ניהול זמן - אגדה או אפשרות אמיתית?!

ניהול זמן - אגדה או אפשרות אמיתית?! ../images/Emo55.gif

אבל קודם כל פניה נרגשת לרוח מדבר: מיקי! מה עם הטכניקה שהבטחת?! ההסבר היפהפה שהבאת אודות ניהול זמן לא היה אמור להסתיים גם בטכניקה? חוץ מזה, שאלת בסוף אותה הודעה שאלה מעניינת מאוד: "מה ההבדל בין דברים דחופים לדברים חשובים"? ו-time to fly המיתולוגי השיב לך אחלה תשובה, אבל לא ענית לו ולא גילית לנו אם זוהי התשובה הנכונה, אז עכשיו כולנו סקרנים ומצפים...
מה, זה יפה ככה להשאיר אותנו עם חצי תאוותנו בידינו?!?! עכשיו אתה מוכרח לפצות אותנו באיזה 3 בדיחות מגניבות, כמו שרק אתה יודע (בשרשור הרלוונטי, בבקשה! שיהיה קל למצוא אותן, למי שמחפש לצחוק קצת... אתה יודע, בשרשור החדש של הצחוקים
). ועכשיו, בתום הקריאה הנרגשת, אני יכול להמשיך עם נושא ניהול הזמן, אבל בגלל שאני פוחד שההודעה הזאת תימחק לפני שאני אספיק להכניס אותה לפורום, אני אמשיך את דבריי בהודעה הבאה...

ובכן, הזמן הוא המצרך הכי יקר שלנו -

בכך אין כל ספק. יש מי שמספיק יותר ויש מי שמספיק פחות. לכולנו יש 24 שעות ביממה, השאלה היא רק מה אנחנו עושים איתן. כולנו עסוקים באותה מידה, השאלה היא במה... למשל, נשיא ארה"ב עסוק עכשיו עד מעל לראש, אך לא פחות ממנו עסוק גם כל אחד מאיתנו, אלא שבדברים אחרים... לדוגמא, אני עסוק כרגע בלכתוב הודעה בפורום "דרך הלוחמים", מוישה עסוק כרגע בלגרד את האוזן ומירית עסוקה כרגע בלישון... (וסטטיסטית, סביר להניח אפילו שאני צודק...) אז... בואו נגלה אחד לשני איך אנחנו מנהלים את הזמן, מהן הטכניקות שלנו להספיק דברים, כיצד אנחנו שומרים על מצב שבו אנחנו עושים את מה שאנחנו רוצים ולא רק את מה שאנחנו צריכים ובמה אנחנו "נופלים" בקטע הזה (ואולי יהיה מי שיוכל לעזור לנו בכך)... אז רגע, רגע, אני יודע!!! רגע, רגע, אל תכתבו עדיין כ-ל-ו-ם!!! אני יגיד לכם איך לכתוב (אני בכוונה כתבתי "יגיד" ולא "אגיד", כי נכנסתי לקטע ילדותי כזה)!!! ובכן, קודם כל נכתוב כולנו רק במה אנחנו מתקשים בקטע של ניהול זמן... רק נכתוב את כל הבעיות שיש לנו בנושא... מה אנחנו לא מצליחים בניהול זמן... מה אנחנו לא מספיקים ולמה... רק בשלב מאוחר יותר, כשאני אגיד, אז כל אחד ינסה לענות לאחרים כמיטב יכולתו, לפי הנחיותי. אבל בינתיים, כל אחד מתבקש לכתוב רק במה הוא לא מסתדר בניהול הזמן שלו, או בכל מה שקשור לכך... טוב?! וואי, אני מתרגש לקראת התרגיל! ואני מקווה שכולם ישתתפו בו - מי שאין לו חשק לכתוב יכול לכתוב אפילו רק 2 משפטים, להסביר במה הוא לא טוב בניהול זמן, או במה הוא מתקשה. מי שיש לו חשק לכתוב הרבה, אדרבא ואדרבא... שלא יאיים! שלכם באהבה, בן

deep ocean

New member
אני לא מספיקה לעשות דברים

-שאני רוצה לעשות בשביל עצמי, למשל: יש לי מדף ספרים ענקי עם ספרים חדשים וכאלה שגם קניתי לפני שנה וחצי שתיכננתי לקרוא, ולא יוצא לי לקרוא אותם. -במידה ויש לי חבר, קשה לי לעשות דברים בשביל עצמי, זאת הסיבה שכל עוד אני לא אלמד להתמודד עם זה, אני לא רוצה חבר. -אני לא מצליחה לסדר את החדר שלי. צריך שיקרה משהו, ואז פתאום תבוא לי המוזה שאני ארצה לסדר אותו. זה קורה פעם ב...שבאה המוזה :)במקום לסדר את החדר אני עושה שטויות וכרגע אני ממהרת אני אוסיף עוד דברים כשאחזור.

חוכמית

New member
ניהול זמן - פשוט

זה תלוי ב...איך מתייחסים לזמן. אם אני מחליטה שיש לי זמן לעשות את האלף דברים שאני רוצה לעשות (ולא משנה כמה זמן באמת יש לי), ואני מחליטה שאני לא נלחצת, ולא עושה לעצמי את המוות תוך כדי בדרך של:....וואו יש גם את זה ועוד את זה, ואת זה שלא עשיתי מאתמול, אה וגם רציתי לעשות את זה כי שכחתי, ויאההה אין זמן כי אני רוצה לצאת, ואולי לא היום כי אין לי זמן עכשיו...וכו´ אז הכל נעשה בשקט ועם תשומת לב והכי חשוב לדעתי.... אני לא מאבדת אנרגיה אלא נזונה מעצם הפעולה. אפשרות נוספת שהיא יותר פרקטית, למי שאוהב להיות פרקטי, זה לתחום כל דבר בזמן. אפילו את הדברים הכי שטותיים שנראה שממש לא כדאי לעשות את זה כי זה ....ממש ממש שתי דקות. ואלה הדברים שבדרך כלל לוקחים לנו את הזמן ומותחים אותו כך שאין לנו זמן אח"כ לשום דבר. אז אני אומרת לעצמי: או.קיי. את עכשיו עושה את זה וזה עד שהשעון מורה על השעה X. ואז כשהשעה מגיעה ה"עט פשוט נופל לי מהיד"... אם לחשוב באמת על איך זה קרה לי אז ...למדתי את זה לאט לאט. התחושה שהכי שנאתי היתה שאני כל כך מתעייפת מהלחץ. ואני לא אוהבת להיות נטולת אנרגיה...אז התחלתי לחשוב מה בעצם כל כך מפריע לי בזה. אני היגעתי למסקנה שעם הלחץ אני פשוט מלחיצה את עצמי יותר יותר ובאמת למה???? כדי לעשות לעצמי רע??? אז לא יותר. החלטתי פשוט להתייחס לזמן בצורה יותר אוהבת, ולהתייחס לכל דבר שאני עושה כאילו יש לי לפחות 24 שעות לעשות אותו, ואז כשלא היה לחץ כמובן שהספקתי יותר, ולא יצאתי מזה עייפה או יותר מעוצבנת. כי לחץ, שכמדובר בניהול זמן - זה משהו שכל אחד כמעט יודע ומרגיש אותו. אבל ברגע שמתייחסים לזמן אחרת - גם התוצאה היא אחרת וכן..יש זמן להכל. את הSPACE הזה לדעתי כל אחד צריך שיהיה לו...רק צריך קצת זמן כדי ללמוד את זה....

Oranus

New member
או , הזמן ,הזמן הוא מצטרך יקר ונדיר

מה הייתי נותן עבור יממה של 25 שעות ולא 24 ואם כבר 25 אז בוא נעשה זאת 26 בשביל שיהיה יפה כזה, אה...ואם כבר מוסיפים קצת אני בטוח שלא יתנגד לאיזה 4 נוספים... כן יממה של 30 שעות ביום ...ממ...אני עדיין חושב שזה לא יספיק לי. אחת אני רוצה להזדהות עם deep ocean בכל הקשור לסידור החדר , אני בהחלט מסכים שחייבים מוזה , תאמת אצלי זה הולך ככה או שיש לי מוזה או שאני פשוט לא מצליח להגיע למיטה שלי ,(המיטה שלי תופסת 2/3 לפחות מהחדר ) ממ...המוזה תופסת אותי ,תאמת רק כשיש לי עודף אנרגיות , וממ...וזה לעיתים נדירות יש לי ,אני אפילו מתעצל לפעמים לסדר את החדר לפני שחברה שלי מגיעה , מממ...תאמת אני חושב על לסדר את החדר -אבל לא מוצא את הזמן ,כי באותו רגע מתאים לי יותר להרביץ איזה נימנום חביב -מה לעשות אני עייף, או להתרחץ ,או אני חייב להרים טלפון למשהו או להכנס לאינטרנט, אני לא מצליח למצוא זמן, אני יכול להעביר ימים בלי לעשות כלום ממשי כי לא הספקתי כלום ,רק בגלל שהתוכניות שלי לא יוצאות לפועל, אני גם מנסה למצוא זמן נורמאלי לעשות מדיטציות ,ופעמים רבות אני עייף מידי , או ממהר מידי, או שזה מאוחר מידי ,או כל מיני כאלה, גרר ,, כן אני מוצא זמן בסוף -אבל לא כל יום -אני מקווה להגיע למצב שאוכל לפנות לי איזה 30 שעה לעצמי ממש ,ולשכוח מהכל מסביב, בעייה.... טוב ממ... גם עכשיו מה אני עושה כלכך מוקדם בבוקר , לא יכול לחזור לישון , (חלקכם יאמרו שזה לא מוקדם) אבל ממ... יש לי יותר מידי אור בחדר למידטציה עכשיו , וממ... וכרגע בא לי לרבוץ כאן על המחשב, תאמת בא לי לעשות משהו -אבל אין לי רעיון מה זה... טוב לא משנה
כל טוב O.

deep ocean

New member
:) אני איתך.....ומסכימה עם הרבה

דברים שכתבת...לצערי! יאללה, אז בוא נשנה את זה! אני אעשה היום את כל המאמצים לסדר את החדר שלי :)))

~דויד~

New member
ניהול הזמן שלי הוא מושלם

אתן דוגמא: היום למשל קבעתי עם חבר בת"א בשעה 9:45. אוי, שיט, אני מאחר!!!! טוב, חייב לרוץ, ביי....

~דויד~

New member
ניהול הזמן שלי הוא מושלם

אתן דוגמא: היום למשל קבעתי עם חבר בת"א בשעה 9:45. אוי, שיט, אני מאחר!!!! טוב, חייב לרוץ, ביי....

להלן טכניקת ניהול זמן..

עושים רשימה של כל הדברים שיש לעשות היום, השבוע, החודש, השנה.. הכל תלוי באיזה זמן רוצים לעבוד. ואת הרשימה הזו יש לחלק ל4 קטגוריות: 1. דברים דחופים וחשובים. פה באים כל הדברים החשובים אשר הינם דחופים לעשיה מיידית, כאן יהיו כל העשיות המידיות, אלו שלא סובלות דיחוי, בד"כ פעולות שיתבצעו במיידית. 2. דברים דחופים ולא חשובים. פה באים כל הדברים שהינם דחופים לעשיה אך לא חשובים לנו יותר מדי.. עשיות אלו יתבצעו בשלב השני. 3. דברים חשובים ולא דחופים. פה כל מה שחשוב, אך לא הכי דחוף שיתבצע במיידי, ניתן לבצע במשך השבוע. 4. דברים לא חשובים ולא דחופים. ופה בא כל מה שנשאר, ואת הדברים הללו עושים בשעות מתות. כאשר יש "זמן להרוג" או משעמם או כדומה. לכל הדברים בשלושת הקטגוריות הראשונות יש להקציב זמן, כלומר לשים תאריך יעד, עד מתי נעשה אותם. יש להביא בחשבון שישנם הרבה דברים שהם חשובים או לא חשובים אשר ככל שיעבור זמן הם יהפכו פתאום להיות דחופים!! ולכן הם צריכים להיות ראשונים ברשימה של הלא דחופים (חשובים או לא) וכך בכל רשימה לסדר לפי סדר הדחיפות של אותו הדבר. סידור זה של עשיות יעזור לחסוך זמנים. כמו כן רצוי וכדאי להקציב זמן לכל עשיה!!! להעריך כמה זמן אתם מתכוונים להקציב לאותה עשיה, ולעמוד בזמנים הללו. כאשר הדברים ברשימה הראשונה- הדחוף והחשוב יקבלו הקצבה יותר גדולה מהדברים ברשימה השניה הדחוף ולא חשוב. בהצלחה רוח

Oranus

New member
לרשום...,שיט יוסטון ווי הב א פרובלם

ממ..אין דרך בלי לרשום ,אני שונא לרשום דברים מהרבה סיבות, 1. אני לא מבין את הכתב שלי
2. אני לא מבין את הכתב שלי
בכל אופן אני יודע שזה לא יעבוד לי , גרר ,טוב נו אין מה לעשות אה... בטלנות ,עצלנות זו מחלה זו מכה ,וזה לא עובר כלכך מהר תלוו לי קצת אנרגיות ?:)) O.

למעלה