ניהול הפורום, שלום לכולם

ניהול הפורום, שלום לכולם ../images/Emo13.gif

שלום לחברי הפורום, היום אני מתחילה בניהולו של פורום זה. אשמח להכיר אתכם ולהיות לכם לעזר בדרך שבחרתם. קצת על עצמי.... שמי שירי מזור בת 32, נשואה פלוס ילדה מקסימה בת שנה ו4 חודשים. תחום הבריאות אינו זר לי, מגיל צעיר התענינתי במזון, בריאות ובישול. מזה כ 13 שנה עובדת בתחום הספורט ולאחרונה (בשנה האחרונה) גם בטיפולים מתחום הרפואה המשלימה (נטורופתיה) וסדנאות בישול בריא. אשמח להכיר כל אחד ואחת מכם\ן ולהיות לכם לעזר בנושאים כמו בישול צמחוני\ טבעוני, פיענוח בדיקות דם, כיצד להתמודד עם חסרים תזונתיים ועל אילו מרכיבים כדאי לשים דגש בתזונה צמחית, ניפוץ מיתוסים הקשורים לצמחונות ועוד.. כמו כן אשמח לסייע גם בדרכי ההתמודדות של מי שהחליט לשנות את אורח חייו וצריך גם תמיכה וחיזוק. התחומים שלמדתי ב 4 שנים האחרונות הם: תזונה על כל מה שזה אומר
תזונה אורטומולקולרית (ויטמינים מינרלים וכד') תזונה לפי סוג דם רפואה מערבית: אנטומיה פיזיולוגיה פתולוגיה פסיכופתולוגיה בישול בריא גוף נפש בדיקות מעבדה ועוד..... אשמח להכיר אתכם ו"לשמוע" על אורח חייכם שירי

שלום שירי, ברוכה הבאה

ולצורך ההיכרות: אני בת 34, צמחונית כ-7 שנים ועכשיו מנסה גם לעבור לטבעונות, מטעמי מוסר. שמחה להכירך ובטוחה שאכן יהיה לך המון מה לתרום מהידע והניסיון שלך. בהצלחה לך ולפורום.

אישעם

New member
שלום, ברוכה הבאה, שאלה

תזונה לפי סוג דם לא נסתרה מדעית ? מה המשקל שאת נותנת למדע בתחומים אותם למדת ? נראה כאילו אלה שתי שאלות אבל זו אותה אחת.

שלום אישאם

איני מטפלת ע"פ שיטה זו. מטפלת רק לפי עקרונות הנטורופתיה (לא הכי רלוונטי לפרטם כעת, אם תיהיה מעוניין אספר לך על כך במסר או שתיכנס לאתר שלי). בכל מיקרה, המשקל על המדע בתחום הנטורפותי הוא רב עד מאוד (אפילו סמניריון נוקשה אנחנו כותבים
) אשמח לענות על עוד שאלות אם יש לך שירי

motior

Member
ברוכה הבאה ובהצלחה

אני מוטי,בן 43, צמחוני מזה כשלושים שנה מטעמי מוסר.

d a p h n a

New member
ברוכה הבאה שירי ../images/Emo13.gif

אני דפנה, בת 28, צמחונית מאז גיל 11.

hi

ברוכה הבאה אני בת 32 צמחונית 22 שנה וטבעונית קרוב לשנה מטעמי אידיאולוגיה. בעברי הייתי פעילה באנונימוס והייתי מאלא שקשרו עצמם למקדונלס אי שם בתחילת שנות ה- 90... בנוסף לזה אני נמנעת מאכילת גלוטן כך שאת רוב האוכל שאני צורכת אני מבשלת. וגם מנסה לא לצרוך יותר מדי מוצרי סויה - שותה חלב אורז או שקדים. כשאני יוצאת למסעדה כדי לא להתבאס או לבאס אנשים אני באה בראש פתוח ואוכלת גם מוצרים עם גלוטן. אני גרה בארץ בה קשה מאוד להיות טבעוני או צמחוני בכלל - אירלנד. הכי קשה לי זה להסביר לאנשים פה למה אני צמחונית (בעיקר להורים של בן הזוג שלהם חווה) מעבר לזה - אני לא נגעלת מלבשל אוכל לא צמחוני ולפעמים ריח הבשר או העוף מטריף אותי. שריטה עמוקה אני יודעת. זהו לבינתיים. בהצלחה.

נעמי66

New member
ברוכה הבאה, שירי

שמי נעמי, ולפי הגילאים כאן, נראה שאני בגיל הכי מתקדם (עברתי את ה-50). צמחונית מאז השירות הצבאי (בעקבות קריאת ספרו של ד"ר רוברט ג'קסון, תמיד בריא, או כפי שזה נקרא בהוצאות המאוחרות יותר, חיים ללא מחלות). צמחונית מטעמי בריאות, בשילוב עם אידיאולוגיה ומוסר. טבעונית מזה שש שנים, לפי דרכו של ד"ר שלטון (natural hygiene) בעקבות קריאת ספרים ברוח דרך זו - ספריו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי - בריאות האדם ותזונתו, ו-הבריאות שלך. לפי הבנתי - על-ידי יישום כללי הדרך הזאת יש סיכוי טוב להשיג בריאות טובה ולשמור עליה.נוכחתי לדעת, מניסיון אישי, שלא מספיק להיות צמחונים כדי להשיג מטרה זו.

היי שירי - בהצלחה../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

גם אני חדשה בפורום... גם חדשה בתחום התזונה הצמחית (חודש בלבד) ולמען האמת, החלטתי לרשום בפורום בגלל פירוט נושאי הלימוד שלך, שהם גם התחום בו ארצה לעסוק בעתיד (כרגע אני קצינה בקבע) הכיוון הכללי - לימודים בוינגייט ושילוב של תואר במדעי התזונה. אם מותר לשאול - היכן למדת מדעי התזונה? ובאיזה ספורט את עוסקת כיום? האם כמקור פרנסה, או כתחביב? בהצלחה בניהול הפורום וחג שבועות שמח.

ספורט ותזונה

היי תמיד כיף לקרוא על כיוונים חיוביים ובריאים כבר מגיל כה צעיר. זה דיי נדיר.. אז כל הכבוד. תזונה למדתי בקמפוס ברושים- אוניברסיטת ת"א, שימי לב שנטורופתיה שונה מדיאטנית קלינית (אם תירצי לעמוד עלה הבדלים שלחי לי מסר ואפרט לך אותם בשמחה) שנית, הסיפור של הספורט הוא דיי מצחיק אצלי, כל החיים התאמנתי ונמשכתי לספורט ולבסוף החלטתי להדריך בעצמי (בגיל מאוד צעיר, על אף היותי דיי בישנית), אז עשיתי קורס מדריכים התחלתי לעבוד והרגשתי שמהקצוע מתאים לי כמו כפפה ליד. פשוט שנועדתי לזה. מאז עברו המון שנים והמון קורסים והשתלמויות. כיום אני עוסקת בהדרכת ספיניניג, FIT BALL, קצת פילאטיס אבל בעיקר אני חייבת להודות שספינינג הוא הפיבוריט שלי ב10 שנים האחרונות. תמיד ידעתי, כבר מגיל צעיר שהיעוד שלי בחיים יהיה טיפול בתזונה ועזרה לאנשים לבחור ולהתמיד בנתיבי ביראות. זהו בגדול... מקווה שעניתי לך

פצית219

New member
ברוכה הבאה

אני עדיין בתהליך המעבר לצמחונות, כמעט ולא אוכלת בשר כבר כמה שנים אבל ההחלטה לחתוך לגמרי נפלה רק לפני כשבוע. מטעמי מצפון. אין לי השכלה פורמלית בתזונה, אבל יש לי דוקטורט בביוכימיה והעבודה שלי עוסקת באופן ישיר בפיזיולוגיה ומטבוליזם (נושא המחקר בשנים האחרונות הוא סוכרת סוג 2), כך שיש לי קצת ידע ובעיקר יכולת למצוא מידע מדעי בנושאי תזונה כשצריך. אני מודה שכשקראתי שאת נטורופתית קצת התכווצתי, אבל בינתיים העצות שלך מצויינות אז אני מצטרפת on board. בהצלחה!

הלו...

אני לימון, טבעוני כבר כמה שנים... (אני לא בקטע של לספור אבל זה בטח משהו כמו 4-5 כזה...) אני לא בדיוק חלק מהפורום, רק באתי לפה לפני כמה זמן כדי לקבל קצת מתכונים ומאז אני קורא פה מדי פעם... אז שיהיה לך בהצלחה...

למעלה