ניוקי לליהילה מתכון קל וטעים

צוצונת

New member
ניוקי לליהילה מתכון קל וטעים

של חיים כהן. 25 גר' מים 100 גר' חמאה מלח ופלפל שחור 150 גר' קמח 4 ביצים לרוטב העגבניות: עגבניות טריות מגוררות מעט בזילקיום קצוץ שמן זית מלח אורגנו אופן ההכנה: מרתיחים את המים בסיר רחב ממליחים. מוסיפים את החמאה המלח והפלפל עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש בכף עץ עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים חזק עד שהיא נבלעת בבצק וכך את יתר הביצים באותה הצורה זו אחר זו. מחליקים כפיות מהבצק הזה לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים עד שהניוקי צפים זה סימן שהם מוכנים. להכין את הרוטב: לחמם שמן זית להוסיף עגבניות מגוררות ותבלינים להביא לרתיחה ולהוסיף את הניוקי לרוטב לבשל כמה דקות. אפשר להוסיף פרמזן מגורר.
 

מאקי

New member
אפשר לתת עיצה??

א. אני שמה את התערובת בשקית ניילון מועכת לגליל בצד הרחוק מקפיאה אחרי שעה ממשיכה לעצב לגליל דק ור אז חותכת על גבי קרש פלסטיק ומגלישה למים רותחים שיש בהם אבקת מרק כף (גם בקניידלאך וורניקי) ב. רוטב זה המקום להציע לכן רוטב תרד מופיע בארוחה של הילדים טעים ומזין ג. לפחות תקחו רעיונות
 

קישלורן

New member
אני כבר זמן מה רוצה להכין ניוקי

לביתי אבל תמיד חשבתי שזה וריאציה מסויימת לפירה כלומר מתפו"א .. יש למישהו מתכון ?
 

מאקי

New member
ניוקי

לא היקלדתי לכן בארוחה שעשיתי הוגשו עם הפסטו והתרד קילו תפוחי אדמה מקולף ומבושל עד רך בגמר הבישול מסננים ומחזירים את התפוחים לסיר שיתייבשו צריך להיות יבש אחכ מועכים אותם (לכן גם אמרתי שאפשר וצריך להשתמש בשאריות תפוחא ממרק או פירה רק משבח) 2 כוסות קמח 2 ביצים 30 גרם חמאה מומסת מלח פלפל תלוי במקור התפוחים מערבבים הכל יחד אני עושה במגימיקס לפי ההרגשה אפשר להוסיף עד חצי כוס קמח נוסף זה השלב ששקיות הסופר אלו של הירקות 30*20 נכנסות לפעולה אני שמה בהן עיסה דוחפת לקצה ומגלגלת לנקניקים מאפסת במקרר לשעה לערך מרתיחה סיר מים עם כף אבקת מרק XOX הכי פחות רעילה חותכת את הניוקי לחתיכות מגלישה למים רק מה שאנו מתכוונים לאכול את היתר חותכת ומאפסנת במקפיא אטום 2 - 3 דקות הניוקי צפים והם מוכנים להוציא לרשת ליצוק מעט שמן זית ולשולחן עם רטבים שהכנת מראש
 

מאקי

New member
עכשיו המהדרין לפי המלאי במקרר

בטטה תרד או כל עיסת ירקות על אותו בסיס מומחיות למטבח האיטלקי תיכף יבוא גאקומו
 
למעלה