ניהול השיפוט בגביע האיגוד כמראה על מצב הענף

nirs2110

New member
ניהול השיפוט בגביע האיגוד כמראה על מצב הענף

בתחרות שהיתה ב7.5.10 שמתי לב לבעיות רבות בשיפוט (תחרות דרגה ד-ה) מבלי להבין את הניקוד העלו בטקס ילדה נתנו לה מדליה ואח"כ סליחה טעות זה מגיע לידה אחרת ( קרב רב דרגה ד) הבנתי שזו לא פעם ראשונה שזה קורה בחרות רישמית בכלל מדוע הכל ידני? אין באיגוד מערכת מיחשוב ששופטת תנקד והציון יעבור בתקשורת למערכת ריכוז נתונים? איך יכול להיות ששופטת אחת לבד נותנת ציון כל המתחרות (מקבילים) ללא בקרה מינימלית של שופטת נוספת? אני משקיף על תחרות רישמית של האיגוד והכל כל כך חובבני למה לא מפרסמים ציונים מיד? למה צריך לחכות שבוע ? ואני מבין שנועה את עושה זאת בהתנדבות איפה האיגוד? לעומת זאת שאני מספר כמה שעות הבת שלי מתאמנת אנשים נופלים מהכסא

תחרות גביע האיגוד 1

התנהלות התחרויות בהתעמלות אינה תואמת את העת העכשווית ומפגרת אחריה במספר שנים בהיבטים שהזכרת. שוב, יש כאן בעיה של תקציבים, משאבים ופוליטיקה. כרגע לא מתאפשרת הכנסת מחשב לכל עמדת שיפוט. בשנים האחרונות נכנס המחשב למזכירות השיפוט המרכזית, ואף פועל ביעילות ובהצלחה מסויימת. בתחרות האחרונה בדרגות ה ו-ד המחשב פשוט התקלקל, וכל התוצאות חושבו ידנית. מס' שעות לאחר מכן, בתחרות של דרגות ג' ו-ב התקלה תוקנה וכן פעל המחשוב. זאת גם הסיבה שלקח הרבה זמן יחסית לפרסם את התוצאות בפורום. לגבי מס' השופטות, יש בעיה רצינית עם תחרויות שנערכות בימי שישי ולא בשבת. רוב השופטות עובדות, אם זה באימון התעמלות, בהוראת חנ"ג בבי"ס או בעבודה אחרת ולא יכולות להגיע לתחרויות ביום שישי, ולכן בתחרויות בימי שישי תמיד אין מספיק שופטות וחסרות הרבה. בימי שבת יש יותר שופטות שיכולות להגיע, אך מנסים להתחשב גם במגזר הדתי ולערוך חלק מהתחרויות בימי שישי. בעבר היה נהוג פרסום ציונים מיד עם סיום התרגיל של המתעמלת, אך זה גרם להרבה בעיות ארגוניות. פרסום התוצאות גוזל זמן יקר מהתחרות, שגם ככה מתארכת שעות ארוכות ביום שישי, שהוא יום קצר, בייחוד למגזר הדתי. לפעמים מחשבים את הציון ההתחלתי וציון הביצוע של כל מתעמלת, ורק בסיום הסיבוב מחשבים את הציון הסופי. חישוב הציון הסופי לאחר כל מתעמלת ופרסומו גוזל זמן רב. כמו-כן, הייתה התרעמות לא מוצדקת ולא פרופורציונלית של קהל כנגד שופטים וזו סיבה נוספת שהוחלט להוריד את פרסום התוצאות המיידי. כאשר הציונים בחוקה החדשה מורכבים מ- 4 ספרות ואף יותר, הלוח לא בנוי להכיל את הציון, וכרגע זה בלתי אפשרי מבחינה טכנית. אכן פרסום הציונים כאן בפורום הוא בהתנדבות, וגם פרוצדורה זו נעשית בקושי רב. ברור שתשובות אלה לא אמורות לספק אותך. כמו שאמרתי, לתשובות רשמיות והזזת תהליכים כדאי לפנות לאיגוד ההתעמלות ישירות. מלוא ההערכה מאיתנו חברי הפורום, על השעות הרבות שמשקיעה בתך באימונים ובהצלחה בהמשך הדרך.

למעלה