ניו יורק/ניו ג'רסי

Rebecca110

New member
ניו יורק/ניו ג'רסי

שלום,

נראה שיש לנו אפשרות לרילוקיישן לניו יורק(בווילג') או בניו ג'רסי (בפרינסטון) וקשה לנו להחליט היכן עדיף... ברור לנו שאם זה היה רק שנינו היינו הולכים על דירה בניו יורק אבל אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים (4,2) וצריכים למצוא מקום שיהיה נחמד לילדים עם דגש על גנים טובים ואוכלוסייה טובה. אשמח לשמוע מה אתם חושבים עדיף (העניין הכספי לא שיקול- למרות שברור שבמחיר בית בפרינסטון נקבל דירה פיצפונת בניו יורק
).

אשמח גם לקבל המלצות לגנים טובים שיש באיזורים האלו.
תודה רבה

ניו יורק מאוד מאוד יקרה, לא מכירה ממש את ניו ג'רסי

אבל הבנתי שככל שמתרחקים מניו יורק -זה לרוב יהיה יותר זול, במיוחד עם ילדים.
&nbsp
איזה גן את מחפשת? גן ישראלי-אמריקאי או גן אמריקאי לגמרי?
&nbsp
בהצלחה

Rebecca110

New member
מחפשת גן טוב

לא אכפת לי שיהיה אמרקאי יהודי( jcc) כי עברית יהיה בבית.
מכירה גנים טובים?
יש לנו תקציב לשכר דירה(רילוקיישן לעבודה) אז זה יהיה או בית גדול בניו גרסי, בפרינסטון או דירה קטנה במנהטן בווילג', אני פשוט לא יודעת מה עדיף לילדים...

carlimi

New member
לילדים קטנים במיוחד

תמיד עדיף הורים מאושרים.
אם אתם כבני אדם מעדיפים את חיי העיר, אזי מגורים במנהטן הם התשובה עבורכם.
אם אתם אוהבים חיים שקטים (יש אפילו כאלה שירחיקו לכת ויגידו משעממים), ואתם לא מרבים למשל לצאת לבלות וכו', ואתם ממש חייבים בית גדול עם גינה, אז כנראה שחיים בפרבר ישנוני בניוג'רסי, מתאימים לכם יותר.
אף אחד כאן לא מכיר אתכם באופן אישי, ולכן קשה לנו לענות על שאלות שהן אישיות וקשורות בהעדפות אישיות שלכם.
גנים טובים יהיו גם כאן וגם שם, וזה לא השיקול העיקרי לדעתי.
מערכת חינוך ציבורית היא כבר יותר רלוונטית כאשר מגיעים לגיל בית ספר (אלא אם כן אתם רוצים להמשיך בחינוך פרטי יהודי גם בגילאים בוגרים יותר).
בהצלחה

Et tu Brute

New member
אני חוששת שאין "עדיף", יש מה אתם מעדיפים

בכל אחד מהמקומות האלה יש יתרונות, פשוט היתרונות הם אחרים. אולי אם תכתבי קצת עליכם ומה אתם אוהבים אפשר יהיה לנסות לומר מה יתאים לכם יותר. אבל שתי האופציות שציינת יכולות בהחלט לענות על ההגדרה "מקום נחמד עם דגש על גנים טובים".

AlicePJ

New member
מציעה להתיעץ בפורום עוברים לארה"ב (מס' 456)

והקומונה החברתית של הפורום. יש שם המון אנשים שגרים באזור וידעו להמליץ או לתת הכוונה.
אגב, יש סיבה שרשמת שאת חושבת על גן יהודי? אתם דתיים? כי אני דווקא מציעה לא להגביל את עצמך (אם אין סיבה דתית), כי אחד היתרונות של הגנים כאן זאת החשיפה למגוון רחב של ילדים (וגננות) מרקע שונה. אנחנו מאוד אוהבים את זה. אם ה- JCC המקומי נחשב לגן הכי טוב באזור אז כמובן זה סיפור אחר, אבל אם יש גנים טובים אחרים, אני בעד. כמו שאמרת - עברית יש בבית. הגדול שלנו מדבר מעולה עברית ואנגלית (הקטן עוד לא מדבר, למרות שאם מתעקשים אז הוא כן מדבר בעברית ואומר אבאבאבאבאבא ואמממממממ שאני מחשיבה כאמא). אם הם גרים בארה"ב, טוב יהיה אם יכירו את השפה המקומית.

למעלה