ניהול זמן

יונית א

New member
נפתח- ועבורך "תורגם"

ניהול זמן יום אחד הוזמן מרצה זקן בבית הספר למנהל ציבורי בארה"ב לשאת הרצאה על הנושא "תכנון זמן יעיל" בפני קבוצה של 15 מנהלים בכירים בחברות הגדולות ביותר בארה"ב.. ההרצאה הייתה אחת מתוך חמש הרצאות ביום העיון שאורגן עבורם. למרצה ניתנה שעה אחת "להעביר את החומר". בעומדו בפני קבוצת האליטה הזו, שהיתה מוכנה לרשום כל מילה שתצא מפיו, העביר המרצה הזקן את מבטו עליהם באיטיות ולאחר מכן אמר: "אנו עומדים לערוך ניסוי". מתחת לשולחן שהפריד בינו לבין מאזיניו הוציא המרצה מיכל זכוכית גדול והניחו בעדינות לפניו. לאחר מכן הוציא מתחת לשולחן כתריסר אבנים, כל אחת בגודל של כדור טניס, והניחן בעדינות, אחת אחת, בתוך המיכל. כאשר התמלא המיכל לגמרי ולא ניתן היה להוסיף עוד אבן אחת, הרים המרצה את מבטו באיטיות ושאל: "האם המיכל מלא?" כולם השיבו "אכן". המרצה המתין מספר שניות ושאל :"האמנם?" ואז שוב התכופף והוציא מתחת לשולחן כלי מלא אבני חצץ. בקפדנות שפך את החצץ מעל האבנים וניער מעט את המיכל. אבני החצץ הסתננו בין האבנים הגדולות עד שירדו לתחתית המיכל. שוב הרים המרצה הזקן את מבטו ושאל את הקהל: "האם המיכל מלא?" עתה החלו מאזיניו המבריקים להבין את כוונתו. אחד מהם השיב "כנראה שלא." "נכון" השיב המרצה הזקן. חזר והתכופף, והפעם הוציא מתחת לשולחן סיר מלא בחול. בתשומת לב שפך את החול אל תוך המיכל. החול מילא את החלל בין האבנים הגדולות ובין החצץ. פעם נוספת שאל המרצה את תלמידיו: "האם המיכל מלא?" הפעם ללא היסוס ובמקהלה השיבו התלמידים המחוננים: "לא!" "נכון" השיב להם המרצה הזקן. וכפי שציפו תלמידיו רבי העוצמה והיוקרה, הוא נטל את כד המים שעמד על השולחן ומילא בהם את המיכל עד לשפתו. המרצה הזקן הרים את מבטו אל הקהל ושאל: "איזו אמת גדולה יכולים אנו ללמוד מניסוי זה?" בחושבו על נושא ההרצאה, השיב אחד הנועזים והזריזים שבין מאזיניו: "אנו למדים שככל שנראה לנו שהיומן שלנו גדוש ומלא התחייבויות, אם באמת מתאמצים תמיד ניתן להוסיף עוד משימות ומטלות". "לא", השיב המרצה הזקן. "לא זה. האמת הגדולה שמוכיח לנו הניסוי היא זו: אם לא מכניסים למיכל קודם כל את האבנים הגדולות, לעולם לא נוכל להכניס אותן אחר כך." דממה עמוקה השתררה באולם, כאשר כל אחד מנסה לתפוס את מלוא המשמעות של דברי המרצה. הזקן התבונן בשומעיו ואמר: "מהן האבנים הגדולות בחייכם? בריאותכם? המשפחה? ידידיכם? הגשמת חלומותיכם? לעשות מה שאתם באמת אוהבים? להילחם למען מטרה נעלה? להינפש? לקחת זמן לעצמכם? למכור פרופיל? " "מה שחייבים לזכור הוא, שחשוב ביותר להכניס קודם כל את האבנים הגדולות בחיינו, כי אם לא נעשה זאת, אנו עלולים לפספס את החיים. אם ניתן עדיפות לדברים הקטנים (החצץ, החול) יתמלאו החיים בדברים הקטנים , ולא יישאר די מהזמן היקר שלנו כדי להשיג את הדברים החשובים באמת בחיים. משום כך, אל תשכחו לשאול את עצמכם את השאלה: מהן האבנים הגדולות בחיי? וכאשר תזהו אותן, הכניסו אותן ראשונות למיכל החיים שלכם." בתנועת יד ידידותית בירך המרצה את מאזיניו ויצא באיטיות מן האולם.
 

missB

New member
הייתי פעם בסדנא לניהול זמן

וזה באמת היה הרעיון המנחה של הסדנא. המרצה אמר שכל אחד צריך לרשום לעצמו את כל המטלות שהוא רואה אל מול עיניו ואח"כ לדרג אותן לפי סדר חשיבות "חשוב מאוד" "חשוב" ו-"לא מאוד חשוב". הוא אמר שיש לאנשים נטייה לשקוע לתוך דברים קטנים שממלאים את שולחנם, עושים אותם כדי להוריד אותם מהראש ולהמשיך הלאה אבל בסוף לא נשאר מקום לדברים החשובים באמת. אחת הסדנאות הטובות ביותר שהייתי בהן.
 
על תכנון זמן

על תכנון וזמן מאת : בני ישראלי לו היה לי יותר זמן ... האם העסקים מתישים אותך ? האם אתה מתפזר , מאבד שליטה , מרגיש אבוד או במלכודת ? האם אתה מרגיש , שלא משנה כמה מהר אתה רץ , לא תוכל לשעוט קדימה ? כאשר אנו עסוקים מדי , קל לאבד מגע עם העסק האמיתי של חיינו , שלא לדבר על העסק של לעשות עסקים . בעצם , רבים האנשים שמתחבאים מאחורי העסק , כי לא יודעים בדיוק מה רוצים ומה צריך לעשות . כיום , בקלות אפשר לקיים התחייבויות רבות . אנו ניצבים בהתמדה מול הזדמנויות חדשות . אם איננו זהירים , אנו כורעים תחת העומס ונזרקים הצידה . אז איך אנחנו עוברים מעסק באנדרלמוסיה לפרספקטיבה יותר רגועה וניתנת לשליטה ? הצעד הראשון צריך להיות שתהיה לך תשוקה עזה לשינוי . לרוב האנשים זה קורה רק כאשר הסבל בלהישאר אותו הדבר , הופך להיות גרוע יותר מהסבל של השינוי . אתה צריך לומר : " נמאס לי מהדרך בה אני חי! אלו הם חיי ואני מתכוון לחיותם בדרכי שלי ". להיות בשליטה ולתפוס שליטה על העסק , דורש שליטה , מחויבות ומוטיבציה . צריך רזרבות של אנרגיה ועוצמה , לקחת שליטה חוזרת על חייך . מרגע שקבלת מחויבות , אתה צריך להקדיש זמן ולפנות את הזמן , הדרוש לעשות את העבודה של שיפור חייך . פנה זמן ביומנך כל יום לחשיבה , שיקוף , קריאה , פתרון בעיות ובדיקת מצבך . זכור , אם אתה לא מגן על זמנך , שותפיך לעבודה , הבוס , ההורים והמשפחה בשמחה ימלאו את הזמן בשבילך . האם זה מה שאתה רוצה ? בלהט הגן על הזמן לעצמך - זו הדרך היחידה להשתחרר מהעסקים , כך שתוכל להיכנס לעסקים . כאשר פינית זמן , אתה צריך להתמקד . אפילו שהתמקדות היא פשוט חיפוש דרכים לברוח מסבלותיך הישנים , מעוני , משיטות לא יעילות ומבינוניות . איך אתה רוצה שהעסק שלך וחייך ייראו ? מה הדבר שאתה הכי רוצה לעשות בזמנך ? מהו הדבר שאתה מרגיש תשוקה עזה אליו ? מה חשוב לך ? הגיע הזמן לשאול שאלות רציניות . כשאתה מתחיל להתמקד , הטוב ביותר זה להתחיל מבפנים . כשתגיע לרמה שברור לך במוחך ובליבך , העסק שלך ו/או חייך , אתה תשיג בהירות בעולם החיצוני . אז הדרך להתחיל היא בשיקוף פנימי . להבין את עצמך , את צרכיך , מה שמעניין אותך ותשוקותיך. ככלות הכול , אתה יצרת מצב זה . כשאתה מתחיל ללכת בדרך של הדברים שאתה רוצה , החיים נפתחים בדרך יותר משמעותית והרמונית . אם אתה צריך עזרה כדי להפנים ולקבל כיוון , השג אותה . יש הרבה ספרים , מדריכים , יועצים , קורסים וכו' , פרושים לפניך . נסה לשאול את עצמך שאלות שמוציאות החוצה את התשובות שלך .עשה לך מחסן אישי של שאלות . כשאתה מחליט לקבל מחויבות מספקת לנצל את הזמן ולפנות זמן , עצור ושאל את עצמך שאלות של השורה התחתונה . הגיע הזמן שתצבור לעצמך שאלות שמאפשרות לך שליטה , בהירות , שיווי משקל ותוכנית לנוע קדימה . השתמש בשאלות אלו פעם בחודש , או פעם בשבוע .
 
אפרופו זמן וניהול

תיקון קטן למשמעות ניהול זמן למעשה אנחנו לא מנהלים את הזמן אלא מתנהלים בזמן את השעון "24 שעות ביממה" אנחנו לא יכולים לשנות מה שאנחנו יכולים לשנות זה את ההתנהלות שלנו בתוך הזמן וצרפתי עוד כמה קישורים לשעוני זמן להנאתכם
 

טרייטל

New member
תודה

קטע נפלא , ואף זכיתי הלדגמה של הקטע בהשתלמות שעברתי שמחתי שוב לפגוש בו .
 

טרייטל

New member
תודה

קטע נפלא , ואף זכיתי להדגמה של הקטע בהשתלמות שעברתי שמחתי שוב לפגוש בו .
 
סיפור הכוס המלאה כמשל

הכוס המלאה כמשל מאת: בני ישראלי "כל אלה שעשו מדיטציה על אמנות השלטון של האנושות, השתכנעו שגורל האימפריות תלוי בחינוך הדור הצעיר" (אריסטוטל). אדם פונה אליך לייעוץ, אך אינו פתוח לקבל עצה. הוא טוען שבא לבקש עצתך, אך במקום זאת הוא בא להראות לך כמה הוא צודק. הוא חסר כל, מחוסר עבודה, החיים שלו בזבל. אתה חושב שירצה ללמוד, אך לצערנו, לא כך המצב. הוא רוצה שמישהו יפתור לו את הבעיות, מבלי לעשות את השינוי אצלו . המצב הזה מזכיר את הסיפור של המיסטיקן הצעיר, שנסע מרחקים, ללמוד אצל החכם הנערץ. כשהגיע הצעיר למורה המומחה, הוא ניסה להרשים אותו ולהראות עד כמה הוא יודע, וכמה חכם הוא. במקום לשאול שאלות, הסטודנט בקול רועם , דיבר על אמונותיו והפילוסופיות שלו. המומחה הקשיב בשקט זמן רב. לבסוף הסטודנט הפסיק לדבר לכמה דקות. החכם שאל אם הוא רוצה תה, והצעיר ענה בחיוב. הזקן התחיל למזוג את התה לכוסו של האורח, ולא הפסיק גם כשהכוס כבר הייתה מלאה. הוא המשיך למזוג, גם כשהתה גלש לצלחת ולשולחן ומשם התחיל לזרום על הרצפה . " עצור" אמר הצעיר "הכוס מלאה , אתה לא רואה ? היא אינה יכולה להכיל עוד תה" . " זה נכון " ענה החכם " איננו יכולים להכניס עוד לכוס שכבר התמלאה. ואתה כמו הכוס הזו. עד שלא תרוקן את עצמך מעצמך, המלאות שלך תמנע אותך מללמוד" . עד כאן המשל , ועתה לנמשל: במידה מסוימת , אנחנו כולנו , כמו הצעיר הזה. לעתים אנו צריכים להשתחרר ממה שאנו חושבים שאנו יודעים , על מנת שנוכל לקלוט רעיונות חדשים. אנו תמיד חופשיים לשמור דעותינו הישנות ו"הידע" שלנו לזמן מאוחר יותר, אך אנו צריכם להיות פתוחים, כדי שנסתכל על הדברים בדרך חדשה. אנו צריכים להתקדם לידע עם פתיחות ופליאה, כמו ילד. כך נימנע מלפספס לקחים חשובים ונלמד אסטרטגיות חיים מועילות. זה לא קל, אך זה אפשרי. אפשר ללמוד לא להינעל על האמונות שלנו, כדי שנוכל להקשיב בדעה פתוחה וצלולה. אם נעשה זאת, נהיה פתוחים לשינוי ולקדמה, בדרך להצלחה .
 

יונית א

New member
אדם בתוך עצמו הוא גר

כתבת- "אך לצערנו, לא כך המצב. הוא רוצה שמישהו יפתור לו את הבעיות, מבלי לעשות את השינוי אצלו" זה הבסיס לכל חוזה טיפולי , מטפל- מטופל בתחום מדעי ההתנהגות והנפש. כדי לפתור את הבעיות, כדי לקבל ייעוץ, אתה חייב לעשות את התהליך אצל עצמך. היועץ, המטפל, ה... יכול אך ורק לכוון, לשנות זווית ראיה, לתת מיקוד נוסף,אחר. אבל את השינוי יכול אדם רק ואך לעשות בתוך עצמו.
 
למעלה