leben פעם ביובל - Alle Jubiljahr einmal צער העולם - Weltschmerz. רוח הזמן - Zeitgeist שחור על גבי לבן - Schwartz auf Weiss שטויות במיץ עגבניות - Quatsch mit Sause שתי ידיים שמאליות - Zwei linke Hande כמה ביטויי סלנג שהם תרגום מילולי מן היידיש: די כבר, הוא בידיים שלי (נפל לו ליידים), חסר לי כמו חור בראש, זה לא מריח טוב, חכם הוא לא, חסר לו בורג, טיפש הוא לא, יצא המרצע מן השק, ירק לו בפרצוף, כזה דבר, לא הולך ברגל, לא יודע מהחיים שלו, לא נלך לרב, לא עשו אותי באצבע, לאכול מישהו בלי מלח, לגלות את אמריקה, לגמור את החודש, לדרוך על יבלות, ללקק את האצבעות, לרקוד על שתי חתונות (רוקד על כל החתונות), לשבור את המילה, מחזיק ממנו, נהיה לו שחור בעיניים, עזוב אותך משטויות, פרצוף של תשעה באב. ביטויים עבריים שמקורם ברוסית קור כלבים - (Собачий Холод) כל כך קר שאפילו הכלבים כבר לא מסתובבים בחוץ. כל הנ"ל מהאתר הבא תן לי להציע לך שאם כל מה שרשמתי לא עוזר לך למצוא את הפירוש לביטויים שאתה מחפש, כדאי לך לפתוח מילון, בכל מילון המכבד את עצמו לאחר כל מילה יופיעו הביטויים בהם היא נמצאת... כך שאם אתה מחפש "במשנה תוקף" לדוגמא פתח במילון במילה תוקף, אם לא יעזור פתח ב"משנה"... בהצלחה...

gilsasson

New member
תודה. אני באמת אפתח את המילון

כשאני אהיה באוניברסיטה.

למעלה