ניב רווח - המלצות?

yoelb1262

New member
ניב רווח - המלצות?

היי, אני שוקל לקנות ערכה של ניב רווח ללימוד עצמי..
יש מישהו שהתנסה עם הערכת לימוד הזאת ויכול להגיד לו המלצות עלייה אם כדאי או לא...?

Minam

New member
מומלץ מאוד

למדתי איתה לפסיכומטרי של יולי ולמרות שעדיין אני לא יודעת את הציון שלי, בסימולציות הוצאתי יותר ממה שיכולתי לחלום עליו. כיוונתי ל650 וקיבלתי בסביבות ה730 בכל הסימולציות שפתרתי. לפני כמה שנים עשיתי קורס ולא סבלתי לא את הקורס ולא את הספרים שלו, וקיבלתי פחות מ600. ככה שממש ממש מומלץ. ההסברים מעולים והרגשתי מאוד מוכנה לקראת הבחינה. אני גם ממליצה לעבוד עם תכנית הלימודים שהם פירסמו באתר שלהם שמפורט בה מה לעשות בכל יום 80 יום לפני הבחינה, זה ממש עושה סדר ולא צריך לדאוג שתשכח ללמוד משהו. רק תתחיל איתה יותר מ80 ימים לפני בחינה, כדי שישאר לך מספיק זמן לסימולציות של המרכז הארצי.

yuval1252

New member
העניין הוא כזה

חומר הלימוד בבחינה הפסיכומטרית הוא פשוט. ערכה ללימוד עצמי + מידע עזר נרחב באינטרנט יספקו לך את הכלים להצלחה בבחינה.
בעיניי,זה לא משנה אם תבחר בערכה של יואל גבע, קידום או ניב רווח.
צריך לצאת נגד הקלישאה שאופן העברת החומר הוא שיקבע את הציון. גם מדריך בינוני וגם מדריך מעולה בסופו של דבר ידעו להעביר לתלמידים את החומר.
חשוב להדגיש, מילת המפתח בכל הקשור לפסיכומטרי היא: תרגול. למי שאין את היכולת או הרצון להשקיע, שיוותר מראש. (אלא אם כן הוא מחונן מאוד)
רק לשם דוגמא, חבר שלי עשה קורס ביואל גבע וסיפר לי ששלושה שבועות לפני המבחן הם עדיין השקיעו יותר ב- "טכניקות פתרון" מאשר בתרגול סימולציות. לדעתי זו שטות גמורה.
אולי אני חריף בדבריי אבל "טכניקות פתרון" זה בולשיט שראשי הקורסים המציאו בשביל למשוך אליהם תלמידים. עולם ה"טיפים" נגמר אחרי שעה של הסברים.
תרגול זה שם המשחק למעט בשני תחומים - אנגלית(שינון מילים + קריאה מרובה) וכתיבת חיבור(ממליץ על עזרה חיצונית).
לכן, אני ממליץ לך לחלק את הלמידה באופן הבא: (כמובן שבתקופה זו אתה רתום כולך למשימת הפסיכומטרי)
שינון מילים באנגלית + קריאה - לאורך כל תקופת הלמידה.(4 חודשים)
לימוד החומר הפסיכומטרי + תרגול (ללא זמן) - כמותי ומילולי (2 וחצי חודשים)
סימולציות(חודש וחצי)
כתיבת חיבור - תנסה להגיע ל-30 חיבורים כשמישהו מבקר אותך עליהם.

למעלה