ניהול תקציב בעייתי

solomont

New member
ניהול תקציב בעייתי

שלום לכולם, בחודש האחרון רשמתי את כל ההוצאות שלנו וסוף סוף נפל לי האסימון למה אנחנו במינוס תמידי אשר הולך וגדל. ההכנסות שלו סבירות 15500 נטו אנחנו זוג+2 ילדים אלה עיקרי ההוצאות החודשיות: משכנתא+הלוואות שונות 4600 גנים וצהרונים 2300 קניות לבית (מזון ח.ניקוי שמפואים וכדומה):3000 חשמל 450 ארנונה 250 מים 110 טלפון 60 סלולרי 300 ועד בית 70 דלק לאופנוע 100 כבלים+אינטרנט 300 ביטוחים שונים 470 חוגים 280 ריהוט שקנינו 1100 (נשארו עוד 3 תשלומים) שונות (בגדים בילויים אוכל בחוץ מתנות תקלות שונות והוצאות בלתי צפויות) 4600 שורה תחתונה:ההוצאות גדולות בערך ב2500 שקל מאשר ההכנסות!!! מה דעתכם? מניתוח שלי בסעיף הקניות לבית אפשר לחסוך עד 500 שח(אנחנו ממש לא מתפרעים בקניות ולא זורקים בכלל אוכל שפג תוקפו.מה שקונים אוכלים) בסעיף ההוצאות השונות ניתן וצריך לחסוך בגדול! האם לדעתכם סעיף החזר ההלוואות הוא שחונק אותנו או שיחסית להכנסות הוא סביר? טיפים רעיונות הערות והארות יתקבלו בברכה. יום נעים.
 

maybesure

New member
אכן

שני הסעיפים שהזכרת נשמעים קצת...מוגזמים. אנחנו זוג+,2 +2 כלבים + 5 חתולים. מבלים קונים בגדים נותנים מתנות עורכים קניה שבועית לבית ולא מגיעים לסכומים שרשמת. וזה כולל קניית מזון לבע"ח. הכל תלוי איפה וכמה קונים. וגם: האם חייבים לקנות בגדים ומתנות כל חודש? .
 

solomont

New member
לאיזה סכומים אתם מגיעים

בשני הסעיפים האלו?קניות לבית ושונות?
 

maybesure

New member
../images/Emo130.gif

450-500 ש"ח לשבוע בערך - כלכלה (קניות בסופר שכוללות מוצרי מזון, קוסמטיקה והגיינה וחמרי נוקוי - וגם כמובן מזון לבעלי החיים). זה יוצא כ 2000 ש"ח לחודש. לא מחזיקים מלאים מיותרים בבית. אין קניה מרוכזת, אין השתוללות של מבצעים שדוחפים 2 במחיר 1 - אלא אם זה משהו שהתכוונתי ממילא לקנות והוא ברשימה. בסעיף שונות - אין לנו צורך בקניית בגדים ופינוקים כל חודש. קונים כשצריך - וגם אז קונים במקומות הכי זולים שניתן: שווקים, חנויות זולות. בשום אופן לא רוכשים מותגים. לדעתי לא יותר מ 300 ש"ח לחודש אם עושים ממוצע שנתי. מתנות לבני המשפחה ולאירועי שמחות - לפי צורך, אבל לא עוברים את ה 3000 בשנה! שקיפות: השכר שלנו גבוה במקצת ממה שציינת, המשכנתא קטנה בהרבה - פחות מ 2000 ש"ח לחודש, ואנחנו כמעט בקו הסיום. ולמרות זאת מאוד שקולים ומחושבים, מעדיפים לצרוך לפי צורך ולחסוך כמה שאפשר בצד.
 

ק א סי

New member
עכשיו אני מנסה לחשוב איך את עושה את זה

את הקניות לכלכלה שוטפת ב-500 גג. אנחנו קונים בסופר של רשת זולה יחסית (בסגנון של חצי חינם) ויוצא לנו 600-700 לשבוע שאין בו אירוחים מיוחדים לזוג+2ילדים. כמעט לא קונים קפואים (מדי פעם מלאווח ובורקס זה רק כשבאים אורחים). כן אוכלים כל יום בשר (בד"כ עוף). הילדים והבעל אוכלים מעדן כל יום (כ-20 ש"ח לשבוע). שתיה ממותקת - 3 בקבוקים לשבוע (כ-20 ש"ח בשבוע). ממתקים - כמה שקיות חטיפים לשבוע (ושוב גג 20 ש"ח). אני עושה רשימה על סמך מה שצריך ובעלי עושה קניה שבועית לפי הרשימה. ועוד פרט חשוב : כולם אוכלים צהריים בבית ולא במקום העבודה/לימודים. עכשיו אני יודעת שחלק ייעצו לי להוריד בכלל את המעדנים, שתיה, חטיפים. אני נגד כי אני חושבת שהקצנה אינה טובה. לא צריך לפוצץ במוצרי מתיקה אבל כמה בשבוע כן.
 

maybesure

New member
אהה..

אז ככה: הבת באונ' רוב השבוע ומגיעה לקראת הסופ"ש. עכשיו קצת יותר ימים בגלל השביתה. הבן אוכל יום יום צהרים בבית. לא אוכלים בשר בכלל במהלך השבוע כי הילדים צמחונים וגם אני. אני לרוב מדלגת על ארוחת צהרים כי יוצא לי לאכול בוקר מאוחר. הבעל אוכל בעבודה יש להם חב' קייטרינג שמביאה אוכל טרי ומבחר כמו באיזה אירוע יוקרתי. יוצא שאני מכינה בשר או עוף רק בסופש"ים וגם זה ממש מעט: שישי שבת ל 2 אנשים. האישלי והחבר של הבת. הילדים ואני אוכלים טבעול שגם הוא לא זול - אבל לא תמיד מתחשק אז זה לא בהכרח יומיומי. כן אוכלים הרבה ירקות, פסטה, אורז, תוספות שונות. אני גם לא אוהבת קפואים למרות שתמיד יש בדיפ. מאז שיש לנו מתקן מים רק הבן עוד מעדיף שתיה מתוקה. הבת ואנחנו שותים מים או שתיה חמה. תמיד יש בקבוקים בבית בעיקר לאירוח אבל אף אחד לא ממש מתלהב מהם פה. חטיפים - הולך די הרבה, אבל בהתקפות. מעדנים בכלל לא הולך אצלנו בחורף - ממש זניח. בקיץ אולי 8 בשבוע. אני אוכלת אותם - יוגורט פירות -על תקן של גלידה מההקפאה. כנראה בעיקר הבשר מוזיל לנו עלויות.
 

ק א סי

New member
אהה...

אז נרגעתי
 
כמה עצות

1. לאחד הלוואות, לפעול למחזור משכנתא. 4,600 זה המון, לדעתי אפשר לחסוך פה את ה1,000 שקל בשקט. 2. לחסוך בקניות- קונים עם רשימה, מה שצריך ולפי מתכונים מתוכננים מראש לכל השבוע. בלי שתיה קלה, מוצרים מתוקים ושטויות שהילדים רוצים. כמובן, הולכים לבד לסופר. בודקים סופרים יותר זולים. עוד 1,000 שקל חיסכון בערך. 3. אולי אפשר לחסוך בכבלים והאינרטנט? תבדקו הצעות מחיר, 300 שקל בחודש זה נשמע המון. 4. הוצאות בלתי צפויות- לחסוך 500 שקל כל חודש, ולשים אותם בצד למטרה הזאת. 5. להפחית אוכל בחוץ, לא בריא וסתם יקר. להכין אוכל בבית לשבוע שלם ולקחת לעבודה כל פעם מנה. 6. מתנות- יש הרבה מתנות פשוטות שלא עולות הרבה ועם זאת עדיין מגיעות עם המון כוונה ואהבה.. לבדוק. 7. ארנונה- התשלום אחרי הנחות שונות? 8. לנסות לראות איפה יש מסלול משתלם יותר בסלולרי, עכשיו עם כל הנידות החברות ממש נלחמות על כל לקוח. 9. כנ"ל לגבי הביטוחים- אולי יש הצעות מחיר יותר זולות? אולי חלק מהבטיוחים לא מאוד נחוצים? 10. גנים וצהרונים- האם קיבלתם את כל ההנחות האפשריות? אולי יש בסביבה כאלו יותר זולים ולא פחות טובים? 11. לרשום ביומן של הפלאפון כל הוצאה שמוציאים, ולסכם בסוף החודש. כן, כולל 2 שקלים על קרמבו בחנות שליד העבודה. 12. במקום לקנות בקבוקי מים כל הזמן- לקנות שישיה ולמלא כל פעם. בהצלחה.
 

goldy

New member
צימצומים../images/Emo20.gif

משכנתא+הלוואות שונות 4600 __כשאתם לווים אתם קודם בודקים שתוכלו לעמוד בהלוואה או קודם שמחים 'עכשיו יש לי כסף'? האים נפלתם במלכודת של "לקחת הלוואה לכיסוי המינוס"? גנים וצהרונים 2300 __לעשות סקר לזולים יותר. קניות לבית (מזון ח.ניקוי שמפואים וכדומה):3000 __אני מקווה שאתם ניצמדים לרשימה סגורה שהכנתם מראש. חשמל 450 כבלים+אינטרנט 300 __http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=950611 ארנונה 250 ועד בית 70 __לידרוש פרוט בכתב מה בדיוק כוללים סעיפי החיוב לרבות "בסיס". טלפון 60 סלולרי 300 __האים אתם במסלול שמתאים לכם? ביטוחים שונים 470 __האים אתם באמת צריכים הכל? חוגים 280 __הילדים מתמידים? יצא להם מיזה משהו לעתיד? שונות (בגדים בילויים אוכל בחוץ מתנות תקלות שונות והוצאות בלתי צפויות) 4600 __דברישון להפריד בין "תקלות בילתי צפויות" לבין דברים שהם בשליטה (כל השאר). בגדים: לא להחליט בחנות, אפשר לחשוב על זה בבית. תקציב ל"אוכל בחוץ": להחליט יום קודם, לא באותו יום. מתנות: תקציב מתנות שנתי.
 

dify

New member
שני דברים שמאד משכו את תשומת ליבי:

1. האם 450 לחשמל זה לחודש? אם כן, אז זה המון. למה? האם אתם גרים באיזור קר במיוחד ומפעילים הרבה את החימום? תבדוק האם אפשר לחסוך בשימוש בחשמל... 2. 4600 שח על שונות באופן קבוע זה ה-מ-ו-ן! מה זה כולל??? האם כל חודש קונים בגדים לכולם? האם קונים בשיא העונה הבוערת בקניון? האם יוצאים למסעדה יוקרתית פעם בשבוע? האם נותנים מתנות בסכומים גדולים? אני מבינה שקורה מידי פעם שיש תיקון רציני או קניית מוצר ואין ברירה ומוציאים סכום גדול יותר, אבל 4600 שח לחודש זה אומר שכל אחד מכם, כולל הילדים, מוציא כל חודש 1150 שח על מותרות (שהם מעבר לאוכל ואחזקת הבית), לי זה נשמע מאד מאד לא הגיוני- אם הייתי במקומך הייתי עושה ניתוח דווקא של החלק הזה של ההוצאות, וקודם כל באופן ברירותי מחליטה שתקציבה ההוצאות הנוספות שלי מוגבל ל2000 שח לחודש לכל המשפחה. נקודה. כבר חסכת את פער ההוצאות, עכשיו תלמדו להסתדר עם 500 שח לבן אדם (חייבת להודות שזה בערך הסכום שאני מוציאה לחודש על מותרות ואני חיה לא רע בכלל)
 

solomont

New member
450 על חשמל זה ממוצע

שנתי - מכיוון שיש תקופות - שיא הקיץ ושיא החורף שבהם חשבונות החשמל מזנקים ואילו בעונות המעבר הם יורדים אז זהו פחות או יותר ממוצע שנתי שעשיתי. בסעיף שונות הכנסתי את כל מה שהוא לא קניות לבית - האמת שהחודש האחרון באמת היו כמה הוצאות כבדות - רופא שיניים לילד 300 חידוש רשיון נהיגה 400 תיקון דלת 400 ועוד כמה כאלו , קניית בגדי חורף ומעילים לילדים, אבל להערכתי בין 3000-4000 זהו הממוצע החודשי שלנו על סעיף זה. מעניין אותי לדעת כמה משפחה ממוצעת מוציאה על סעיפי מזון וקניות לבית ועל "שונות"? מדי פעם מפרסמים בעיתונות כתבות על הוצאה ממוצעת של 1800 שח בערך על קניות לבית - נראה לי מנותק לגמריי מהמציאות.
 

dify

New member
מממ....

ראה, אנחנו בית שיש בו שני אנשים ולא ארבע. אבל תמיד יש מישהו אצלנו ולכן יש שימוש מידי במוצרי חשמל, ועדיין חשבונות החשמל הדו חודשיים שלנו נעים בין 400 ל600 לאורך כל השנה. כלומר עולה לנו בממוצע 250 שח לחודש (זה כולל דוד חשמל,אטמור וחימום, ואורות במשך 24 שעות ביממה כי באמת תמיד משיהו אצלנו נמצא וער :) אתה מדבר איתי על כפול ולכן אני כן מניחה שיש ממה לחסוך. ועדיין זה הכסף הקטן... לעומת זאת סעיף ההוצאות החד פעמיות, גם בחודש שבו הוצאת באופן יוצא מין הכלל 400 על חידוש רשיון, 400 על תיקון דלת ו300 על רופא שיניים עדיין הוצאתם 3600 שח על דברים נוספים. על מה לעזאזל מבזבזים 3600 שח לחודש, אפילו אם אתם קונים בקניון פרטי ביגוד ב150-200 לחתיכה, זה יוצא כ25 פרטי ביגוד כל חודש! גם בארוחה במסעדה ב500 שח לכל פעם זה יוצא חמש ביקורים במסעדה כל חודש. זה המון! אנחנו, כמו שכבר ציינתי, מוציאות כ500 שח לאדם על אקסטרות, כולל מימון תחביבים קטנים. אם ה3600 שח לא כולל אפילו את חוגי הילדים, אז על מה הוא כן יוצא? לדעתי ההבדל בין לחסוך 500 שח על מזון כל חודש לעומת לחסוך 2000 שח מסעיף מותרות כל חודש, מצביע שסעיף המותרות הוא הסעיף העיקרי שאפשר לקצץ בו. אז כמו שהציעו לך- אני בעד להפריד בין סעיף תיקונים לסעיף מותרות. ולהחליט מראש על מסגרת תקציב למסעדות, לביגוד, למתנות וכד'. וגם להקדיש תקציב סביר לתיקונים, שאם לא תשתמשו בו תעבירו אותו לחודש הבא (אבל תשתמשו בו אך ורק לתיקונים, כי יתכן שהחודש לא התקלקל כלום ובחודש הבא יתקלקלו שני דברים...) דרך אגב, גם בתיקונים כמובן אפשר לעשות סקר שוק... אנחנו שני מבוגרים ללא ילדים, אנחנו מוציאות כ700 שח לחודש לאדם על מזון (זה כולל אוכל מהיר ברחוב ומזון שקונים שיוצאים לבתי קפה וכד') וכ500 שח לאדם על שונות (זה לא כולל למשל מוצרי נקיון וטיפוח שנכנסים לרוב עם קניית המזון וכולל לרוב תיקונים קטנים)
 

בבולה

New member
תגובה קצת מאוחרת אבל עדיף מאף פעם

1. משכנתא כתבו לך קודמיי,אולי למחזר את המשכנתא (לפי ההמלצות המשכנתא לא צריכה לעבור את ה-25 -30 אחוז מההכנסה נטו). הצעה רדיקלית, לעבור לבית יותר קטן, באיזורי פריפריה, הדירה יותר קטנה והחזר המשכנתה יקטן בהתאם. 2. גנים וצהרונים למיטב ידיעתי אלו המחירים במרכז ועל חינוך אני לא חוסכת 3. קניות לבית להכין רשימת תפריט לפי זה לערוך רשימת קניות שלא תעבור את ה- 500 ש"ח בשבוע. לא לקנות עד שלא מסתיים ולא להחזיק מלאים בבית. לא לקנות אוכל מוכן, ממתקים ושתיה קלה (מים ופירות בתור חטיף גם יותר זול וגם יותר בריא). 4. חשמל להפחית עד לאפס שימוש במייבש, לנתב שימוש במכונת כביסה למקסימום פעם ביום (די והותר למשפחה בת 4 נפשות) להחליף לנורות חסכוניות, לעבור לקומקום מים על הגז, לשים טיימר על הדוד. 5. ארנונה לבדוק אם מגיע לכם הנחה כלשהי (לפי הסכום נראה לי שפה אין מה לקצץ). 6. מים צריכה לא גבוהה. 7. טלפון עם סכום כזה אני מאמינה שרק התשלום הקבוע הוא 40 ש"ח, הייתי שוקלת לנתק כליל את הטלפון הקווי. 8. סלולרי לדבר פחות, לבדוק מסלולים. 9.ועד בית זול, אצלנו לוקחים 100 ש"ח. 10 דלק לאופנוע אין הצעות ייעול 11. כבלים אינטרנט לבטל כבלים (לנו אין חיינו טובים מאי פעם) 12 ביטוחים שונים לוודא שאין כפל ביטוחים, כגון ביטוח חיים דרך המשכנתא וגם דרך העבודה ואולי אפילו פרטי. 13. חוגים האים הילדים אכן הולכים, והאם זה תורם להם? 14. שונות 4600 !!!!!?????? בגדים מקבלים בירושה, לא אוכלים בחוץ, על מתנות מתקמצנים (נותנים מתנה סימלית אולי יחסוך לכם הזמנות עתידיות ואי לכך הוצאות על מתנות נוספות
) בהצלחה
 
למעלה