...ניואנסים במרקם הטישו.

סיטרא

New member
...ניואנסים במרקם הטישו.

יש בזה מגניבוּת מסויימת, למולל טישו יבש, להעביר את שתי השכבות הדקיקות בין האצבע המורה לאגודל, לפרוש את דף הטישו לאורך צידה הפנימי של כף היד, לעשות פו ולצפות באדוות של נייר דקיק שהולכות מקצה הטישו ועד קצהו. צעצוע מושלם לאדם הבוגר. ועכשיו, כהרגלי מימים ימימה, שוב מוללתי טישו ושוב עשיתי בו שימושים שלא כדרך הטבע והחוטם, התעללתי בו עד כלות, פיסלתי בו צורות גרוטסקיות ודמיינתי שמדובר בסוריאליזם קונספטואלי, וכך ישבתי והשתעשעתי עד שהוא החל להפרם. ואז זה קרה - ראיתי אותיות פורחות באוויר. "כתבי יד לא נשרפים", כתב בולגקוב אי-אז בשנות ה-40 העליזות של ברית המועצות, כשהבולשביזם הטרנדי - באותם ימים - הטיל על בולגקוב צנזורה איומה וירד לחייו. בולגקוב, מצידו, לא נשאר חייב, והכניס מחט מושחזת היטב לעינו הפקוחה תמיד של האח הגדול. בספרו "האמן ומרגריטה" הוא שוחט את כל הפרות הקדושות והאדומות של הקומוניזם הרוסי, ספר שיצא בגירסה הלא-מצונזרת זמן רב לאחר מותו. נו, בגלל הצנזורים הכל-כך שנואים על בולגקוב. כתבי יד לא נשרפים, כתב בולגקוב באותו ספר קאלט, עם רמיזה עבה לצנזורים הבאים אחריו - השלטון, המשטרה, מבקרי הספרות, אשתו ומשפחתו, אבל כתב היד המקורי ישמר לעד, ויצוץ בבוא העת מאחד הארכיונים ויספר לעולם על עוולות מזמנים עברו. נראה לי שלכך התכוון בולגקוב, אם כי חוקרי ספרות רבים עסקו בנושא, ונראה לי שהציגו פירושים מועילים יותר למשפט הנ"ל מאשר מהנדס שורות אלה. כתבי יד לא נשרפים! שמעתם טוב? לא נשרפים, אבל מייצרים מהם טישיו להמונים. זה המיחזור הזה, אני אומר לכם. ועל החפיסה מצויין, שחור על גבי קרטון, בצניעות מסויימת - "יוצר מנייר ממוחזר". אז זה מה שעושים היום מכתבי יד, וואלה. וכשאני עושה שימושים שונים בטישו או בנייר טואלט, אין מנוס מלחשוב באיזה מקום הייתה אותה פיסת נייר, האם אותה פיסת נייר תפקדה כדף השער בעתון "דבר" משנת 1955, כדף הנושא את הערך "מולקולה" בכרך ישן של האנציקלופדיה העברית הראשונה, או כאחד מספרי הלימוד שנזרקו מאיזה מרתף של בית ספר שעבר שיפוץ, מחשבות טובות לניגוב טוב. וכשאוציא לאור ספר, חוברת, קונקורדנציה, כתב יד או סתם ירחון או שנתון (אם וכאשר, כמובן), אעמוד ליד הפס הנע של בית הדפוס, אלטף את הכרך החמים שאך זה יצא מהמכבש, אאנח בשקט ואשא תפילה קצרה לזאוס מלכי המלכים - מי ייתן וכתב יד זה לא ימוחזר. הטישיו הוא לא אישיו, זה הפרינציפ. בולגקוב היה מתהפך בקיברו אלמלא היה שתוי. נברוזה שלי, נברוזה.

א י ל ה

New member
ברשותך

ומכיוון שנגעת בנושא כה קרוב ללבי, תרשה לי להחזיר את הדיון מבולגקוב שלך לדבר העיקרי, הטישיו, שהוא בהחלט, תמיד, האישיו. טישיו זה לא סתם נייר. זה סוג של גלגל הצלה וחבר טלפוני בגוף אחד. הטישיו תמיד שם בשבילך למקרה של הפרשות גוף, למקרה של שפיכות חיצוניות, אם צריך להסתיר ולכסות דבר כזה או אחר. בקיצור, אין אין אין כמו טישיו. ואין דין טישיו אחד כדין טישיו אחר. כמו שאין שני בני אדם שהם זהים, כך גם אין שני טישיו-אים שהם בעלי אותן תכונות. יש את החד שכבתיים, הדו שכבתיים ואף התלת; יש סופגים יותר וסופגים פחות; יש רכים יותר ויש קשים יותר; יש לבנים, יש ורודים, יש תכולים; יש עם דוגמאות של פרחים או של דובונים. יש ויש. אני, כאלרגית חסרת תקנה, זוכרת את עצמי משחר ילדותי כשמסביבי תמיד יש טישיו-אים. אני זוכרת את הזעקות של אבי ז"ל, כשהיה נשכב לעת ערב מול המרצד ואז קופץ כנשוך נחש וצועק, "נמאס לי מסמרטוטי המוחטה שמסתובבים בכל מקום בבית!", כשהוא מקלף מישבנו טישיו חצוף שדבק לשם. הוא היה זועק את זה באנגלית דווקא, כך שזה נשמע הרבה יותר חינני, אבל במיוחד בשביל לריסה, תרגמתי פה. אני לא הבנתי על מה קול הצעקה. כולה טישיו. חבר, לא? עם השנים, ההתפתחות, האמריקניזציה ואחר כך הגלובליזציה, התקדמה גם תעשיית הטישיו. קלינקס, יברך אותם השם, הגיעו לשיאי טישיו שלא ייאמנו. אני אוהבת אותם בכל לבי. הם מייצרים מושלמות. הטישיו-אים שלהם רכים במיוחד, סופגים במיוחד וחדורים אלוהים. אין הסבר אחר לעובדה שבכל פעם שאני נוטלת לעצמי אחד, מישהו דואג להקפיץ את הבא בתור, לנוחיותי. איפה ניטשה איפה? הא... מת... הנה ההוכחה לקיום האל! הטישיו של קלינקס מכילים ויטמין אי ואלוורה. הם מזון בריאות אמיתי הם. השיא שלהם, שאני בעצמי גיליתי, הוא שהם לעולם אינם נגמרים. הם המתנה שממשיכה לתת. נגיד קינחתי, למשל, והנחתי, כהרגלי, בפינה כלשהי בבית. אני חייבת. כדי שלא יקרה חלילה מצב שלא יהיה אחד בהישג יד. חולף יום, ושוב אני באותה פינה בבית. אני מושיטה יד לחבר מאתמול והוא שם בשבילי, נקי, יבש, איכותי. רק ליישר ולהשתמש שוב. כאילו לא השתמשתי בו רק אתמול. קלינקס הוציאו לדימוס את הביטוי "לזרוק כמו טישיו". אין יותר לזרוק כמו טישיו. יש להשתמש שוב כמו טישיו. כי הטישיו, הטישיו, הוא הוא ידידו הטוב ביותר של האדם.

סיטרא

New member
אם כבר אנחנו מחטטים בנושא,

ואני מקווה שהנושא לא דורש איזה טיש(י)ו לניגוב אחרי שמחטטים בו. אז זה טישו או טישיו? שאלה ניצחית, אם לא לומר, אלמותית, על החבילה כתוב בפירוש: "טישיו", בז'רגון הרווח, לעומת זאת, נהוג להכריז: "יש למישו טישו?", ותמיד יש את ליצן החצר שנוהג להדגיש את החריזה המתבקשת מאליה. אז איך, איך טישו ואיך טישיו?

סיטרא

New member
הלו, הלו!

פלירטוטי לשון זה בסוף המסדרון שמאלה, ושוב שמאלה, איפה שהגראז' למרבדי קסמים שהלך להם הסטארטר. ולידעתכם, הבאתם לפה ניחוחות באושים של לקוניה, לקוניה היא אימפריה מתפוררת - אחרי שנפרדה מיוגוסלביה הגדולה והמאוחדת בעקבות כיבושיו של נפוליאון. אין להתהדר בה, אין לנופף באזרחות פגת התוקף שלה בפני כל, הפכתם להומלסים, בני לקוניה. אפילו טורקמניסטן לא הסכימה לתת לכם מקלט מדיני, שלא לדבר על איזה חדר אטום או אפילו איזו אסקופית בלה להניח עליה את הראש. תוצא השפה הלקונית אל מחוץ לחוק. אילה, עשי נא עמי חסד של אמת, קחי חזרה את כל החוסים שלך, נראה לי שהם איבדו את הצפון, יוצאים ככה לשוטט בבקרים לא השגחה, ללא מצפן, ללא אינפוזיה, ללא יד מכוונת. ואם כבר באתם, תכאיבו לי קצת, מה יש? מה כבר ביקשתי מכם? ליטופים? תנו לי בבטן הרכה, תנו לי בעקב האכילס שלי, תנו לי תנו לי רוקנרול.

קפת

New member
לדעתי, אתה שותה את הבאר

שירקת ממנה. נהפוכו. גם, כאילו. לגמרי. ר"צ לומר, הצעת הגשה בלבד: אתה צריך לעודד את חוסי אילה. ללמד אותם כתיבה שמנמנה מהי. הם כולם מסתובבים חיוורי פנים, רזים ומסוגפים, לוקים בהיפר-כתיבה, מלאי סטרס, מרפרשים כל 17 שניות, ומוצאים 39 תגובות חדשות. זה לא חיים ככה. שלושה ימים בין הודעה לתגובה, זה מאפשר לבנדם רילקסציה. לנוח על משכבו בשלום בלילות, לתת למוח להתרועע עם התודעה. להפיק ממנה מרגליות ורווחים. רחבים. אילה זותי, הרגילה אותם להסתפקות במועט. ולנו, לא טוב לנו מועט. זה מעט מדי. תחנכותם, סיטרע, תאתגרותם, תשמינותם. עד שיבעטו.

אז מה?

"ניחוחות באושים של לקוניה" זאת ההגדרה שלך למינימליזם? אתה ממש כורע ברך שנרוצץ לך את הגולגולת בשצף מילים בלתי נלאה שלעומתו זרימת הוולגה תראה כזירמתו של נחל אכזב, הא? אז לא תקבל. דווקא. לעומת זאת, קוק אנד רול תקבל כיד הדמיון הטובה עליי. בבוא העט.

sickX6

New member
ההודעה הזאת בהודעות מומלצות, אלוהים

בכל מקרה, פעם מצאתי על ריבוע נייר טואלט את האות א'. אפילו שמרתי את זה איפשהו. שיהיה לכם בתיאבון.

Le Fay

New member
לממקרה, נגמרו השרוולים? ../images/Emo12.gif

יופי, בגללך אסתובב בשארית היום עם פלאשבקים של ראשים מתגלגלים לצד פסי חשמלית, אחלה מנגינה בלב.

למעלה