ניו אייג'

NICKEL BACK

New member
ניו אייג'

קראתי לא מעט ספרים רוחניים, מבאדולינה, עד הנזיר שמכר.. ואף את הסוד, מושגים גבוהים ביהדות, רבי נחמן ולא מעט הוגים ודעתניים למינהם. המושג חשיבה חיובית ודמיון מודרך הופיע בכל אחד מהנ"ל. אפשרות של חשיבה חיובית ולהציב את עצמך במקום שבו אתה רוצה להיות, היא תנאי אינטרגלי כדי להתקדם צעד אחד צעד במטרות שאתה מציב לעצמך במהלך חייך. הפילוסופיה שלי תמיד תטען כי האדם מורכב מכל מיני דעות, אמונות, מחשבות והשערות שהוא יוצר לעצמו בבחינת המקום, הזמן, התרבות שהרכיב במהלך השנים. הפעם נדבר על ישראל, האם ישראל שעוברת תמורות אורבניזציות בצורות מטורפות במהלך השנים, עם כניסת הקפיטליזם ועל המרדף אחר הממון והחומר, הופך אותנו לחרדתיים ולאנשים ללא עמוד שידרה? האם אנחנו כחברה איבדנו רסן ולכן אנחנו צריכים לבנות את ערכינו מחדש? המעצורים שמדברים עליהם בכל ספרי הניו אייג' השונים לא משתנים ודיי חוזרים על עצמם. ההגשמה העצמית של האדם, מתחילה לפי דעתי מהמודעות העצמית שלו, שאותה הוא יכול להשיג בכל אחד מעשור חייו, גם אם מאוחר מדי וגם אם מוקדם מדי. ברגע שהאדם יבין למחוק את הדעות הקדומות שלו, והסטריאוטיפים שאותו הוא רכש, אז הוא יוכל לקבל את האחר וזה לדעתי הסוד שלנו כחברה.

GMjoy

New member
ניו אייג'

לא קראתי את כמות הספרים שאולי רוב האנשיפה קראו, אבל מ2-3 ספרים ש-כן קראתי, אני גיליתי שהם למעשה אותו דבר - חוזרים על עצמם (כדברייך). בעיקרון, אם לחשוב על זה: כמה מהאינפורמציה הזאת משרתת אותנו בחיים ? קראנו, למדנו ואפילו יישמנו, אבל כמה באמת נשאר במעמקי התת-מודע שכבר "שכחנו" ? אנחנו מיישמים כמות לא גדולה מאותן תובנות שקראנו והחלטנו להיעזר בהם. אני אישית חושב שמודעות עצמיץ היא דבר נהדר, אבל אין + ללא - וזה אומר שחלק מהמודעות הזו גם חיסרון כלשהו, בגלל ההתעסקות שהאנשים מגלים בתהליך הזה. התעסקות במה הם חושבים, במה הם עושים, במה הפעולות שלהם, איפה המחשבות שלהם...וכו'... זה מוביל לסוג של תיסכול בהמשך... לכן את כל עניין המודעות הזה צריך לקחת וללמוד בפרופורציה הנכונה - ככה זה יעבוד יותר טוב ובריא לנו . לשחרר - זו אחת התובנות המופלאות שאפשר להתייחס אליהם וליישם אותם. השאלה עד כמה זה פשוט ? הרבה כותבים על חוסר ההבנה למושג "לשחרר", וגם אני הייתי חלק מאותם אנשים, ורק אולי אחרי שנפלתי אינספור פעמים לאותו בור - אני הבנתי מה זה אומר: לשחרר.

NICKEL BACK

New member
אני רואה..

את ההתפתחות האישית שלי בתנאי למידה ויישום. או בעצם להגיע לשלב, שבו אני מעלה את הרעיון ויוזם אותו בכוחות אישיים, וכמובן לצאת מכל המגבלות והמחסומים שבראשי בלבד.

למעלה