לא חושב שזה נכון
מאוד נחמד לי לחשוב שהנה, עברתי את ה-300 שעות לפני שנים, אני אדם שקול ובטוח, אני מחוץ לתחום הסכנה.
אבל - לגרף הזה יש בעיה אינהרנטית. הוא רק מראה כמה תאונות היו בכל טווח שעות ניסיון שהיה לטייס. חסר לי עוד גרף: מה התפלגות הטייסים בהתאם לשעות הניסיון שיש להם? מדובר בטייסים פרטיים, לא מקצועיים - ויש פשוט הרבה יותר טייסים פעילים עם 200-300 שעות מאשר עם 900-1000 שעות. אז איך יראה הגרף של התאונות, כשהוא מנורמל למספר הטייסים בכל טווח ניסיון, או מספר השעות שמבוצעות בפועל על ידי טייסים בכל טווח כזה?
יש ניסיונות לנתח את זה - והתוצאות די בברור מראות ש"אזור ההרג" שונה לגמרי ממה שמוצג פה.
הנה ניתוח אחד - אם מסתכלים על הגרפים בעמוד 8, אפשר לראות שהסיכוי לתאונה קשה/פטאלית עולה בצורה תלולה ממאה שעות ניסיון עד בערך 500 שעות! ואז הירידה היא מתונה - ולמעשה אם משווים את שיעור התאונות של טייס עם 200 שעות, הוא נמוך בהרבה מטייס עם 500 שעות, ולמעשה רק טייס עם קרוב ל-2000 שעות "חוזר" לאותו שיעור תאונות.
מה שאני למד מזה - רוב רובם של הטייסים הפרטיים (אלה עם פחות מאלפיים שעות) עדיין נמצאים בתחום המסוכן. לשכנע את עצמנו אחרת לא תורם לבטיחות.
ראיתי גם שה-FAA מתייחסים ספציפית לספר הזה:
Craig (2001) proposed that such a killing zone does indeed exist, and that it spans the range of approximately 50 to 350 total flight hours. Unfortunately, his analysis relied solely on accident frequency counts, which fails to control for the number of nonaccident pilots having equivalent TFH. The use of accident rates solves that problem by dividing the number of accident pilots by the number of non-accident pilots in each bin of our TFH frequency histograms.