ניוקי לליהילה מתכון קל וטעים
של חיים כהן. 25 גר' מים 100 גר' חמאה מלח ופלפל שחור 150 גר' קמח 4 ביצים לרוטב העגבניות: עגבניות טריות מגוררות מעט בזילקיום קצוץ שמן זית מלח אורגנו אופן ההכנה: מרתיחים את המים בסיר רחב ממליחים. מוסיפים את החמאה המלח והפלפל עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש בכף עץ עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים חזק עד שהיא נבלעת בבצק וכך את יתר הביצים באותה הצורה זו אחר זו. מחליקים כפיות מהבצק הזה לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים עד שהניוקי צפים זה סימן שהם מוכנים. להכין את הרוטב: לחמם שמן זית להוסיף עגבניות מגוררות ותבלינים להביא לרתיחה ולהוסיף את הניוקי לרוטב לבשל כמה דקות. אפשר להוסיף פרמזן מגורר.
של חיים כהן. 25 גר' מים 100 גר' חמאה מלח ופלפל שחור 150 גר' קמח 4 ביצים לרוטב העגבניות: עגבניות טריות מגוררות מעט בזילקיום קצוץ שמן זית מלח אורגנו אופן ההכנה: מרתיחים את המים בסיר רחב ממליחים. מוסיפים את החמאה המלח והפלפל עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש בכף עץ עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים חזק עד שהיא נבלעת בבצק וכך את יתר הביצים באותה הצורה זו אחר זו. מחליקים כפיות מהבצק הזה לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים עד שהניוקי צפים זה סימן שהם מוכנים. להכין את הרוטב: לחמם שמן זית להוסיף עגבניות מגוררות ותבלינים להביא לרתיחה ולהוסיף את הניוקי לרוטב לבשל כמה דקות. אפשר להוסיף פרמזן מגורר.