ניהול תמונות דיגיטליות

urielp

New member
ניהול תמונות דיגיטליות

שלום, למרות שאני עדיין מצלם במצלמת פילים (קאנון EOS300) אני מזה למעלה משנתיים צורב את כל התמונות על CD, והן נשמרות רק שם. כיום, ברצוני להתחיל ולנהל את התמונות האלו: 1. לשמור אותן לגיבוי במספר מקומות כמו DVD ו FTP (של גוגל). 2. לרשום על כל תמונה מיקום התמונה ותאריך צילום. 3. שינוי שם התמונה למשהו שמלמד על התמונה. אני זקוק לעזרתכם לעצה לגבי: איזו תוכנה הייתם ממליצים לביצוע השינוי של 2 ו 3 (הרי אני לא אעשה באקספלורר שינוי שם ידני לכל תמונה...) אוריאל

borntojump

New member
לגבי 2 ו-3

אם יש לך XP נסה את השיטה הבאה בחר קבוצה של תמונות השייכות לאותו אירוע (לצורך העניין) קליק ימני על אחת מהן ובחר ב-Rename (או שנה שם אתה משתמש ב-XP עברית) הקלד שם, נאמר - 2005-09-02 - Friday Dinner או מה שבא לך לחץ על ENTER כל התמונות שבחרת יקבלו את השם שהקלדת בצירוף מספר רץ בסוגריים די יעיל... ישנה כמובן אפשרות לשינוי שם לקבוצת תמונות (מה שנקרא Batch Rename) במגוון תכנות, החל מ-ACDSEE וכלה בפוטושופ (או בברידג'\פייל אקספלורר יותר נכון)

urielp

New member
ACDSEE מאפשרת תיוג?

(אני חושב שככה כותבים את זה - רישום מס' פרטים על כל תמונה המאפשרת חיפוש מאוחר יותר) אוריאל

izackv

New member
יש תוכנה נחמדה מאוד לניהול תמונות

בשם IMATCH. ממליץ לך להסתכל עליה לפני שאתה מתחיל לשנות שמות לקבצים ולהזיז אותם ממקום למקום. היא יודעת גם לקטלג מ CD-ים ועוד...

ran refael

New member
קישור לתוכנה חינמית../images/Emo26.gif

התוכנה עוזרת לנהל ולסדר אל אלבום התמונות שלך במחשב- להורדה לחץ כאן

למעלה