ניהול תצורה ו QA

erandd

New member
ניהול תצורה ו QA

היי נושא שעלה לאחרונה אצלנו הוא ניהול תצורה (configuration management) מנסיון עבר מצאתי ששליטה בבקרת התצורה מתוך ה QA אפשר לי לספק גרסאות נקיות יותר משגיאות למחלקת ה QA ולדעת באמת מה התכנים שניתנו לי ע"י הפיתוח. התחלתי להכשיר אחד מאנשי הצוות שלי בתחום. האם אתם חושבים שיש צדק בכך?

אבי ע

New member
בקרת תצורה ../images/Emo39.gif

מודה שלא לגמרי הבנתי איך זה מתנהל אצלכם כרגע, ומה כוונתך לעשות בדיוק. אולי תפרט מעט. לעצם העניין, סביר שמחלקת ה-QA (או QM - ניהול איכות) תכתוב את הנהלים ותפקח על בקרת התצורה, אבל כשלעצמו זה בכל זאת עניין של הפיתוח. אצלנו עברו לפני מספר שנים למערכת המשולבת של Clear Quest לבאגים ו- Clear Case לניהול התצורה. תיחזוק, נהלים והתאמה (Customization) באחריות QM, תיפעול CQ באחריותנו (SQA), תיפעול CC באחריות הפיתוח. בכל מחלקה בה המפתחים נמדדים גם לפי מצב הבאגים שלהם ב-CQ חל שיפור דרמטי בהתייחסות לבאגים וכתוצאה מכך גם באיכות. בכל מחלקה שהטמיעה היטב את CC חל שיפור כנ"ל באיכות הגרסאות, ורגרסיות של באגים (שקורות לרוב בגלל העדר ניהול גרסא) התמעטו משמעותית.

erandd

New member
הסבר יותר מפורט

OK מקבל את הפידבק לגבי עמימות. הסבר קצר: הכוונה בעיקר לנושא הוצאת הגרסה, כלומר חילול הקלאסים לקבצי JAR ומשם בניית הסביבה נושא זה כמובן כולל גם את העידכונים שאינם דורשים קמפול מחדש כמו JSP חדש או שינוי בקובץ קונפיגורציה. גם אנחנו משתמשים בCC וCQ ככלי העבודה שלנו, בשלב הראשון רציתי שאיש הצוות שלי ילמד את הקומנד ליין של CC כדי שיוכל לחולל גרסה ע"פ איזשהו לייבל. בשלב השני שילמד איך עושים עדכון דינמי עם כלי שיכתוב בJAVA ואשר יוכל גם לחולל וגם להכניס עדכונים לסביבת הריצה.

אבי ע

New member
אבל... ../images/Emo39.gif

האם אתה כ-QA או SQA מספק גרסאות? זה עדיין לא ממש ברור לי, ערן. למיטב הבנתי הפיתוח מספק גרסאות. מה טעם שאנחנו ננפיק גרסאות? האם ככה לא נאבד דווקא את רמת בקרת התצורה הנדרשת (תהיה גרסא משופרת שלנו, אבל במקביל הפיתוח ימשיכו בגרסא שלהם. או שעדיין לא הבנתי)? אצלנו השימוש ב-CC לאנשי האיכות הוא הצמדת מסמכי הבדיקות המתאימים לגרסא, אבל איני חושב שעלינו לעשות מעבר לכך.

erandd

New member
אני חושב אחרת

אני לא אמור לחולל גרסאות אבל אני כן חושב שיש צורך בכך שה QA יכיר איך גרסה נבנית ומה היא מכילה. ברור שכך אולי נאבד את האוביקטיביות לגבי האופן שבו מתנהלת בקרת התצורה אך מצד שני נוכל לפקח יותר מקרוב על התכנים ולוודא שלא מנסים "לדחוף" לנו כל מני שנויים שלא נבדקו. אני הולך לפקח מקרוב על התהליך שמתקיים אצלנו בחברה במקביל לכך שאיש צוות שלי ילמד את הנושא מבפנים

אבי ע

New member
אוקיי, עכשיו הבנתי את הרציונל

מה שקודם לא היה ברור לי. יש בכך משהו, לא אכחיש. אשמח לשמוע בהמשך מה קרה עם זה ומה גילית. לפקח מקרוב על התהליך נשמע לא רע בכלל (אם כי במבט מרחוק הורגש אצלנו, כאמור, שינוי משמעותי לטובה מאז תחילת השימוש בכלי).

למעלה