מי שנכנס למשבר עכשיו
יכול לפתור את זה כרגע - אך ורק בעזרת תכנון נכון ושינוי סדרי העדיפויות שלו. לא לקנות מעל היכולת. לא להסתמך על כרטיס אשראי כאשליה של "יש". לא לזרוק אוכל, למען השם! כולנו יודעים כמה אנחנו מוציאים על קניות לבית וכלכלתו הישירה. קשה לי אישית לראות חצי מהמצרכים נזרקים לפח כי התקלקלו/לא נאכלו/בושלו כמויות ענקיות מדי.לקנות עם שכל ותכנון. ואם כבר בישלנו יותר מדי ונשאר המון, ממש לא בושה להקפיא. ולא, לא חייבים לבשל טרי כל יום ולזרוק מה שבושל אתמול. ממש לא. סלטים מחזיקים לפחות מספר ימים בחורף, גם תבשילים אין בעיה. יש תבשילים שאפילו יותר טעימים למחרת ומספר ימים אחרי . לקנות מצרכים טריים ולא מצרכים של מנות מוכנות. נכון, צריך לבשל, יותר טרחה, אבל אין להשוות את ההוצאות חסכון של מאות שקלים בחודש וגם יותר מזה, בדוק.(וגם יותר טעים ובריא, ויחסוך כסף על תרופות בעתיד). לקנות מחושב מאוד. ללמוד להחזיר מוצרים למדף אחרי שהחזקנו אותם ביד לבדיקה. לא לדחוף לעגלה פיצ'פקעס שישבו שם חודשים במזווה ואז ייזרקו גם הם.אין צורך לאגור כל כך הרבה. גם מחר הסופר יהיה פתוח. ואולי זה לא בדיוק זמן לשופינג של בגדים חדשים וקוסמטיקה. ואם כן, אז ללכת על מבצעים ומוצרים שלרוב גם הזולים שבהם בכלל לא מביישים את הפירמה (וקרמים של לחות זו דוגמה קטנה ומוצלחת של זה). לא ללכת שולל אחרי התרמית של חברות הקוסמטיקה ושאר ירקות המותגים. יש רשתות מופלאות כמו "וואו" ו "ביוטי-קייר" שמוכרות קוסמטיקה מצויינת במחירים מגוחכים. למרבה הפלא אני משתמשת בהם כבר שנים, (ולא רק שלא קרה אסון, זה אפילו עובד מצויין). כולל גם מוצרי איפור במחירים מצחיקים. והם איכותיים.לא ברמה של שוק. אני אלרגית והם לא מפריעים לי בכלל , כך שזה נראה בסדר גמור. לרשום הוצאות בדף אקסל או במחברת ידנית. הוצאות וגם הוצאות צפויות מוערכות מול הכנסות ידועות. האקסל נוח כי הוא מחשב מיידית את הטוטאל ומקצר את כל התהליך. להמנע מאירועים של אנשים שלא ממש קרובים. לא נורא.ותחסכו גם זמן, כסף על בייבי סיטר, של לדבר על המתנות ההסטריות שמביאים היום לאירועים האלה. צריך לעצור את ההסטריה הזו של הוצאות חודשיות מסוג זה. זה מוגזם . לצרוך חשמל בשכל, חשבון החשמל הוא הוצאה ממש רצינית בתקציב. לא צריך להרתיח את הבית על שלושים מעלות. לבודד חלונות, לחשוב על כמויות הכביסה המיותרות. בחורף אפשר ללבוש בגד בשקט גם פעמיים ויותר אחרי אוורור קטן, למה מה קרה? בדרך כלל ממש לא מזיעים , לא מסריחים, לא מתלכלכים. אין בעיה. הנפחים של כביסות החורף ממש ענקיים, מכונות, מכונות, מייבש, מייבש. מיכבסת תולה כל הזמן . שימו גבול. לקנות מתקן תלייה עומד מתקפל לכביסה - למרפסת (ואפילו לתוך הבית למי שיש מקום ומאוורר רגיל עליו בשיטת KDR לכביסות שאינן דחופות לעכשיו. לא להתפתות למבצעים של דברים שאינם נחוצים לנו. לא להאמין לכל מבצע שמציג "הנחה" ולא מחירים.(גם אחד פלוס אחד כלול בתרמית הזו לפעמים). למי שמתקין מזגן , לא להתקין מזגן יותר מדי גדול על השטח הנתון, אין צורך , וממש חראם על ההבדל בצריכת החשמל המיותר. שימו לב לצריכת החשמל של המחשב, והעבירו אותו למצב שינה, אין צורך לכבות ולהדליק כל פעם מחדש או להשאיר עובד לגמרי. להחליף נורות לנורות חסכוניות. תמיד שוכחים מנורות בבית. כולנו בני אדם. הבדל משמעותי מאוד בחשבון החשמל. לקצר שיחות טלפון , בעיקר בסלולרי, ולהשתמש יותר בתוכנות מסרים מיידים, מייל וכו. להתקין מתקן חימום מהיר בדוד , הבדל עצום בצריכה החשמל. להתקין טיימר לדוד, שמכבה את עצמו אוטומטית אחרי שעה , לא יקר ושווה כל שקל שמשקיעים בו. ככה לא שוכחים את הדוד לכמה שעות , וגם לא מקלקלים את הדוד והמחמם המהיר שלו, אם יש כזה. לקצר קצת מקלחות למרות הפינוק. יש לנו גם בעיית מים , נוסף לכל . אבל גם בעיית חשמל וחימום מים בחורף. הרבה כסף. אם חייבים חופשה, אפשר גם צימר נחמד עם ג'קוזי להרגע בו, לא חייבים לעבור את כל מסלול הדיוטי פרי טיסות כל שנה-שנתיים. ממש לא חייבים. לקצץ בבילויים. יש המון אתרים לצפייה ישירה בסרטים בבית, למשל. לתת לבעל
לבשל לך ארוחת ערב במקום לזרוק מאות שקלים במסעדה. הדברים הכי יוקרתיים שתבשלו בבית לא יגיעו לעולם להוצאה שתשלמו עליהם במסעדה (ותוסיפו לזה בייבי סיטר ונסיעות אז בכלל) לצמצם נסיעות שהן לא מאסט. הדלק הסטרי, גם הבלאי של הרכב, אגב, וזה דבר שאף אחד לא לוקח בחשבון הישיר של ההוצאות שלו, אבל כשבאים למכור את הרכב על הקילומטראז' שצבר, ההבדל הוא ממש משמעותי . לדגול בשיטת הקאר-פול אם זה אפשרי. לא צריך להחליף רכב כל שנתיים. ירידת הערך הגדולה ביותר שלו היא בשנתיים שלוש הראשונות (או אפילו שנה ראשונה). אולי זה לא בדיוק הזמן ללכת לספא עכשיו, תעשו עיסויים אחד לשני, כיף מרגיע ונחמד. קיצר, פשוט להתעורר ולהתחיל לחשוב ולשנות סדר עדיפויות. להתחיל לחשוב - האם אני צריך באמת את הדברים האלה? או שאני יכול גם בלי? או שיש לי חלופה? מילת המפתח היא תכנון זהיר ביותר ואחראי. לא לחיות מעל היכולת. ניתן גם להסתפק במועט ולהיות מאושרים, אולי אפילו עוד יותר. כי כשנכנסים לראש הגרידי אין לזה סוף. כל כך פשוט.