ניהול זמן לשנה החדשה

ניהול זמן לשנה החדשה

קראתי את השרשור שנערך בנושא ניהול זמן , וחשבתי לעצמי האם אני מצליחה לנהל את הזמן, ופשוט לא חשבתי על זה יותר, כי יש לי הרבה שעות פנויות כרגע. אני בחופשת סמסטר ולא עובדת. אבל אז הגיע הרגע לחשוב מה קרה בעבר, ומה יקרה בהווה כחלק מהמחשבות שנעשות כשבאה שנה חדשה, ואתה רוצה להשוות ולנסות לשפר. אז ישבתי עם עצמי, חושבת על השנה הארוכה במכללה, והגעתי למסקנה, שבמשפחתנו הגיעו כבר לפניי. אני אוהבת לדחות. כל דבר שאני אמורה לעשות, אבל זה תלוי רק בי, אני דוחה. או אח"כ או בכלל לא. כך, למשל, את השיעורים, לפעמים דחיתי עד שנגמר היום, והייתי מתחילה את הבוקר בערך ב5 בבוקר בלחץ כי יש חובת הגשה.. או את המבחנים הייתי נותנת לעצמי הרבה הפסקות <בגלל שאני אוהבת ללמוד בלילה, ולא הייתה לי אפשרות לעשות זאת במכללה> וכו וכו וכו.. אז שנה חדשה מגיעה. יש כל כך הרבה דברים מופלאים, חדשים ושונים שלא היו בתחילת שנה קודמת. אז יהיה יותר עמוס, כך שלא אוכל לדחות. יש לי הרבה תוכניות ורצונות שאני רוצה להגשים, והדחייה פשוט לא מתאימה. אז החלטתי על השיטה שלי לניהול הזמן. א. יומן שבועי- יכיל את מה שמתוכנן לשבוע הקרוב, אם זה הלימודים עצמם, אם זה מעבר. ובנוסף רשימת רצונות לשבוע הקרוב. מה אני מרגישה שאני רוצה להשיג מעצמי ומהסביבה השבוע. עניינים פיזיים ורוחניים כאחד. ב. יומן יומיומי- אותו אמלא לפני השינה בסוף כל ערב. הוא יכלול את ה to do list, דברים שחייבת לעשות באותו יום, שנקבעו כבר, ודברים שרוצה לעשות, במסגרת הזמן שנשאר. ג. הפסקות- ימים עמוסים יעברו עליי, חלקם טובים, חלקם קצת פחות, לכן אני אדאג לארגן לי הפסקות מראש בזמנים שונים של היום, כדי שלא תהיה לי סיבה לדחות בגלל שאני מרגישה לחץ, עייפות, כעס וכו. ד. ביטולים ושינויים- כמובן שהחיים הם לא ספר שנכתב מראש, ולא מדובר ביומן, ולכן תמיד יכולים לצוץ שינויים באותו יום. אותם ביטולים יכולים לגרום לכעס. הרי תכננו משהו. אבל אני החלטתי שבמקום זאת, אולי אקדים משהו שהיה אמור להתבצע מחר, אולי אכתוב יותר, אין לי צורך בכעס, א באכזבה. פשוט אזרום ואאלתר. מה שבעבר זה לא קרה. ושנה חדשה=גישה חדשה. בקיצור, אני מתכוונת לעשות את השנה רגועה ונפלאה גם אם עמוסה במעט כמה שיותר. אני אכלול בה הגשמת חלומות קטנים שדחיתי כל כך הרבה זמן, ואלמד דברים חדשים. איזה מדהים להרגיש רעננה ושלווה לקראת השנה החדשה. מדהים!! שלכם, שני

deep ocean

New member
שני יקרה....

השיטה שלך לניהול זמן נשמעת לי טובה מאד, ומתאימה לך! אני מאד מזדהה עם כמה דברים שכתבת-גם אני בלימודים למדתי ועשיתי עבודות ברגע האחרון. רק השכל שלי חיפה על התכונה הזאת :) אני משתפרת בתחום בזמן האחרון ומנסה לא לדחות לרגע האחרון למשל, היום אני לא יוצאת עם חברים שלי-ביטלתי איתם יציאה כי אני מעדיפה לסדר את התיק לפסטיבל היום או לפחות אם אני ארצה לסדר אותו, שאני אהיה בבית בכל אופן בהצלחה בשנה הזאת בניהול הזמן את בדרך הנכונה עכשיו כל מה שנותר זה ליישם את השיטה :) בהצלחה אוהבת אותך מיכלי

ניהול זזזזזזזזזזזזזזזזזמן!!! ../images/Emo55.gif

לשני - התייחסות לשיטה שתיארת
מאוד מאוד אהבתי את ההודעה שלך - וכן את עצם העובדה שעשית והגית את הדברים עליהם כתבת בה וכן את עצם העובדה שכתבת אותה וכן את עצם העובדה שכתבת אותה בפורום הזה!!! אכן, ביטוי נוסף של ההתפתחות המדהימה והנפלאה שאת עוברת כרגע. זה נראה לי מדהים, איזה כיף לך!!! והשיטה שלך לניהול זמן נשמעת נפלאה. גם אם היא לא תלבש את הצורה שתיארת, אלא תלבש בפועל צורה שונה, נראה לי שהיופי והאפקטיביות ינבעו לאו דווקא מהשיטה עצמה, אלא מאותו מקור שממנו יצאה שיטה זו (ממך)...
שיר שכתבתי פעם בנוגע לניהול זמן
אל תחשוב שזמנך זמן יקר בין אם אתה קבצן עשיר או אף שר אותו מספר שעות ביממה כולנו עסוקים בדבר מה בטח בי הזמן הוא מושג, הנח לו ופנה אל הכוח אל תחשוב שהשכל יפתור את הכל אל תחכה שרעיון טוב יפול כוחו של השכל קטן להפוך את הכלום למובן הנח לו הזמן מסובך, הכוח יכול לטפל בו אל תבקש לראות אותך בפעולה בחר תמיד במציאות הקלה ראה איך היא סוגדת לך רוקדת ופועמת בך אז תן לה התבונן בה כשהיא נותנת אינסוף עטוף ברגע אל תבקש לראות אותך מתאמץ אל תתהה היכן אתה מתרוצץ בקש לראות פה רק תוצאה טעם רק מפירות הבריאה שהבשילו כי בלי מאמץ, הכל פה נראה מתנועע אמור לה איך תרצה את יומך מה תראה ומה יראו הם ממך ומה יקרה בתוך המגדל איך סביבך הכל אז יגדל בטבע אתה הצייר, שמכחול להחזיק אינו יודע אני מפסיק להספיק לא מנסה רק רוצה לראות איך צרכי מתממשים כוחי מתרגש לא יכול לטעות כי אני תמיד נותן לעוצמה לפתור את בעיותי, את משימותי את שאיפותי, את כל מטרותי
עברתי קורס באורך 3 שנים בניהול זמן
לפני שהתגייסתי אמר לי אמנון (באותה תקופה גם הוא היה אמן קונג-פו מתלמד): כאשר תהיה בצבא, הכל יהיה שונה, תהיה תחושה מסויימת של מסגרת שתקיף אותך ותכניס אותך למעין השהיה מהחיים. נצל השהיה זו. נצל אותה בכמה דרכים: ראשית התחל לעבוד במהלך הצבא, לא יום-יומיים בשבוע, אלא ממש בנה לעצמך חיים שלמים כאזרח, בעודך בצבא. זה יתן לך שני יתרונות גדולים: 1. אתה תצא מהצבא בלי ה"הלם" של היציאה מהצבא כי אתה כבר תהיה אזרח חייך יהיו מבוססים תהיה לך עבודה ואתה תרוויח ככה המון זמן (לא תצטרך להתחיל לחפש עבודה ולבנות לך חיים - כבר יש לך חיים מוכנים, שמחכים לך). 2. אם תצליח לנהל חיים שלמים בעודך "תפוס" (על ידי הצבא) בחצי מהזמן ויותר כלומר - אם תצליח לעבוד, לישון, להמשיך ללמוד קונג-פו ולקיים חיי-אזרח שלמים בעודך בצבא מבוקר עד אחרה"צ הרי שכאשר תשתחרר מהצבא תגלה שיש לך המון המון המון זמן פנוי. זה דומה למישהו שרץ עם משקולות כבדות על הרגליים - במהירות הזהה לאלה הרצים בלעדיהן וכשהוא מסיר אותן הוא מגלה שהוא יכול לרוץ כסופרמן הרבה יותר מהר מאנשים אחרים... ואכן, ניסיתי לפעול לפי הנחיות אלה והדבר... הצליח לי לחלוטין!!! וכך הפכתי את 3 השנים של הצבא ל-3 שנים של קורס מופלא בניהול זמן שלימדו אותי כל כך הרבה כל כך כל כך הרבה והכל בזכות הקונג-פו כפי שהוא תועל אלי בסיועו של אמנון...
איך מנהלים זמן הכי טוב שאפשר
פעם הייתי מנהל זמן בצורה טובה. הייתי עובד עם רישומים, עם טבלאות, עם מפות, עם תרשימים - והייתי מספיק הרבה. רשימות - זו היתה מלת המפתח! אחר-כך עברתי התפתחות... ואופס! למדתי לנהל זמן הרבה יותר טוב! העברתי את מלאכת ניהול הזמן אל התת-מודע שלי. והפסקתי לשים לב מה אני עושה ומתי... פשוט זרמתי ואכן, הספקתי הרבה יותר! אז... אפשר לנהל זמן בצורה טובה באמצעות השכל לדעת מה אני עושה ומתי לחלק את הזמן בצורה הגיונית וכולי... ואפשר לנהל את הזמן בצורה מצויינת, מעולה, מדהימה - בעזרת תת-המודע שמנהל ומכוון ויוצר...
מה אני בעצם רוצה? להספיק הרבה
מה זה "ניהול זמן"? זה מבלבל... בעצם, לכולנו יש אותה כמות של זמן כל הזמן. אז מה אנחנו רוצים בעצם? להספיק כמה שיותר דברים? אז המטרה היא "להספיק כמה שיותר" ולא "לנהל את הזמן היטב"! בואו נקרא לילד בשמו! (ואז אולי הוא יבוא...)
מה אני בעצם רוצה? שיהיה לי הרבה זמן פנוי
לא, אני לא רוצה "רק" להספיק הרבה אני גם רוצה להספיק הרבה בכיף, בקלות, ללא מאמץ. אבל מה זה להספיק הרבה? אני תמיד מספיק הרבה!... אני תמיד יכול לדחוס עוד... גם זה מבלבל! אם אני מציב לעצמי מטרות הספק "גבוהות" אני שואב את ה"גובה" שלהם לפי מה שנראה לי שאוכל להספיק אם אתאמץ. אבל זו טעות, אני טועה, לא אוכל להספיק כלום אם אתאמץ. ואז? אז אני מציב לעצמי מטרות הספק שאינני עומד בהן, ואז? ואז אני מרגיש שאין לי זמן. ואז אני מרגיש שאני לא מספיק כלום. זו לא הדרך. כדי להספיק הרבה, אני צריך שיהיה לי זמן פנוי. וכדי שיהיה לי זמן פנוי, אני צריך להבין שזו המטרה שלי בעצם: זמן. להיות חופשי. להיות במצב שאני יכול תמיד לבחור מה לעשות. להיות במצב שבו אני עושה מה שאני רוצה ולא מה שאני "צריך".
מה אני בעצם רוצה? לישון הרבה?
ואז מה אעשה בזמן הפנוי? אקבע תוכניות חדשות? זה יעשה אותי שוב עסוק!! או-קיי, אז מה שאני רוצה זה ככה: תמיד להיות ערוך ומוכן לבאות אף פעם לא לקחת על עצמי דברים שאני מתקשה לעשותם או להספיקם רוב הזמן להיות פנוי לכל העולה על רוחי לדאוג לצרכי הגופניים והנפשיים בקלות וללא מאמץ תוך פרק זמן קצרצר ולהיוותר פנוי וחופשי כרוח לפנות לאן שבא להיות מה שרוצה לעשות מה שבאמת מרגיש שצריך לעשות או במלים אחרות: היערכות-התחייבויות-צרכים-מציאות-מאמץ-חופשיות! *** היערכות: אני ערוך ומוכן לבאות! דוגמאות: יש לי בגדים נקיים ומכובסים בארון, אני מוכן למבחן של מחר, יש לי כסף לשלם את החשבונות... *** התחייבויות: אני לא לוקח על עצמי התחייבויות קשות! דוגמאות: לא, לא הסכמתי לקבל על עצמי את הפרוייקט (אי-לקיחת משימה), כן, כן הסכמתי לעשות את הדבר הזה ברמה מינימלית (סטנדרטים נמוכים), לא, לא הסכמתי לעמוד בתאריך היעד שהם הציעו (אי-הלחצה עצמית). *** צרכים: יש לי כל מה שאני צריך, כמעט ללא מאמץ. דוגמאות: יש לי דירה יש לי מה לאכול יש לי מה ללבוש והכל מושג בזמן קצר ובעבודה קלה אשר טבעית לי. *** מציאות: המציאות שלי מעוצבת לפי ראות עיני. דוגמאות: החדר שלי נראה כפי שהייתי רוצה שייראה הבית שלי נראה כפי שהייתי רוצה שייראה סדר היום שלי נראה כפי שרצוני שייראה... *** מאמץ: אני מעצב את המציאות שלי ללא מאמץ, כמעט ללא תנועה, במינימום של עשיה. דוגמאות: החדר שלי נראה כפי שהייתי רוצה שייראה, מבלי שאשקיע בכך שעות - אני פשוט שומר עליו כך, הדברים מסתדרים בדרך הטבעית שלהם מפני שאני זורם איתם כך. לנקות לפני שמתלכלך ומבלי להתאמץ לשם כך או לצאת מתוך דרכי הטבעית לשם כך, לסדר לפני שמתבלגן מבלי לעשות משהו מיוחד או בלתי רגיל, לטפל בעניינים לפני שנוצר משהו שיש לטפל בו פשוט לזרום בנתיב הטבעי של הדברים. *** חופשיות: אני חופשי ופנוי. דוגמאות: "כן, בטח שאני אשמח לבוא איתך" "לא, בא לי עכשיו לראות את הסדרה הזאת" "המממ... מה עכשיו בא לי לעשות???"
השגת המטרה (היערכות, התחייבויות, צרכים, מציאות, מאמץ, חופשיות)
על כך בהודעה הבאה, כי יש הגבלה על מספר המלים בכל הודעה...

../images/Emo55.gif ניהול זזזזזמן - המשך... ../images/Emo55.gif

שלוש טכניקות פשוטות, שאני חושב שעושות עבורי את העבודה, כשאני משתמש בהן: 1. אמירה / חשיבה מתאימה: המחשבה "אין לי זמן, אין לי זמן, אני לא מספיק, אני לא מספיק" משיגה בדיוק את המצב שהיא מתארת: אין לי זמן, אני לא מספיק... לעומתה, המחשבה "יש לי זמן, יש לי זמן, אני מספיק הכל בקלות, אני מספיק ל-X (כל פעם זה משהו אחר) בקלות", משיגה בדיוק את המצב שהיא מתארת: יש לי זמן, אני מספיק... 2. השימוש במלה "עכשיו", השימוש באנרגיית המוות: עכשיו אני עושה את זה ואם לא אני לא דוחה את זה כי אין סיבה אמיתית לדחות. אם חבל לי לבזבז על זה עכשיו את הזמן חבל לי לבזבז על זה את הזמן. נקודה. אז אני מוותר על זה, לא משקר את עצמי ומעמיס על עצמי על ידי כך ש"אדחה" את זה. לא דוחה. אם ארצה בעתיד, אעשה. בינתיים לא רוצה, לא דוחה, לא עושה. בקיצור - לעולם לא לדחות: או לעשות עכשיו או לוותר על זה בכלל, שלא יעיק, שלא יכביד שלא יציק. החיים קצרים, המוות עשוי למצוא אותנו ברגע הבא. לעשות או לוותר. רק העכשיו קיים. רק העכשיו!!! 3. אני חופשי עכשיו - להבין שאני חופשי ופנוי תמיד. ושהבחירה שלי לא להיות פנוי ברגע מסויים כי אני "צריך ל..." הינה בחירה שלי ושאני בעצם פנוי. עכשיו. לגמרי.

רחלי27

New member
רק ניכנסתי...

רק ניכנסתי וכבר מפגיזה אותכם..... בן-איזה קורס! ניראה לי שרק בישבילו אלך מחר(עכשיו אי אפשר כי לילה..)ליקנות דיו שחורה ,אדפיס אותו ואחלק אותו לכל המורות בבית ספר..ואולי גם לאימהות. יום טוב לכם...לילה טוב לנו כאן. רחלי.

למעלה