ניהול להקת נגנים

efibau

New member
ניהול להקת נגנים

אני גימלאי ומקבל פנסיה מהמקום בו עבדתי כשכיר. לא הייתי עצמאי מעולם.
הקמתי להקת נגנים בת 6 איש לאחרונה. חלק מהאנשים הם עוסקים פטורים/מורשים והשאר שכירים . אני מבין , לאחר בדיקה שעלי לפתוח לעצמי תיק עוסק פטור(צפי הכנסה שנתי נמוך מ 99,000שח בשנה). ואם אחלק להם כסף שנקבל עבור מופעים, כל עוסק מהאנשים צריך לתת לי קבלה/חשבונית. איך אני פותר את התשלום לשכירים ולכאלה שאין להם תיק?

efibau

New member
שאלת המשך -

לאחר שפתחתי תיק עוסק, העבודות שאני מקבל מתחלקות לשניים: חלק הן הזמנות אישיות עבורי שכמובן אוכל מעתה לתת קבלה למזמין, אבל חלק הן הזמנות של כל הלהקה. האם שם במקרה זה אתן קבלה אישית שלי ואתחשבן עם שאר החברים?

היתה אפשרות לפתוח שותפות

אך כנראה שהיו מחייבים אתכם להיות עוסקים מורשים. במקרה שהצגת ניתן לקרוא בשם העסק את שם הלהקה וכך אתה מוסר קבלה מרכזת למזמין השירות ומנגד מקבל קבלות/חשבוניות משאר החברים. מי שאין לו תיק יאלץ אותך לפתוח תיק ניכויים ואותם להביא תיאום מס משכר אמנים. בברכה התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

efibau

New member
תודה!

למעלה