ניהול קבצים במחשבים מרוחקים

mojoMaker

New member
ניהול קבצים במחשבים מרוחקים

אהלן ושבוע טוב,

אני מחפש בכלי שיאפשר לי להעביר קבצים למחשבים מרוחקים on demand. כלומר אין לי זמנים קבועים להעברת קבצים, נתיב היעד להעברת הקבצים לא קבוע וגם גודל הקבצים משתנה (עד 5Mb במקסימום). נניח שיש לי רשיון ל-teamviewer. אני יכול להתחבר למחשב מסויים ולהעביר אליו קבצים אבל לא יכול להתחבר לכמה מחשבים במקביל ולהעביר את אותו הקובץ לאותם המחשבים בו זמנית. ניתן רק למחשב אחד כל פעם.
רעיון קצת "עקום" שחשבתי עליו הוא לשתף את התיקיות הרלוונטיות ב-dropbox אבל כיוון שיש צורך בתשלום על הנפח אז חשבתי על bittorent sync [URL]https://www.getsync.com[/URL] שם אין הגבלה על הנפח.

1) אני אשמח לשמוע הצעות לכלים שיאפשרו לי להעביר קבצים לכמה מחשבים במקביל.
2) למישהו יצא להשתמש בכלי של bittorent ויכול להעיד על טיבו?

תודה מראש

1ca1

New member
אפשר ב-winscp דרך סקריפט

https://winscp.net/eng/docs/script_upload_multiple_servers
שים לב שאם הסרברים לא זהים בתיקיית ההעלאה ומדובר על מספר מחשבים קטן (חד ספרתי), כנראה עדיין יהיה פשוט יותר להשתמש ב-teamviewer, בעיקר כי תצטרך לכתוב את המיקומים בכל אחד בנפרד.
&nbsp
אם זאת מטלה חוזרת, אז תכין סקריפט פעם אחת ותשתמש בו להבא.
&nbsp
הייתי נמנע משרתי ענן (עניין של תשלום וגם הפצת החומר החוצה), בכל מקרה, אתה יכול להכין דרופבוקס עצמאי דרך owncloud אם מדובר בהרבה חומר.

lavifighter

New member
הבעיה בwinscp שאין לווינדוס SSH סרבר מובנה

ככה שאין לי מושג איך אתה מתכנן לעשות את זה..

1ca1

New member
תתקין, יש כאלה freeware

הרי אתה צריך להעביר את הקבצים איכשהו נכון?
&nbsp
הכל מתחיל בשאלה של באיזו סיטואציה אנחנו נמצאים.
אם אתה צריך לטפל בהמוני מחשבים מרוחקים (לעיתים לא באותו אתר פיזי) וכל פעם להרים על כמה מחשבים קבצים שונים (תחשוב על קבצי קונפיגורציה שצריך לעדכן באוסף של סרברים כל כמה ימים, והאוסף משתנה) אז פתרון כמו שלי יותר סביר.
אם אתה צריך לטפל ב-3 מחשבים, שהריחוק שלהם מגיע מזה שהם בקצה המסדרון ואין לך כוח לקחת אליהם DOK, ואתה תמיד נכנס לאותן התיקיות באותן המחשבים והם ברשת שלך (או שסידרת הצפנה ואימותים להתחבר מרחוק), אז כן - תייצר לך shortcuts.
&nbsp
נ.ב. איפה ראית שדובר על וינדוס?

lavifighter

New member
הנחתי שזה ווינדוס בגלל שזה רוב המחשבים האישיים בארץ

ולכן זה סוג של ברירת מחדל והנחתי שאם זה לינוקס הוא ידאג ליידע אותנו על זה במפורש.
אני עדיין חושב שSMB בשילוב עם איזה VPN כלשהו(או שהמחשבים באותו דומיין ואז אם זה windows 2012/8 אז כבר יש הצפנה והדומיין ידאג להזדהות) יכול לעשות את העבודה לא רק בכלל. הבעיה היא היא FW שיכול לחסום ולכן אולי עדיף משהו כמו webdav או הורדה דרך הIIS.

למעלה