ניוטון, אוטו, מיסים, עמלות

metm98

New member
ניוטון, אוטו, מיסים, עמלות

קצת קיטור ושאלה -
משרד הרישוי הודיע לי שלא אוכל לחדש את רישיון הנהיגה בעוד כמה חודשים בלי להסדיר חוב לעירית ניוטון.
ואמנם, כשעברתי דירה, לקח לי זמן לשנות את הכתובת במשרד הרישוי, וכנראה שעירית ניוטון שלחה לי דרישת מס-אוטו לכתובת הישנה. אבל גם אחרי ששיניתי את הכתובת - במאי האחרון - הם פשוט צפצפו והמשיכו לשלוח לי הודעות על המס והעמלות לכתובת הישנה, ועכשיו המנוולים דורשים עמלה של מאה וחמישים אחוזים על "דמי גביה". האם יש לי קייס לדרוש ביטול של העמלות הנוספות? אם כן, האם יש בארה"ב מוסד מקביל למבקר המדינה שדרכו אפשר להתלונן?
(הם כל כך הכעיסו אותי שגם אם הגשת התלונה תעלה לי יותר מהעמלה, אעדיף להתלונן)

Boston Guy

New member
זה לא עובד ככה - אם הבנתי מה שעשית נכון

מרגע שעריית ניוטון הוציאה לך הודעת חיוב - יש לך חוב.
כדי לבטל את החוב הזה צריך היה לפנות לעריית ניוטון, להגיש עירעור על החוב על בסיס זה שעברת דירה, ומן הסתם להציג הוכחות שעברת דירה (בהנחה שמדובר במגורים בשכירות - חוזה שהסתיים וחוזה שהתחיל, למשל).

אם אני מבין מה שכתבת נכון, אתה לא עשית זאת אלא ציפית שזה שביצעת בסופו של דבר את שינוי הכתובת ברשיון הנהיגה שלך יגרום לכך שהחיוב שלהם יתבטל אוטומטית. זה ממש לא מה שקורה.

גם לא ברור איך החיובים הנ"ל לא הגיעו לכתובת החדשה שלך. מה, לא עשית MAIL FORWARDING ברשות הדואר מהכתובת הישנה לכתובת החדשה?

אני לא חושב שיש לך "רגל לעמוד עליה" בעניין תלונה.
מבחינת הרשויות - זו האחריות שלך להודיע לגופים שאתה עובד מולם (רשויות מקומיות, מוסדות ציבור, בנקים וכיוצ"ב) על שינוי כתובת.

metm98

New member
האין דין שינוי הכתובת במשרד הרישוי כדין שינוי הכתובת בעיריה?

ה-FORWARDING (איך מתרגמים?) נעשה עד גבול מסוים, והזמן שזה לקח זה פשלה שלי. מה שמציק לי הוא שגם במשך מחצית השנה אחרי ששיניתי את הכתובת הם המשיכו לשלוח את ההתרעות לכתובת הישנה. אני מוצא בזה פגם - בעיקר כשהם מתגמלים את עצמם כל כך בנדיבות על המאמץ.

Boston Guy

New member
לא. משרד הרישוי לא מעדכן אף אחד בשינוי.

מבחינת העירייה - היא מקבלת ממשרד הרישוי עידכון על מצבת האנשים בעלי הרכב בעיר פעם בשנה... ובנוסף גם עידכון תקופתי על רכבים שנוספו לעיר שלהם, פעם במספר חדשים. אני לגמרי לא בטוח שהמנגנון של העיריות בכלל מקבל ממשרד הרישוי הודעת עדכון על זה שתושב שלהם עזב לפני הדו"ח השנתי.

אם אני זוכר נכון - החשבונות מופקים בגיזרת פברואר... אז אם עידכנת כתובת במאי זה ישפיע רק על החשבון בשנה שאחרי שעידכנת.

משהו לא זהה אבל דומה: לפי נסיוני מהחלפת כלי רכב בעבר, בעיר הספציפית שבה אני גר אני קיבלתי חשבונות מס על כלי רכב שנמחקו מבעלותי לפני תחילת שנת המס, למרות שמשרד הרישוי ידע שהרכב נמכר \ נגרט. הייתי צריך להגיש טופס עירעור עם הוכחה שהרכב לא היה בבעלותו בשנת המס כדי שהחשבון יבוטל.

metm98

New member
תודה על העיצה הטובה - שילמתי למנוולים.

מנוולים = כי מי שגובה כל כך הרבה כסף על "גביה" יכול היה גם להתאמץ קצת ולברר את הכתובת העדכנית במשרד הרישוי. זה בטח דורש פחות מאמץ מלנעול לי את הרישיון (למרות שעל הנעילה הם גובים תשלום, אז מי יודע?).

לא נורא, נעשה קצת מדיטציה ונעבור הלאה.

תודה בוסטון!

vinney

Well-known member
איזה כיף שהפורומים עובדים שוב ואפשר להתבלבל בינהם

למעלה